Glam News Magazine

Ca și tendințele vestimentare, coafurile vin și pleacă. Și chiar dacă sunt lansate de personaje însele iconice, coafurile durează cu mult peste anii celor care le poartă ceea ce le face să devină celebre de unele singure. Istoria o demonstrează prin câteva coafuri grozave de-a lungul anilor, multe dintre ele continuând să fie imitate și astăzi. Să ne gândim, de exemplu, la buclele lui Marilyn Monroe. Nu numai că o identifică în istorie, dar este o coafură pe care au încercat-o multe dintre vedetele de azi pe covoru roșu, precum Gwen Stefani, Katherine Heigl și Christina Aguilera și desigur după care au tânjit mare parte dintre femei. Nici bărbații nu sunt departe. Câți nu au copiat coafura lui Elvis, de exemplu?! Pur și simplu nu poți sta neclintit în fața unor coafuri celebre. Tu pe care dintre cele prezentate de mai jos ai încercat-o sau ți-ai dorit s-o încerci?

Codițele împletite ale Cleopatrei

coafuri iconice

Este firesc să începem cu ea. După câteva milenii păstrează ceva fermecător în ea ce o va face să reziste ca stil tuturor timpurilor. Poate că este încrederea și îndrăzneala Cleopatrei care dă acestei coafuri, înfățișate în imaginea de mai sus de Elizabeth Taylor, o personalitate ce transcede timpul.

Coafura cu lauri a lui Cezar

Tunsoarea scurtă încununată cu lauri a împăratului Cezar a rămas în istorie și va dăiuni mereu. Și nu va fi de mirare dacă o vom regăsi în timpurile moderne.

Buclele lui Marylin Monroe

coafuri iconice

Buclele pline de șarm a lui Marylin Monroe sunt reprezentative pentru stilul Hollywood-ului clasic și este una dintre acele coafuri iconice care nu se vor demoda niciodată.

Coafura cu împletituri și flori în păr a Fridei Kahlo

Este o coafură plină de feminitate ce a revenit în tendințe și arată atât de bine!

Coafura “mop top” a celor de la Beatles

coafuri iconice

A făcut ravagii în anii‘60 și încă are puterea de a atrage atenția.

Coafura afro marca Angela Davis

Coafura activistei comuniste Angela Davis a ajtat-o să iasă din mulțime și a definit o generație nouă.

Tunsoarea scurtă a Prințesei Diana

coafuri iconice

Cum am putea să n-o includem în listă? Aceasta tunsoarea scurtă, practică și aparent simplă a fost copiată de foarte multe femei. Stilul prințesei Diana este însăși de copiat mulți ani de aici înainte.

Tunsoarea pixie a Miei Farrow

coafuri iconice

Pixie-ul Miei Farrow este una dintre cele mai iconice coafuri de până acum. S-a dovedit a fi chic, fără efort și, da, încă sexy. În ultimii ani, a înregistrat o revenire majoră, cu vedete precum Jennifer Lawrence, Emma Watson și Michelle Williams.

Tunsoarea lui James Dean

James Dean a fost atât de cool, în ciuda faptului că a jucat doar în trei filme. El rămâne cunoscut mulțumită în parte și tunsorii sale scurte clasice.

Cocul înalt și lejer al lui Brigitte Bardot

Pare atât de natural încât este chiar atemporal. Așa că nu ai cum să nu ți-l dorești.

Tunsorile lui Elvis

Elvis a fost în sine un simbol, iar tunsorile lui au rămas iconice, de la cea de înrolare până la cea cu mai mult volum de la finalul carierei. Look-ul său a fost copiat de bărbați din toată lumea.

Buclele jucăușe ale lui Shirley Temple

Shirley Temple este o legendă a Hollywood-ului în ciuda faptului că s-a retras din industrie la 22 de ani. Buclele sale rămân ca una dintre acele coafuri iconice adorabile pe care ai vrea să le recreezi, mai ales dacă ai fetiță.

Tunsoarea “Rachel” a lui Jennifer Aniston

Look-ul personajului Rachel din filmul “Prietenii tăi” a fost atât de în vogă încât multe tinere și l-au dorit în anii ‘90 și încă îl mai doresc. Ai nevoie de o perie rotundă și răbdare ca să-l obții.

Bobul Victoriei Beckham

Victoria Beckham a fost întotdeauna o femeie cu stil. O arată tunsoarea care a făcut-o celebră sau invers. Bobul drept și perfcet întins este una dintre cele mai iconice coafuri.

Dread-urile lui Bob Marley

Coafura lui Bob Marley a rămas simbolică și a fost recreată de mulți, chiar dacă nu cu același succes. Exprimă libertate și nonșalanță, într-un stil ce nu va muri niciodată.

Foto: Getty Images

Lasă un comentariu