Glam News Magazine

Piața automobilelor de lux are clienții ei, pentru care constructorii auto propun mereu modele excentrice şi desigur cu dotări mai ceva ca-n filme. Cele mai scumpe mașini sunt adevărate bijuterii pe patru roți, iar anul acesta topul începe de la 13 milioane de dolari. 

ROLLS-ROYCE SWEPTAIL – 13 milioane $

Rolls-Royce nu se dezice și a creat acest model de lux unic. Sweptail este una dintre cele mai mari mașini de lux care există, iar proiectul a durat patru ani, fiind o comandă pentru un colecționar exigent. După muncă, și răsplată, prețul pentru ea fiind piperat bine. Design-ul ei amintește de modelele clasice, dar este inspirat și din design-ul iahturilor exclusiviste. Este o adevărata operă de artă la nivel auto, caroseria fiind lucrată manual. Are două locuri și atinge 240 km/h.

MERCEDES-BENZ MAYBACH EXELERO – 10 milioane $

Produs în 2005, Maybach Exelero încă își păstrează prima poziție între mașinile de lux din categoria sport. Poate atinge o viteză maximă de 351 km/h, accelerând de la 0 la 100 km/h în doar 4.4 secunde. A fost creat la comanda producătorului de pneuri Fulda, pentru a testa produsele sale.

KOENIGSEGG CCXR TREVITA – 4,8 milioane $

Modelul acesta a fost produs în două exemplare. Caroseria este construită dintr-un aliaj de fibră de carbon, acoperișul este rabatabil, iar frânele sunt realizate din carbon ceramic. Mașina are 1018 cai putere și atinge o viteză de 410 km/h.

LAMBORGHINI VENENO – 4,5 milioane $

Pentru o mașină de stradă, Lamborghini Veneno este un model chiar fioros, atât la aspect, cât și la putere. Poate atinge 100 km în doar 2.8 secunde. Motorul V 12 de 6,5 litri urcă până la viteza maximă de 355 km/h. A fost produs în ediție limitată la trei exemplare, marcând împlinirea a 50 de ani de Lamborghini.

W MOTORS LYKAN HYPERSPORT – 3,4 milioane $

Supercarul arab a fost produs în 7 exemplare și e cunoscut datorită apariției în filmul Furious 7.  Are un motor boxer cu şase cilindri şi două turbocompresoare, care îi permite să atingă 100km în 2,8 secunde şi să ajungă la o viteză maximă de 395 km/h. Are sistem 3D holografic de afişare a informaţiilor, un bord interactiv ID4Motion şi un serviciu non-stop de asistenţă.

FERRARI PININFARINA SERGIO – 3 milioane $

Ferrari nu putea lipsi din topul nostru. Modelul Pininfarina Sergio este superb, drept pentru care cele șase exemplare au fost vândute înainte de a fi produse. Cu un motor V8 și 605 cai putere, atinge 100 km în 3 secunde. Și frumoasă, și rapidă, această mașină este încă râvnită de colecționari.

 

foto: Pinterest

2 comentarii

Lasă un comentariu