Glam News Magazine

“It’s the most wonderful time of the year”  – pentru economii, adică. Deja aerul este destul de rece și frunzele dispar încetul cu încetul. Este clar! Pentru vânătorii de chilipiruri, înseamnă doar un singur lucru: urmează Black Friday! Dacă dorești să profiți la maxim de super ofertele din această vineri, trebuie să te pregătești temeinic. Așa că în continuare vă voi oferi câteva ponturi (este ironic să primiți ponturi despre cum sa faceți economii de la cineva care anul trecut şi-a dat bugetul de 3 ori peste cap pentru a cumpăra parfumuri și încălțăminte care de fapt nici nu erau la reducere) pentru a trece cu bine de această zi, dar mai ales pentru a vă asigura că portofelul vostru va supraviețui acestei zile negre “malefice”.

1. Creați încă de pe acum un buget și o listă de cumpărături

Deși s-ar putea să fiți tentați să săriți direct la listă, trebuie să determinați mai întâi bugetul pentru cumpărături – în acest fel, veți ști ce puteți să includeți (și ce nu puteți) pe lista dvs. Dacă nu aveți banii necesari, nu ați făcut absolut nicio afacere – indiferent de cât de mare este reducerea. Odată ce știți cât puteți cheltui, faceți o listă a ceea ce trebuie să cumpărați. Încă nu aveți cum să cunoașteți prețurile, dar pentru a fi mai ușor, împărțiți lista în două grupuri: articole pe care chiar doriți să le cumpărați și articole pe care le veți achiziționa dacă vă mai rămân bani din bugetul inițial.

De ce este importantă această listă?  Pentru că vă va ajuta să nu mai reacționați atât de tare la impuls. Adică ne dorim cu toții sa ne prindă iarna în haine noi… cele de anul trecut sunt prea old season sau poate ne-am mai implinit sau am mai slăbit puťin… în fine, nu avem niciodată nevoie de motive reale pentru a cumpăra haine. Puneți pe listă acele ghete bărbătești Chelsea la care râvniți de ceva timp, acel palton de culorea camel din lână fină, cămăşile din bumbac de calitate, acei blugi negri de la Diesel despre care am tot vorbit în articolul trecut, care bineînțeles că nu merg fără un ceas și o curea! Ah… vine iarna. Adăugăm și o eșarfă de cașmir… Și gata lista! Stiu că ne dorim cu toții noul iPhone însă hai să fim serioşi!!! Moda bate tehnologia oricând si în orice poziție. Lăsăm iPhone-ul pentru lista de Crăciun. Altfel deschizi cadourile de sub brad în haine noi.

2. Urmăriți site-urile magazinelor

Cu tehnologia de astăzi, pregătirea pentru Black Friday este mai ușoară decât oricând. Una dintre primele dvs. opriri ar trebui să fie site-urile tuturor magazinelor preferate – atât mari, cât și mici. Înscrieți-vă la newsletter-urile lor și urmăți-le pe social media. Eu de exemplu m-am înscris la newsletter-ul celor de la Answear si am primit o reducere de 50 lei la prima comandă. Dacă există un magazin care vă place foarte mult, atunci cu siguranță doriți să îl urmăriți și în social media. Anumite magazine vor acorda oferte exclusiv acelor fani de pe social media pe care probabil că publicul normal nu le va vedea.

3. Actualizați-vă profilul de pe site-urile preferate

Ați găsit vreodată o ofertă excelentă online de Black Friday care a dispărut în momentul în care ați dat click pe “cumpărare”? Nu lăsați să se întâmple acest lucru în acest an: Actualizați profilul de pe site-urile preferate ale retailerilor din timp. Asigurați-vă că informațiile de facturare sunt actualizate, știți numele de utilizator și parola, cardul de credit este încă valabil. Fiecare secundă contează când vine vorba de cumpărăturile online.

4. Înainte de cumpărături, analizați ofertele

Mulți cumpărători sar peste acest pas și este o mare greșeală. Nu numai că ar trebui să stabiliți care magazine au cele mai bune prețuri – ar trebui să analizați, de asemenea, dacă prețurile sunt de fapt un chilipir. Comparați prețurile ale aceluiași articol în mai multe magazine și nu vă lăsați păcăliți de așa zisele “oferte”.

Cam astea au fost ponturile mele în ceea ce priveste pregătirea pentru Black Friday. Măcar voi să țineți cont de ele. Știți vorba aia: ” Faceți ce zice popa, nu ce face popa”. Eu sunt deja un caz pierdut. Gata cu vorba, că trebuie să dau refresh site-urilor de fashion pentru a prinde cele mai bune oferte!

Sursa foto: answear, pinterest

Un comentariu

Lasă un comentariu