Glam News Magazine

Un studiu recent arată că Netflix este principala cauză a problemelor de somn. Fiind motivul pentru care multă lume nu reușește să doarmă suficient și astfel să se odihnească, serviciul online care permite vizionarea de filme este văzut de specialiștii din domeniu ca un pericol pentru sănătate.

“Este atât de ușor să te obișnuiești cu un nou serial și să stai până târziu la Netflix în patul tău. Dar asta creează o legătură în subconștientul tău între pat și conținutul consumat treaz fiind, în detrimentul somnului. Acest lucru poate face din ce în ce mai dificil pentru mintea ta să se relaxeze și să îți permită să adormi atunci când te așezi în pat, ducând în schimb la un somn perturbat”, explică Dr Justin Hundloe, specialist în patologia somnului la GenesisCare Australia.

Mediul de somn, spune doctorul, este foarte important pentru a obține acele ore de somn cruciale pentru odihnă și firește pentru sănătate. “Este foarte important să evitați să folosiți patul pentru orice altceva decât somn sau sex. Multe tulburări de somn sunt puternic legate de bolile cardiovasculare, deoarece calitatea slabă a somnului provoacă sau contribuie la acest gen de afecțiuni”, adaugă medicul. Un somn precar este, de asemenea, asociat cu stresul, care afectează serios sistemul imunitar și sănătatea multor organe, mai precizează medicul specialist.

Din fericire, există multe măsuri la îndemână care te ajută în îmbunătățiea calității somnului.

– Mergi la somn la aceeasși oră în fiecare noapte și trezește-te la aceeași oră în fiecare dimineață

– Nu dormii în timpul zilei

– Evită cofeina și alcoolul șase ore îninte de culcare

– Evită utilizarea nicotinei îninte de culcare sau în timpul nopții

– Practică sport, dar evită exercițiile intense cu patru ore înainte de culcare

– Evită să mănânci o masă grea seara

– Minimizează lumina, zgomotul și temperaturile extreme din dormitor

– Alegeți activități care să vă ajute să vă relaxați. Citește o carte, ascultă muzică sau fă o baie îniante de culcare

– Încercă să faci o listă de sarcini înainte de a culcare. Acest lucru dă o direcție pozitivă timpului de dinainte de somn, eliminând îngrijorările

– Evită să verifici cât este ceasul

– Dacă ai probleme legate de somn, solicită sfaturi medicale profesionale

 

 

Lasă un comentariu