Glam News Magazine

Trandafirii în general îi asociem cu parfumurile pentru femei, din cauza mirosului dulce, însă ceea ce multă lume nu știe este faptul că utilizarea lor în parfumurile bărbătești este mai veche decât în parfumurile de damă. În Roma antică, trandafirii erau semne de lux și de putere. Împăratul Nero era cunoscut pentru faptul că făcea băi cu ulei și cu petale de trandafiri și era atât de încântat de mirosul lor, încât punea petale și în căzile oaspeților. Trandafirul într-adevăr are un miros dulce, însa uleiul obținut prin presarea lui este departe de mirosul cu care suntem noi obișnuiți. Trandafirul are o aromă extrem de complexă și dacă este folosită în mod corespunzător este perfectă pentru crearea unui miros masculin. Dacă se utilizează prost, se pot distruge moleculele, astfel rămânând doar o dulceață excesiv de feminină.

Parfumurile de trandafiri pentru bărbați sunt în tendințe, dar nu sunt în nici un caz mainstream. Casele de parfum au luat mirosul tradițional de trandafiri și l-au interpus cu alte note de parfum, rezultând mirosuri simfonice, cu arome opuse, complementare și de tranziție. Fiecare parfum îl duce pe purtător printr-o experiență diferită, de la o grădină englezească până la o pădure întunecată. Sunt povestiri olfactive atât de diferite cu fiecare miros. Găsește povestea care ți se potrivește cel mai bine și îmbrățișează efectele îmbietoare ale celei mai iconice flori a iubirii.

 

1. Byredo Rose Noir

Note:

Vârf: grapefruit și frezie

Inimă: trandafir din Damasc

Bază: citrice, mușchi, mosc.

Rose Noir, produs de compania Byredo din Stockholm, creează o adevărată experiență. Byredo o numește “decadentă și întunecată”, și chiar “animalică”. La prima pulverizare, este un parfum citric ce lasă impresia unui miros fresh, urmând notele florale care sunt ușoare, ca apa de trandafir. Apoi vine calitatea “animalică”: un miros extrem de puternic de mușchi de pâmănt, mosc și trandafir. Rezultatul este un miros complex, foarte bine texturat.

2. Le Labo Rose 31

Note:

Vârf: trandafir și chimion

Inimă: trandafir, vetiver și cedru

Bază: mosc, lemn de guaiac, tămâie, labdanum și oud.

Este greu să căutați parfumuri cu trandafiri fără să dați peste Rose Le Labo. 31. Scopul lui Le Labo este de a transforma ideea feminină clasică a trandafirului într-un parfum asertiv viril, potrivit pentru ambele sexe. Rezultatul este un dans între feminin și masculin. La început este dulce și dens, trecând la un miros de cedru și trandafiri. În loc să lase notele de vârf în urmă, Le Labo se concentrează asupra lor. Mirosul este ca mersul printr-o pădure de cedru, cu note de vanilie picantă, caldă, mosc și un strop de trandafir.

3. Diptyque L’Ombre dans L’eau

Note:

Vârf: struguri

Inimă: coacăze negre, frunze de coacăze negre

Bază: trandafir, mosc

Dipaque’s L’Ombre Dans L’eau este din punct de vedere tehnic un parfum cu trandafiri, dar este utilizată mai mult tulpina decât floarea. Diptyque îl descrie ca fiind “o plimbare într-o grădină englezească”. Este luminos și verde fără prea multă textură. În câteva secunde, mirosul trecând de la coacăza neagră la trandafir și mosc, rămânând curat – trandafirul este distinct și totuși soft, cu un miros verde și floral.

4. Frederic Malle Portrait of a Lady

Note:

Vârf: scorțișoară, zmeură

Inimă: trandafir, tămâie și lemn de santal

Bază: chihlimbar, patchouli

Frederick Malle’s Portrait of a Lady este un amestec greu de realizat; compania susține că au fost necesare sute de studii pentru a crea un parfum echilibrat și care conține “cea mai puternică doză de esență de trandafiri și inimă de patchouli”. Mirosul se deschide cu trandafir –  este curat și picant, dar și puternic, reușind să treacă prin notele de tămâie și lemn de santal. În ciuda mirodeniilor, miroase în mod inconfundabil ca o zi de primăvară. După câteva ore de purtare, chihlimbarul și o ușoară aromă de patchouli transformă o zi de primăvară într-o noapte senină și răcoroasă.

5. Maison Francis Kurkdjian Lumiere Noire

Note:

Vârf: trandafir bulgăresc condimentat (chimen, scorțișoară)

Inimă: patchouli

Bază: pelin

Francis Kurkdjian, creator de parfumuri pentru branduri precum Versace și Dior (înainte de a-și crea propriul brand), introduce Lumiere Noire. Parfumul mizează pe contraste: așa cum sugerează și numele său, lumina și întunericul se joacă la fel ca și notele picante și dulci. În Lumiere Noire trandafirul este destul de ușor. Este mai întâi mascat de scorțișoară și chimen picant, poate și un strop de zahăr. Apoi rămâne doar trandafirul și patchouli. În ciuda dulceții sale, rămâne curat, aproape ca mirosul unui barber shop sau al unui aftershave.

Lasă un comentariu