Glam News Magazine

Când vine vorba să alegem ochelari de soare cool, avem două posibilități. Putem opta pentru modelele clasice – modele precum Ray-Ban Wayfarer, care au protejat și retinele bunicilor noștri – sau ne putem uita la ceea ce este în trend în materie de forme, culori și epoci. Având în vedere acest lucru, vă prezint șase stiluri de ochelari care se poartă în această vară și sfaturile esențiale a brandurilor de top pentru a vă asigura că îi alegeți pe cei mai potriviți pentru forma feței.

Cum să alegeți un stil de ochelari de soare

Înainte de a vă distra cu nuanțele cele mai strălucitoare ale acestui sezon, veți avea nevoie să întelegeți ce rame vi se potrivesc cel mai bine.

  • Ochelari de soare pentru o față rotundă

Caracteristicile cheie ale unei fețe circulare sunt curbele moi, o linie rotunjită a maxilarului și o lungime și o lățime similare. Ochelari de soare unghiulari vor adăuga o definiție la această formă a feței, culorile profunde vor minimiza plenitudinea și lentilele gradient vor ajuta la alungirea feței. Culoarea kaki și caramel cald sunt culori foarte bune. Ramele mai groase, cu tâmple largi, se potrivesc, de asemenea cu fețele rotunde. Orice ar fi, trebuie să evitați ochelarii cu rame rotunde.

  • Ochelari de soare pentru o față în formă de inimă

Fețele în formă de inimă au o frunte lată, pomeți și bărbie conică. Purtați ochelari de soare cu rame subțiri, din metal ușor sau din plastic transparent, care au baza lentilei mai lată – cum ar fi formele unghiulare sau ochelarii aviator – pentru a echilibra lățimea frunții. Evitați culorile întunecate, deoarece tind să taie linia feței.

  • Ochelari de soare pentru o față ovală

Deși o formă ovală a feței este bine echilibrată, în ansamblu, este mai lungă decât este lată ceea ce ar trebui să țineți minte. Ramele ușor pătrate cu colțuri rotunde arată foarte bine pe acest tip de față împreună cu lentile supradimensionate, cum ar fi stilul aviator. Evitați stilurile unghiulare, cum ar fi ochelarii de soare dreptunghiulari deoarece pot îngusta fața.

  • Ochelari de soare pentru o față pătrată

Caracteristicile definitorii ale unei fețe cu formă pătrată sunt o linie puternică a maxilarului cu o frunte la fel de largă. Scopul este de a atenua liniile definite: acest lucru se poate realiza prin selectarea stilurilor circulare și a lentilelor în formă de lacrimă. Ramele metalice vor face ca fața să apară mai soft; ramele negre sau cu o singură culoare arată și ele foarte bine. Evitați formele pătrate sau dreptunghiulare, deoarece acestea atrag atenția asupra unghiurilor și pot da aspectul unui cap mai scurt.

Ultimele tendințe în materie de ochelari de soare

  • Ochelari de soare rotunzi

Este  evident că o mare parte din motivul pentru care ochelarii de soare rotunzi au arătat atât de bine pe John Lennon a fost faptul că el era John Lennon, o icoană a stilului. Nu lasati anonimatul să vă acapareze mintea, deoarece ochelari de soare rotunzi pot fi de asemenea purtati și de simplii muritori.

  • Ochelari de soare geometrici

Bărbații cu profiluri rotunde care credeau că au tras paiul scurt în loteria de formă a feței se pot bucura de faptul că ochelarii geometrici din acest an sunt practic concepuți special pentru ei. Alături de abilitatea de a adăuga structură feței, aceste rame cu unghi in relief sunt departe de a fi standard, asa ca exista puține sanse de a îi vedea pe Gheorghe, Vasile și Ion purtându-i când iese soarele. Figurile geometrice – fie ele pătrate sau hexagonale – oferă o modalitate ușoară de a vă diferenția de mulțime. Din cauza formei lor, subtilitatea este cheia, deci asigurați-vă că alegeți rame subțiri și culori clasice. 

  • Ochelari de soare colorați

Pentru cei care au acumulat deja câteva perechi de ochelari clasici bine aleși, modele colorate pot adăuga un plus surprinzător de versatil la arsenalul vostru anti-UV. Culorile actuale sunt strălucitoare, iar cele mai cool modele folosesc aceeași culoare pe întregul design. Cu lentilele colorate în aceleași culori ca și ramele, ele sunt perfecte pentru a vedea viața în galben, roșu și albastru. Bine, ochelarii de soare colorați pot să nu fie genul de lucru pe care doriți să-l purtați cu un costum sau la o nuntă, dar dacă sunteți căsătoriți cu pantalonii scurți și combinații de tricouri, aceștia oferă o modalitate ușoară de a vă face remarcat instantaneu.

  • Ochelarii de soare aviator

Populari timp de zeci de ani la rând și cunoscuți ca fiind ochelarii de soare ai piloților, modelele aviator nu au mai fost atât de mult în tendințe și și-au cam pierdut din popularitate. Însă anul acesta aviatorii au ajuns din nou la un moment de glorie. De data aceasta, actualizarea principală sunt ramele de acetat și puntea dintre cele două lentile, pentru a oferi un aspect mai cool.

  • Ochelarii vintage

Bărbații se reîntorc la modelele de ochelari de soare de la începutul anilor nouăzeci, la stilurile pe care oamenii le purtau atunci când mărcile de lux și stilul de stradă s-au ciocnit și au fost purtate împreună pentru prima dată. Cei care doresc să se apropie cât mai mult de acea decadă ar trebui să caute lentile colorate în portocaliu și albastru cu rame de titan. Există, de asemenea, câteva rame de acetat supradimensionate, care aduc ne aduc aminte de prestația lui Liam Gallagher din 1994. 

  • Ochelarii cu bară deasupra

Ochelarii de soare cu bară nu sunt subtili. Sunt ochelari de soare proiectați să fie văzuți. Și asta nu este neapărat un lucru rău. În esență, o versiune mai îndrăzneață a primului design al aviatorului, ochelarii de soare cu bară au luat o cale de zbor propriu și acum vin într-o gamă variată de forme și culori, deci este greu să nu găsiți o pereche care vă place.

Lasă un comentariu