Glam News Magazine

Trăim în vremuri în care avem acces la multă informație, iar tehnologia avansată ne permite să experimentăm mai mult decât am fi crezut. Realitatea virtuală (VR), dincolo de latura pentru distracție – jocuri, ne ajută să descoperim, având astfel un potențial educativ semnificativ. Din acest punct de vedere, VR-ul are puterea, de exemplu, de a transporta oameni în locuri în care poate nu ar ajunge niciodată în viața reală. Mă refer bineînțeles la marile muzee ale lumii, care permit vizitatorilor digitali explorarea prin tururi virtuale și oferă astfel experințe unice.

Louvre – Paris

Napoleon courtyard of the Louvre museum at night time, with Ieoh Ming Pei’s pyramid in the middle.

Vizitarea digitală a celebrului muzeu este posibilă prin platforma YouVisit (Web VR / iOS / Android). Turul începe afară și se deplasează prin zece zone ale muzeului. Fiecare locație oferă imagini suplimentare, clipuri video și informații despre exponate.
Tururi virtuale aici

National Museum of Natural History – Washington/Muzeul Național de Istorie Naturală din Washington

Acest faimos muzeu din Washington are mai multe tururi virtuale integrate direct pe web. Tururile includ atât expoziții permanente, cât și temporare, oferind zeci de imagini panoramice care pot fi navigate printr-o hartă pe ecran cu săgeți interactive. Ceea ce lipsește este conținutul multimedia pentru exponate, dar chiar și astfel merită vizionat.

Tururi virtuale aici

Metropolitan Museum of Art – New York / Muzeul Metropolitan de Artă din New York

Metropolitan Museum of Art are un proiect dedicat turului VR numit Met 360⁰, care ia forma unei serii de 360 ​​de videoclipuri din interiorul muzeului. Clipurile sunt găzduite pe YouTube și fiecare este însoțit de o scurtă descriere a conținutului. Seria permite telespectatorilor să exploreze The Met ca niciodată înainte prin unghiurile unice din exterior și din interior și prin îndepărtarea copertinelor de protecție pe anumite exponate.

Tururi virtuale aici.

Houston Museum of Natural Science / Muzeul de Științe Naturale din Houston, Texas, SUA

Este un complex uriaș care acoperă totul, de la vremea dinozaurilor până la epoca spațială. Sala Paleontologiei, prezentând mai multe schelete de dinozauri, este favorita, dar mai sunt multe de explorat. În afară de colecțiile extinse de fosile, oase dinozaur, pietre prețioase și artefacte antice din Egipt și America de Nord, muzeul se mândrește de asemenea cu un planetariu, un centru de fluturi și un teatru cu ecran gigant.

Tururi virtuale aici.

Hintze Hall – Londra

Este cea mai mare galerie publică din Muzeul de Istorie Naturală din Londra și a fost descrisă drept „catedrală a naturii” atunci când muzeul s-a deschis în 1881. Vizitarea ei în VR conține mai multe puncte de focalizare pentru unele dintre exponatele uimitoare, fiecare însoțit de adnotări pentru a partaja mai multe informații. Aceste scurte prezentări ale textului sunt însoțite de hyperlinkuri pentru a oferi detalii suplimentare despre punctul focal ales.

Tur virtual aici.

German Maritime Museum / Muzeul Maritim German – Bremerhaven, Germania

Muzeul maritim german (DSM) a fost fondat la Bremerhaven în 1971 pentru a înlocui Muzeul Științei Marine din Berlin, care a fost distrus în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Sarcina sa este săadune și să prezinte documente și artefacte referitoare la istoria maritimă germană. Muzeul cuprinde și 8 nave listate ca patrimoniu protejat.

Tururi virtuale aici.

National Institute of Biological Resources – Incheon / Institutul Național de Resurse Biologice din Incheon, Coreea de Sud

Acest Institut construiește sisteme eficiente de conservare și gestionare a resurselor biologice naționale, sprijină industriile coreene de biotehnologie și sensibilizează publicul cu privire la valorile resurselor biologice. Sala de expoziții a NIBR este singurul loc din Coreea care afișează exclusiv speciile autohtone din Coreea și prezintă resursele biologice din Peninsula Coreeană (6.000 de exemplare din 1.500 de specii) și cum sunt utilizate.

Tururi virtuale aici.

Lasă un comentariu