Glam News Magazine

Când nu mai în buzunar decât doi bănuți, cumpără-ți cu unul o bucată de pâine, iar cu celălalt un crin, spune un proverb chinezesc. Florile sunt cele mai frumoase ornamente naturale, care nu numai că împodobesc lumea noastră, dar le umplu cu parfumuri aromate naturale care nu fac decât să ne schimbe în bine ziua. Ele exprimă atât de multe emoții încât înțelegem însemnătatea proverbului: florile sunt hrană pentru suflet și ne fac viața mai frumoasă, așa că merită să investești în ele. Cu atât de multe varietăți de flori din care să alegeți, puteți cheltui cât de mult sau puțin doriți.Iar dacă v-ați întrebat vreodată care tipuri de flori costă cel mai mult, acum veți afla răspunsul.

Orhideea Gold of Kinabalu

Această orhidee este foarte rară și poate fi găsită doar într-un singur loc de pe pământ, Parcul Național Kinabalu din Malaezia. Floarea crește doar în lunile aprilie și mai și chiar și așa, poate trece ani pentru ca florile să se deschidă după ce planta a fost cultivată. Petalele sunt verzi cu pete roșii și este o orhidee cu aspect foarte unic, spre deosebire de oricare alta de pe pământ. Asta face ca prețul ei să ajungă la 6.500 de dolari/bucată.

Șofranul

Este mai mult cunoscut ca și condiment folosit în principal pentru colorare. Sofranul este o floare cultivată de om și nu crește natural nicăieri. Culorile strălucitoare ale petalelor violet cu stamen portocaliu strălucitor fac din aceasta o floare unică și remarcabilă, care este adesea vândută pentru culorile sale strălucitoare. Când vine vorba de crearea condimentului folosit în bucătării, este nevoie de aproape 80.000 de flori pentru a crea 500 de grame de condiment, iar staminele trebuie să fie culese și uscate manual. Această floare se vinde la un preț ridicat de aproximativ 12.000 de dolari ceea ce o face să se numere printre cele mai scumpe flori din lume.

Orhideea Shenzhen

Aceasta este o floare creată de un grup de oameni de știință, cărora le-a luat opt ani ca s-o cultive. Numele provine de la cei care au condus experimentul și au creat floarea. Această orhidee înflorește doar o dată la 4-5 ani și, deși este recunoscută pentru multe lucruri; frumusețea, raritatea, parfumul și istoria modului în care a ajuns, deseori aroma delicată este cea mai căutată. Se vinde pentru 200.000 de dolari. Există, de asemenea, un record al uneia dintre aceste orhidee rare care s-a vândut pentru 1,68 milioane de dolari la o licitație.

Trandafirul Juliet

Aceasta este cea mai elegantă dintre speciile de trandafiri și a durat 15 ani pentru crearea acestui design frumos. A fost prezentat pentru prima dată în 2006 la Chelsea Flower Show și este foarte neobișnuit în modul în care înflorește. Mugurele este o culoare de piersic pal, care izbucnește într-o floare de trandafir cu tonuri mai întunecate în mijlocul florii.Parfumul său moale și subtil este atractiv. Pentru a crea un buchet de dimensiuni rezonabile, ar costa un preț ridicat, cu acești trandafiri care se vând pentru 15,8 milioane de dolari, dar există și niște trandafiri Juliet mai puțin scumpi, care pot fi găsiți, dacă aveți timp să căutați. Aceasta este cea mai scumpă floare din lume.

Kadapul

Această floare este atât de valoroasă încât pur şi simplu nu poate fi cumpărată. Ea are o durată de viaţă foarte scurtă şi trebuie să aştepţi poate și zeci de ani pentru a o putea vedea. Cultivată în Sri Lanka, floarea este atât de delicată că trăieşte doar pentru câteva ore. Cunoscută şi ca „Mireasma nopţii”pentru parfumul florii, kadapul înfloreşte după miezul nopţii şi moare înainte de ivirea zorilor. Floarea creste în locuri ascunse și întunecate și nimeni nu a reușit s-o culeagă fără s-o deterioreze. Asta o afce să ocupe prima poziție în topul celor mai scumpe flori din lume.

Lasă un comentariu