Glam News Magazine

Dacă aș fi primit un ban de fiecare dată când am auzit întrebări legate de îmbătrânirea tenului, aș fi foarte bogat. Este o zonă de îngrijire a pielii despre care oamenii au multe întrebări. “Ce să folosesc pentru a opri ridurile?” este cea mai frecventă, iar răspunsul este mereu același indiferent dacă ai 25 sau 50 de ani. Este vorba despre ingrediente.

Există câteva ingrediente sfinte atunci când vine vorba de îmbătrânirea tenului. Indiferent dacă tocmai ai început sau cauți de ani de zile regimul perfect anti-îmbătrânire, acestea sunt ingredientele care opresc liniile fine și petele întunecate.

1. Vitamina A – Crește producția de colagen și netezește liniile fine și ridurile

La Roche-Posay - Retinol B3 Serum

Vitamina A, cunoscută și sub denumirea de „retinol”, îmbunătățește aspectul ridurilor și al liniilor fine prin creșterea producției de colagen. Este unul dintre ingredientele anti-îmbătrânire cele mai cercetate și are rezultate dovedite clinic, motiv pentru care este numărul unu pe lista mea. Există cinci tipuri principale de retinol (retinoizi); retinil palmitate, retinaldehidă și retinol, care sunt disponibile „la ghișeu” și tretinoin și tazaroten, care sunt doar pe bază de rețetă.

Retinil palmitat, retinaldehidă și retinol sunt retinoizii pe care îi veți găsi în formulele de masă. Cel pe care îl alegeți va depinde dacă ați mai folosit retinol înainte, de cât de adânci sunt ridurile și de tipul de piele. Cel pe care îl sugerez este Retinol B3 Serum; are 0,3% palmitat de retinil și este cu eliberare lentă, ceea ce înseamnă că nu irită pielea și funcționează peste noapte. De asemenea, conține glicerină 10% pentru hidratare și 2% vitamina B3 pentru calmare, ceea ce înseamnă că se potrivește perfect pentru toate tipurile de ten.

2. Vitamina C – Uniformizează tonul pielii, crește producția de colagen și protejează pielea de radicalii liberi

Elizabeth-Arden-ser-cu-vitamina-C

 

Cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic, vitamina C ajută pielea să pară mai tânără în trei moduri. În primul rând, are abilități incredibile de tratare a petelor întunecate. În al doilea rând, crește producția de colagen (care încetinește cu 50% la 25 de ani) pentru a estompa liniile fine și ridurile și, protejează pielea de radicalii liberi, cum ar fi poluarea și fumul de țigară.

Produsul cu vitamina C pe care îl recomand sunt capsulele Elizabeth Arden. Le iubesc din varii motive. Fiecare capsulă conține doza corectă pentru o singură utilizare – nu trebuie să mai ghicești cât produs să folosești. Sunt biodegradabile, iar formula conține vitamina C și E. Aceste ingrediente funcționează de minune împreună, deoarece protejează împotriva diferitelor tipuri de daune UV, așa că oferă pielii o doză dublă de protecție antioxidantă.

3. Tonerul acid – Îndepărtează celulele moarte ale pielii 

Serurile și cremele sunt cele care ne vin în minte atunci când ne gândim la ten. Dar utilizarea unui toner acid este la fel de importantă. Tonerele acide sunt exfoliatori chimici care ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii – dacă sunt lăsate, aceste celule pot face ca tonul pielii să pară unul mat, iar textura aspră. Exfolierea este crucială pentru toate vârstele, dar este și mai vitală pe măsură ce îmbătrânim, deoarece procesul natural de exfoliere al pielii noastre încetinește. Vestea bună este că un toner acid face exact asta!

Tonerul acid pe care îl recomand este The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution. Formula sa cu acid glicolic 7% este potrivită tipurilor de piele uscată. Dacă ai tenul gras, ar trebui să optezi pentru o formulă cu acid salicilic solubil în ulei, cum ar fi Eucerin DermoPURIFYER, deoarece va intra în profunzimea porilor.

4. SPF – Protejează împotriva razelor UV

M-ai prins. SPF nu este un singur ingredient. Dar, adevărul este că nu aș putea scrie despre îmbătrânirea tenului și să nu îl menționez. Întotdeauna spun că poți cumpăra cât mai multe creme pentru riduri dorești, dar dacă nu porți SPF, este posibil să le folosești degeaba. Sună extrem; dar soarele provoacă 90% din îmbătrânirea pielii, astfel încât protecția solară nu este o glumă. Din fericire, SPF este ușor de adăugat la rutina ta. Folosește-l în fiecare dimineață.

Unul dintre cele mai bune produse cu SPF este Shiseido WetForce Clear Stick UV SPF50 +. Este ușor de utilizat, transparent, deci nu lasă urme albe sau reziduri grase. Este testat dermatologic și este impermeabil. Partea și mai frumoasă este ca în compoziție are și lecitină de soia, cunoscută pentru prevenirea ridurilor și a petelelor întunecate.

Lasă un comentariu