Glam News Magazine

Îmi place să port parfum, dar nu toată lumea agrează acest lucru. Fiecare dintre noi are un nivel de toleranță diferit în ceea ce privește cât de mult parfum ne place să purtăm și cât de puternic dorim ca parfumul să fie. Pentru mine, cu cât este mai puternic cu atât mai bine, dar pentru multi oameni parfumul este mai putin despre a se afirma și mai mult despre a avea un confort la purtare, care nu invadează spațiul personal al celor din jur. Aceste tipuri de parfum, mai subtile, au existat întotdeauna sub formă de parfumuri ușoare, dar mai recent, a existat o tendință pentru anti-parfumuri – arome care nu urmează o structură tradițională și nu invadează în spațiul personal.

Poate că cel mai faimos dintre aceste anti-parfumuri este Escentric Molecules – Molecule 01, care este pur și simplu o singură aromă chimică diluată în alcool. Pentru că este un singur ingredient, nu miroase ca un parfum, deoarece nu este. Foloseste un ingredient (ISO E Super) care se utilizează în general în compozițiile de parfum pentru a netezi tonurile, astfel încât, în mod izolat, miroase a piele caldă cu lemn și plutește deasupra pielii fără a urmări traiectoria tradițională a notelor de vârf, de mijloc și de bază. Există însă multe alte exemple, iar tendința de parfum fără parfum a generat multe intrigi interesante pe această temă.

În articolul de astăzi, vreau să vă prezint trei parfumuri pentru cei care doresc ceva complet subtil. Selecția variază de la anti-parfumuri până la compoziții tradiționale de parfum care sunt foarte light. Acestea sunt parfumuri pentru oamenii care doresc să miroase bine pentru ei înșiși și nu pentru oricine altcineva de pe o rază de 5 km. Deci dacă sunteți o persoană care dorește un miros subtil, ați ajuns la locul potrivit!

Cartier Eau de Cartier

Cartier a echilibrat întotdeauna inovația și luxul în olfacție într-un mod în care puține alte branduri mainstream au reușit să le facă și Eau de Cartier este inovator și luxos în ciuda subtilității sale. Abstractia este cheia parfumului, cu caracteristicile coriandrului, bergamotei, lavandei, violetei, cedrului, patchouli, moscului si chihlimbarului care se îmbină împreuna pentru a crea ceva care miroase mai mult decat suma îngredientelor sale. Eau de Cartier este proaspăt, ușor acidulat și curat. Nu miroase intruziv, ci poartă un șal făcut din cel mai ușor cașmir. El adaugă greutate la vechea zicală care spune că într-adevăr nu puteți greși cu un pic de Cartier.

Juliette Has A Gun Not a Perfume

Juliette Has a Gun’s Not a Perfume nu este cu siguranta un parfum. Când ne gândim la parfum, ne gândim la un amestec de ingrediente – o compoziție amestecată pentru a crea tensiune, surpriză și plăcere. Not a Perfume este antiteza acestui fapt, deoarece el conține numai un singur ingredient (deși sunt sigur că mai exista unul sau două ingrediente pentru temperare): Ambroxan. Acest ingredient minunat (care este extras din salvie) este responsabil pentru mirosul de ambră, așa că are o semnătura argintie, asemănătoare cu cea marină, care este moale și dulce, cu o notă minerală. Lucrul interesant despre Ambroxan este că ridică într-adevăr o compoziție și exact asta se întâmplă și cu “Not a Perfume” – o aură subtilă de mosc, care plutește aproape indiscutabil deasupra pielii. Este chiar acolo? Ar putea fi!

Van Cleef & Arpels California Reverie

California Reverie este cel mai puternic anti-parfum, dar este încă foarte ușor și aerisit. Inspirat de colecția de bijuterii Van Cleef & Arpels, cu același nume, acest parfum se concentrează pe o notă de iasomie, dar în loc să amelioreze aspectele indolice ale acestei flori iconice, California Reverie prezintă în schimb ideea de miros de iasomie inflorită prinsă într-o briza caldă de vara. Neroli și mandarina oferă un miros de bumbac și mosc în timp ce frangipani aduce o atingere tropicală. Toate acestea ajutând la crearea unei iasomii agitate și rece. California Reverie arată că până și cele mai grele ingrediente pot fi tratate cu sensibilitate în așa fel încât aproape că se topesc în armonie pe piele.

 

Lasă un comentariu