Glam News Magazine

Poate nu v-ați gândit niciodată, dar lumina joacă un rol esențial în amenajarea băii, după cum se întâmplă și în restul casei. În funcție de atmosfera pe care doriți să o creați, aveți de ales între diverse corpuri de iluminat și tonuri de culoare pentru sursele de lumină – caldă, neutră și rece. Așadar trebuie să fiți atenți când decideți ce surse de iluminat veți folosi pentru a pune în evideță spațiul băii și pentru a-l lumina corespunzător. Iată câteva idei care să vă ajute.

Aplice

Pe bec sau pe LED, cu un design mereu de actualitate, aplicele au avantajul de a nu se demoda, așa că este o alegere sigură. În plus sunt rezistente la umiditate și oferă un iluminat potrivit pentru fiecare baie.

Lumini încastrate în tavan și perete

Ele vor aduce un plus de lumină în baie și vor crea o atmosferă plăcută, dar veți avea nevoie și de un corp de iluminat principal pentru o lumină bună în întreaga încăpere. Singure, luminile încastrate sunt de efect la nivel de desing interior, dar nu asigură un iluminat bun.

Corpuri verticale de iluminat

Sunt practice și asigură o iluminare bună, dincolo de plusul pe care îl aduc în decorarea interioară. Poziționate de o parte și de alta a oglinzii oferă lumina perfectă atât pentru aranjarea părlui, realizarea unui machiaj reușit, cât și pentru un bărbierit neted.

Lumină în rafturi

Dacă aveți nișe în perete, în baie, le puteți folosi ca spațiu de depozitare. Folosind un mod de iluminat potrivit, decorul va deveni surprinzător atât de simplu. Alege lumina galbenă pentru a pune în evidență spațiul și a crea o atmosferă caldă.

Stil industrial în iluminat

Corpurile de iluminat în stil îndustrial sunt tot mai des întâlnite, chiar și într-un desugn interior care nu apaține acestui stil. Creează un ambient nonconformist, vintage sau chic.

Candelabru elegant pentru baie

Să alegeți pentru iluminat baia un candelabru nu este așa ciudat cum pare. Dar trebuie să luați în considerare dimensiunea băii înainte. Dacă dispuneți de o baie cu spațiu generos, puteți lua în considerare această idee.

Lustre cu pandantive mici

Pentru o baie mică, în special, lusterele cu pandantive mici ar putea fi soluția. Sunt moderne și elegante, ceea ce va da băii un aer sofisticat în ciuda spațiului redus.

Plafonieră cu abajur textil

iluminat

Chiar dacă un astfel de corp de iluminat în baie nu are valoare ca sursă de lumină, câștigă ca element de decor, deoarece face tavanul mai interesant decât o plafonieră simplă. Așadar are mai mult rol decorativ, decât funcțional, iar acest aspect vă poate influența decizia.

Lămpi cu LED integrat pentru oglindă

Oglinda este cel mai important punct într-o baie, pentru că lumea petrece în fața ei cel mai mult timp. O iluminare bună este deci esențială. Lămpile cu LED integrat sunt o soluție la îndemână. Mai există opțiunea pentru oglinzile cu LED, dacă doriți ceva modern și dispuneți de buget pentru reamenajare.

Lumânări

Lumânările sunt elemente excelene în decorarea interioară chiar și pentru baie. Cât privește iluminatul, ele dau o notă romantică și induc calm. Știu că vă duce cu gândul la o baie relaxantă după o zi epuizantă, iar efectul este cel așteptat. Veți avea nevoie însă și de alte surse de iluminare pentru activitățile din rutina zilnică.

Foto: Pinterest

Lasă un comentariu