Glam News Magazine

Cinematografia este probabil cea mai creativă industrie, având puterea de a duce instant publicul în trecut sau viitor. Asta datorită și unor interioare minuțios realizate care te poartă pe negândite în poveste. Interioarele sunt astfel eroul tăcut al celor mai mari filme. Sunt cadre perfecte pentru acțiunea filmului, iar unele dintre ele pot fi fără îndoială sursă de inspirație în proiecte de design interior.

THE GREAT GATSBY

interioare filme

Pentru oricine dorește să adauge un pic de strălucire în casa sa, vizionarea acestui film clasic este un lucru indispensabil. Fiecare cameră din „The Great Gatsby” are o amprentă proprie, iar interioarele sunt grandioase .

FIFTY SHADES OF GREY

interioare filme

Trecem de la clasic la contemporan. Interiore de lux perfecte, cu detalii uimitoare este ceea ce oferă acest film, dincolo de scenariul controversat.

A SINGLE MAN

interioare filme

Designerul de modă Tom Ford a creat un film în care designul interior este aproape la fel de important ca intriga. Fiecare interior din film folosește modele stratificate, culori și texturi pentru a aduce la viață o versiune stilizată din anii ’60, care va inspira cu siguranță orice fan al acestei perioade de timp.

DOWN WITH LOVE

interioare filme

Apartamentul destul de roz al lui Barbara Novak este de top în toate modurile posibile. În plus cine nu și-ar dori acea superbă terasă pe acoperiș?

THE GRADUATE

Interioarele elegante din anii ’60 sunt impresionante. De la casa primitoare a familiei Braddock, la stilul elegant și modern al căminului Robinsons, până la camerele emblematice din hotelul Taft, „The Graduate” oferă din belșug o inspirație pentru redecorare.

MARIE ANTOINETTE

Foto: Sony Pictures

„Marie Antoinette” este o lecție despre decadență, iar multe dintre scene au fost filmate de fapt la Versailles. Turnuri aurite, tapet ornat și decorațiuni maximaliste acoperă fiecare suprafață; nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Totul oferă o privire asupra luxului care a fost lumea regală a lui Marie Antoinette.

IT’S COMPLICATED

interioare filme

Nancy Meyers are o reputație în realizarea de interioare de invidiat în filmele sale, iar „It’s Complicated” o demonstrează pe deplin. Este aproape imposibil să urmărești filmul fără să visezi să gătești în bucătăria impecabilă sau să te plimbi în sufrageria atât de primitoare.

SABRINA

De la conacul din Glen Cove până la apartamentul Sabrinei aflat în fața Turnului Eiffel din Paris, acest film cu Audrey Hepburn oferă decorul pentru o casă de vis. Scenele de birou vor încânta fanii stilului de design de la mijlocul secolului.

SEX AND THE CITY: THE MOVIE

Apartamentul lui Carrie Bradshaw nu este în niciun caz tipic pentru o casă reală din NYC, dar ne face să ne dorim acele dulapuri. Privește cu atenție înainte de a amenaja un dressing.

COCO CHANEL & IGOR STRAVINSKY

interioare filme

„Coco Chanel & Igor Stravinsky” este filmul perfect pentru persoanele care visează în alb și negru. Interioarele pun în funcțiune combo-ul clasic de culori, în timp ce utilizarea unor modele și forme grafice interesante împiedică designul să se simtă stagnat.

FATHER OF THE BRIDE

În timp ce exteriorul casei din acest film tinde să atragă toată atenția, interiorul confortabil este de studiat. Locuința demonstrează perfect cum se poate amenaja șic o casă de familie.

AMÉLIE

interioare filme

Filmul clasic francez oferă o mulțime de inspirații de design, prin utilizarea de culori bogat saturate și detalii vintage. Poate fi destul de dificil să faci ca un dormitor roșu să se simtă mai mult relaxant decât senzual, dar „Amélie” demonstrează că se poate.

UNDER THE TUSCAN SUN

Fanii stilului italian clasic nu trebuie să caute mai mai departe de „Sub soarele toscan” pentru un film inspirat. Văzând că Frances Mayes își restaurează locuința toscană recent achiziționată va inspira cu siguranță ideile pentru reamenajare.

EAT PRAY LOVE

Aventura lui Liz Lizbert spre descoperirea de sine poartă spectatorii într-o călătorie în întreaga lume, cu o mulțime de opriri pentru a vă lăsa inspirați de decorul exotic.

I AM LOVE

Filmările au avut loc în impunătoarea Villa Necchi Campiglio, o casă din Milano construită de Piero Portaluppi la începutul anilor ’30. Camerele sunt în stilul clasic al burgheziei italiene: subestimate, dar grandioase și totuși moderne.

Lasă un comentariu