Glam News Magazine

Îmbrăcată într-un halat argintiu din colecția couture al lui Valentino prezentată la Beijing, FKA Twigs a oferit un spectacol emoționant în cadrul prezentării colecției lui Pierpaolo Piccioli pentru Valentino de la Grand Palais. În ultimii ani contopirea colecțiilor ready to wear cu cele couture pentru Valentino devine din ce în ce mai importantă pentru Piccioli. Ținutele lui streetwear și sport și-au făcut propria publicitate, ca să zic așa, dar a creat și o clientelă tânără, care nu este neapărat conștientă de valorile fundamentale ale casei Valentino, care au făcut din Piccioli un superstar haute couture.

Chiar dacă Piccioli probabil nu spera, este cunoscut în lumea modei ca fiind cel mai feminist designer care face haine pentru bărbați. „Viața are nevoie de emoții”, a spus el înainte de prezentare. „Tinutele bărbaților s-au schimbat mult mai rapid în ultimele două decenii din cauza femeilor. Și din cauza modului în care rolurile în câmpul muncii încep să se schimbe.” Schimbările din societate pe care Piccioli le-a observat au fost proiectate în abordarea sa de creație: o explorare a relației dintre costume și haute couture.

Moda se schimbă! Bărbaților din zilele noastre nu ar trebui să le mai fie frică să poarte paltoane și jachete cu imprimeuri florale sau broderii, consideră Piccioli. Hainele de lux pentru bărbați și femei deja nu mai au bariere de gen, iar bărbații Valentino poartă genți de mână, fie ele și cu lanțurile care au fost considerate feminine timp de generații întregi.

Colecția a abordat o atitudine liberă prin intermediul unor cuvinte scrise de către artista Mélanie Matranga, precum „you”, „need” sau „bad lover”„Acesta este un alt mod de a spune „Puteți îmbrăca orice doriți, indiferent de gen”.

Lasă un comentariu