Glam News Magazine

De la orașele medievale de pe malul râurilor la fostele bijuterii imperiale, Bavaria este deliciul oricărui turist. Centre istorice cu atracții multiple, castele impresionante, tradiții culturale bogate, peisaje uluitoare la poalele Alpilor, orașele de poveste din Bavaria atrag anual milioane de vizitatori. Iată-le pe cele pe care nu ar trebui să le ratezi!

Rothenburg ob der Tauber

bavaria

Rothenburg ob der Tauber este cel mai bun exemplu de oraș medieval german, cu o istorie bogată care poate fi văzută în colecția sa de clădiri renascentiste. Atmosfera de basm atrage turiștii ca un magnet în lunile de vară și în perioada Sărbătorilor de iarnă. Orice incursiune în Bavaria trebuie să includă o oprire aici.

Nuremberg

bavaria

Nuremberg este o destinație populară pentru o excursie de o zi din Munchen. Acest oraș are o istorie de 950 de ani se mândrește cu arhitectura medievală, un castel pitoresc și o fântână de aur. Germanisches Nationalmuseum prezintă peste 1,2 milioane de obiecte legate de cultura, arta și istoria germană. Trebuie trecută în program și o “vizită” la Zum Gulden Stern, cel mai vechi restaurant bratwurst din lume.

Bamberg

Bavaria
Foto: Flickr

Bamberg este un oraș fascinant cu un centru vechi ce a primit premiul pentru patrimoniul mondial UNESCO. Ocupând șapte dealuri într-o secțiune transversală a numeroase râuri și canale șerpuite, este votat în mod repetat ca fiind una dintre cele mai frumoase așezări din Germania. În fiecare an, mulți vizitatori coboară pe străzile înguste medievale ale Bambergului, pentru a vizita catedrala cu patru spire, reședințele baroce și vechea primăria.

Augsburg

Foto: Pixabay

Pasionații de istorie nu pot rata o vizită în Augsburg, deoarece acest oraș captivant a fost fondat de romani în 15 î.Hr. Vizitează Catedrala Romano-Catolică pentru a vedea cele 35 de panouri în relief care înfățișează scene ale Vechiului Testament și mergi spre centru pentru a vedea vechea primărie și a urca turnul de veghe construit în secolul al X-lea și a imortaliza priveliști uimitoare asupra orașului. Cei care călătoresc cu familia pot rezerva o zi pentru Grădina Botanică din Augsburg.

Regensburg

Bavaria
Foto: needpix.com

Regensburg este patrimoniu mondial UNESCO, astfel că vei fi încântat de acest fermecător oraș medieval, așezat lângă Dunăre. A fost prima capitală a Bavariei, ceea ce înseamnă că se găsesc aici o serie de nestemate arhitectonice care se întind pe două milenii. Turnurile înalte de 344 de metri din Catedrala Sf. Petru din secolul al 13-lea te vor face să te oprești cu uimire înainte de a traversa podul de piatră pentru a obține cele mai bune priveliști ale Dunării.

Würzburg

Bavaria

Un oraș pitoresc cu o istorie care datează din 686, Würzburg este unul dintre cele mai proeminente exemple de arhitectură barocă din Germania. Situat în mijlocul regiunii producătoare de vin din Germania, nu este doar un loc minunat pentru a gusta vinuri locale, dar oferă și ocazia de a vizita Würzburg Residenz, un palat uimitor care găzduiește o colecție de antichități și o galerie de tablouri. Nu trebuie ratată Grădina Curții, care este considerată cea mai bine conservată grădină rococo din Germania.

Füssen

Bavaria
Foto: Bill Hunt/Flickr

Füssen este cunoscut pentru industria producătoare de viori, cu o istorie veche de 700 de ani, dar îi atrage pe vizitatori cu peisajele sale frumoase și accesul la Castelul Neuschwanstein, unul dintre cele mai frumoase castele din Germania. O vizită la Muzeul Patrimoniului Füssen este o necesitate pentru a afla istoria orașului, în timp ce Abbey St Mang găzduiește cea mai veche frescă intactă din Bavaria. Peisajul său montan este excelent pentru excursii cu bicicleta, în timp ce cascada Lechfall este o minune naturală de neratat.

Garmisch-Partenkirchen

Pentru cei care vor să guste mai mult din aerul bavarian, Garmisch-Partenkirchen este un oraș care a fost contopit de fapt din două sate alpine pentru Jocurile Olimpice de Iarnă din 1936. Fiecare păstrând propriul său caracter, lumea veche și, respectiv, modernă, ambele sunt situate pe un fundal dramatic al Alpilor, oferind unele dintre cele mai bune drumeții. Zona este, de asemenea, un punct de oprire util înainte de a continua către unele dintre cele mai mari palate ale lui Ludwig II, inclusiv Schloss Linderhof, Jagdschloss Schachen și castelul magic Neuschwanstein.

Dinkelsbühl

Foto: Flickr

Orașul istoric Dinkelsbühl este situat în Franconia Centrală și potrivit multor istorici, este cel mai bine conservat oraș medieval din Germania, rămânând total neschimbat în timpul Războaielor Mondiale, cu excepția unei ferestre sparte în catedrala gotică a Sfântului Gheorghe. Peisajul orășenesc este plin de biserici uluitoare, locuințe mândre și căsuțe din lemn printre numeroasele sale drumuri șerpuite.

Passau

Foto: Pixabay

Situat pe convergența a trei râuri, Dunărea, Hanul și Ilz, pitorescul oraș Passau a fost literalmente format de apă de-a lungul secolelor. Istoric, orașul a fost întotdeauna un hub comercial bogat, cunoscut pentru sarea boemă, precum și legăturile strânse cu Sfântul Imperiu Roman. O biserică a fost ridiactă aici încă din secolul al V-lea.

Lasă un comentariu