Glam News Magazine

Riccardo Tisci vrea să aducă toate generațiile sub umbrela Burberry. “Mama și fiica, tatăl și fiul”, a spus el, după ce a prezentat colecția de debut mult așteptată. El a numit prezentarea “Regatul”: “Este ca un mozaic sau o combinație a stilului de viață britanic.” Colecția a avut trei părți – secționată sub rubricile Rafinat, Relaxat și Seara – și a fost transmisă și pe Instagram. A fost un spectacol masiv în care Tisci și-a prezentat viziunea personală asupra culturii britanice, de la clasic până la punk.

Instinctul lui Tisci ca director de creație, a spus el, este de a restabili un echilibru la Burberry. Pentru prina dată a introdus îmbrăcămintea de seară – șapte rochii lungi,  cu margini strălucitoare, pe care femeile adulte să le poată cumpăra pentru evenimente. El a vorbit despre nevoia de sofisticare. “Știu că toți discutăm despre stradă și că am fost unul dintre primii care au creat astfel de haine, dar”, a spus el, “uităm de tăieturile sofisticate și croitoria Savile Row.”

Prezentarea a început exact așa cum trebuia – cu un trenchcoat, de o lungime medie, cu o centură elastică foarte lată în talie. Cureaua fiind un tipic Tisci-esc, definește femeia lui clasică, văzută nu ca un excentric englezesc, ci ca un aderent al fidelității, al rochiei de mătase. Eșarfele au fost înnodate ca centuri și au fost încorporate în cusăturile laterale ale unui impermeabil.

Cu toate acestea, au trecut 20 de ani sau mai mult de când Burberry era preocupat doar de servirea sigură a gusturilor clasei de mijloc britanice, iar Tisci a fost angajat ca un titan al modei de top, ale cărui gusturi și abilităti sunt internaționale. Modernismul pe care l-a adus Tisci pe scena Burberry este cu siguranță un lucru neașteptat și binevenit, întețind ideea că marile schimbări ale mărcii sunt abia la început.

Tactica lui de a lansa o colecție mai bine rotunjită, în loc să reînnoiască în totalitate marca Burberry, nu este un act de siguranță, ci un joc inteligent, iar încheierea spectacolului cu o serie de rochii simple și negre, nu ar putea fi mai surprinzătoare sau mai satisfăcătoare. Bravo, Riccardo Tisici!

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu