Glam News Magazine

27

Liniște, decor de poveste, amintiri neprețuite, așa ar putea începe drumul în căsnicie îndrăgostiții care își unesc destinele. Iar destinația perfectă pentru aceasta nu trebuie să fie un clișeu, ci un loc fascinant, primitor și accesibil. Deoarece Orașul Iubirii nu înseamnă numai Paris sau Verona, astăzi vă dezvăluim o locație din Europa mai puțin cunoscută, dar plină de farmec, pe care o veți lua în calcul dacă vă plănuiți nunta sau vacanța viitoare.

Puțini sunt cei care au auzit de micul oraș Sighnaghi, din estul Georgiei. Străzile sale înguste și pietruite sunt căptușite cu case de culori pastelate, cu balcoane din lemn, fortificațiile din secolul al XVIII-lea păstrând în interior atmosfera originală a unei comunități tradiționale georgiene. Casele din interiorul zidurilor Sighnaghi datează din secolele XVIII și XIX. Se pare că timpul s-a oprit în loc pentru a nu distruge energia benefică a acestui orășel, de unde se văd în depărtare Munții Caucaz. Numele Sighnaghi provine din cuvântul turc signak, adică adăpost. Traducerea în limba engleză a Sighnaghi este refugiu. Dar calificativul de Orașul iubirii nu are nicio legătură cu decorul de poveste sau ideea de refugiu.

Sighnaghi oferă îndrăgostiților posibilitatea de a se căsători în orice zi a săptămânii și la orice oră. Casa Căsătoriilor de aici este deschisă non-stop. Pe baza pașapoartelor valabile și cu actele traduse în conformitate, oricine poate să-și oficializeze legătura. Astfel că Sighnaghi și-a câștigat renumele de Orașul iubirii. Și în plus de asta, locația poate oferi cadrul perfect pentru o lună de miere relaxantă, fie ea și de câteva zile.

Aer curat, ziduri cu istorie, culori calde, mâncare tradițională și vin bun ar putea fi descrierea dacă am fi nevoiți să alegem câteva cuvinte. Localitatea se află într-o zonă viticolă recunoscută național și internațional, astfel că, dacă nu ești pasionat de istorie și nu te atrag ruinele, bisericiile vechi sau Muzeul Sighnaghi (unde costurile sunt infime, prețul unui bilet fiind în jur de 5 lei), poți savura un pahar de vin roșu local la unul dintre restauratele din oraș.

Cât despre costurile de cazare, prețul unei nopți în Sighnaghi pornește de la 60 lei/camera dublă. Masa pentru două persoane la restaurant costă de la 70 de lei, iar ca pont: cereți bere locală, decât de import, pentru că prețul este la jumătate. Dacă alegeți să pregătiți singuri masa, prețurile alimentelor din marketuri se apropie de prețurile din România, cu unele variabile. La fel și în ceea ce privește îmbrăcămintea/încălțămintea, ba chiar veți putea fi surprinși de costuri reduse față de ceea ce sunteți obișnuiți.

Acestea sunt motive mai mult decât atractive ca să treceți Sighnaghi pe agenda destinațiilor următoare.

 

Foto: Pinterest

Lasă un comentariu