Glam News Magazine

Pe invitația la spectacolul din primăvara anului 2019 pentru Christian Dior scria “hipodromul din Paris”. Acest lucru s-ar părea că ar fi sugerat o evoluție a temei colecției Resort Dior, care a fost prezentată în luna mai la un alt hipodrom, cel de la Chantilly și a prezentat femei călare într-un circuit mexican rodeo, într-o ploaie torențială, cu frumusețe și dramă din belșug. Dar nu a fost cazul. În schimb, spectacolul s-a ținut în familiara “cutie neagră” Dior, în care s-a așezat un parchet masiv de lemn cu o utilizare inteligentă a luminilor, pentru a sugera ziua de toamna glorioasa de afară.

Întunericul teatral din interior a fost locul perfect pentru o piesă de dans conceptuală, coregraficată de Sharon Eyal din Tel Aviv și interpretată de Eyal și de opt dansatoare din trupa ei de dans. În această cutie neagră, la fel ca la Resort, a existat un spectacol în cadrul spectacolului … și a fost totul extraordinar. Să fim serioși: Pina Bausch, Martha Graham și Isadora Duncan nu sunt ușor de vândut publicului modern – în acest caz, 2.000 de spectatori – care ascultă doar melodii pop și niște mixuri făcute de DJ pentru a îi menține vigilenți pe parcursul lungilor zile și nopți ale FW.

Deci punctul de plecare a fost puțin riscant, chiar și pentru o casă care are costumele de balet în ADN. “Am vrut să vorbesc despre dans dintr-un alt punct de vedere”, a spus Maria Grazia Chiuri în culise. “Cred că dansul și moda sunt foarte apropiate, pentru că ambele vorbesc despre corp”, a adăugat ea. “Coregrafii moderni vorbesc despre libertate”.

Libertatea, pentru Chiuri, înseamnă a lua o nouă abordare a siluetelor lui Dior. Au dispărut corsetele pentru a păstra talia și a utilizat bentințe pentru a nu distrage privirile de la rochii. De asemenea, substraturile și țesăturile au fost atât de rigide încât păreau că se ridică și umblă singure. În schimb, pentru prima dată, în colecție există jerseuri, tăiate, drapate și pliate în rochii neo-grecești. O rochie de macrame, elegantă în kaki, era împletită în întregime din tul și chiar dacă materialul este moale, rochia a fost extrem de precisă. Au existat printuri fermecătoare florale realizate abstract și artizanal, iar pe fiecare piesă a existat simțul utilizării mâinii: de la fluturașii creați din broderie de pene și margele până la modul în care a fost tăiată și drapată și cea mai minimalistă tunică neagră.

Colecția este un set minunat de haine pe care Chiuri l-a propus pentru primăvară și care a căpătat multe dintre trendurile de sezon, fără a fi calculată sau forțată.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu