Glam News Magazine

Ce modalitate mai bună de a explora Europa decât prin a descoperi locurile sale ascunse de valurile de turiști. Așadar, lasă Londra, Roma și Paris și explorează aceste 12 locuri fermecătoare ce vor crea amintiri frumoase și vor aduce sute de like-uri pe rețelele de socializare.

Dinant, Belgia

locuri europa

Din fericire pentru tine, foarte puțini oameni au auzit despre Dinant. Minunat de vizitat în orice moment al anului, acest orășel a fost locul de naștere al lui Adolphe Sax, inventatorul jovial al saxofonului. Lăsând istoria muzicală deoparte, zona este minunată pentru cei care caută un loc să se odihnească sau pentru cei care vor o vacanță cu drumeții – există peste 2.000 de kilometri de trasee semnalizate!

Civita di Bagnoregio, Italia

locuri europa

Civita di Bagnoregio este un oraș medieval fermecător, lăsat aproape neatins de stăpânii Renașterii italiene. Aici locuiesc în jur de 10 persoane, de unde și porecla “Orașul muribund”. În ciuda poreclei sale sumbre, mii de turiști urcă pe dealul palatului în fiecare an să viziteze orașul.

Faial, Portugalia

Cunoscută în engleză drept „insula albastră”, Insula Faial face parte din Insulele Azore, o rețea de incredibile zone vulcanice din Oceanul Atlantic. Cu 15.000 de locuitori, insula este renumită pentru peisajele sale epice și casele decorate cu albastru. Dacă ai nevoie de un loc aparte de distracție pe plajă, atunci acesta este locul perfect pentru tine.

Piran, Slovenia

locuri europa

Dacă vreți cele mai bune instantanee de călătorie, Piran este răspunsul. Probabil unul dintre cele mai fotogenice locuri la Marea Adriatică, Piran este unul dintre puținele orașe europene care a reușit să-și păstreze complet farmecul. Așteptă să găsiți acolo istorie și cultură bogate și localnici foarte prietenoși.

Ohrid, Macedonia

locuri europa

Lacul Ohrid este bijuteria din coroana deja sclipitoare a Macedoniei. Ai de descoperit aici nenumărate biserici medievale și amfiteatre romane antice. Ohrid merită într-adevăr un loc pe lista cu destinații în 2020.

Kravice, Bosnia și Herțegovina

locuri europa

Există atât de multe locuri uimitoare de vizitat în Europa, dar aceste minunate mini-Niagara, alcătuite din cascade înalte de 25 de metri, ar trebui să se afle în vârful listei de activități atunci când vizitați Bosnia și Herțegovina. Iar cea mai bună parte este că dacă aungeți aici vara, puteți înota în bazinele din jur.

Alberobello, Italia

locuri europa

Patrimoniu mondial UNESCO, Alberobello este cunoscut de departe pentru casele sale cu acoperișuri caracteristice: trulli. Numele orașului derivă din cuvântul grecesc pentru cupolă. Sunt obținute din rocă calcaroasă derivată din platoul zonei Murge a Apulia. Pariez că nu știai asta!

Kylemore Abbey, Irlanda

Preferi un loc de lux vizual? Ei bine, aici îl ai. Abatia Kylemore este o mănăstire benedictină de maici, fondată în anul 1920 pe pământurile Castelului Kylemore, din Connemara, Irlanda. Votat ca una dintre cele mai importante atracții ale Irlandei, vizitează Kylemore pentru a experimenta plimbări mistice în pădure și pe malul lacului, admiră arhitectură magnifică și cea mai mare grădină verticală din Irlanda!

Sintra, Portugalia

Sintra emană o aură romanticămai puternică decât orice alt oraș din Europa. De fapt, este atât de îndrăgit încât a inspirat lucrările a nenumărați poeți și romancieri romantici. Situat între munții stâncoși și marea strălucitoare, este un oraș care se mândrește cu istoria, arhitectura și gastronomia extravagantă.

Lofoten, Norvegia

locuri europa

Lofoten este un arhipelag grandios. Situat în tundrele pitorești din Norvegia, nu vei uita niciodată prima vzită aici. Frumusețea peisajului este imensă, chiar copleșitoare. Un sejur aici te deconectează de la rutină și îți încarcă bateriile pe termen lung.

Hvar, Croatia

locuri europa

Hvar combină fără efort natura mediteraneană cu moștenirea istorică și cultura. Orașul s-a ridicat la putere în Evul Mediu și a fost un port extrem de important în interiorul Imperiului venețian. Acum, Hvar este o destinație preferată atât pentru istoria bogată, cât și pentru plajele luxoase, fiind cea mai însorită insulă croată.

Ronda, Spania

locuri

Oamenii din Ronda obișnuiau să arunce femeile despre care bănuiau că erau vrăjitoare din vârful celebrului său pod, Puente Nuevo. Acum este folosit doar ca o trecere normală pentru pietoni. Un oraș cu înălțimi amețitoare și locul primelor coride din Spania, Ronda a fost declarată zonă de interes cultural. Mai multe popoare s-au stabilit aici, printre care și celții, fenicienii, romanii și arabii.

 

Foto: flickr.com

Lasă un comentariu