Glam News Magazine

Albastrul poate fi o culoare grozavă pentru orice cameră, dar în dormitor aduce acea seninătate și liniște necesare la sfârșitul fiecărei zile de lucru, pentru cea mai bună odihnă. Indiferent de nuanță, de la cea luminoasă, aerisită, la cea închisă, a cerului de noapte, albastrul transformă spațiul într-un refugiu minunat, indiferent de oră a zilei sau zi a săptămânii. Iată câteva sugestii pentru crearea unui dormitor albastru perfect pentru deconectare.

Amenajarea unui dormitor în nuanțe de albastru pornește de la cât de mult albastru dorești să folosești. Poate fi un perete, toți pereții, piese de mobilier de accent, decorațiuni, covoare, lenjeria de pat sau o combinație între aceste elemente. Este bine să te documentezi înainte, pentru că nu poți lăsa această decizie după începerea lucrprilor.

Cât privește naunțele, cele închise se potrivesc mai bine dormitoarelor amenajate fie în stil minimalist, fie rustic – stil cabană. Au o notă mai pronunțată de masculinitate, dar asta nu trebuie să-ți influențeze decizia. Albastrul închis poate fi la fel de bine indicat unui dormitor matrimonial. Tonurile de albastru deschis funcționează cel mai bine pentru designurile inspirate de mare sau pentru camera copiilor și nu numai.  Tapetul albastru cu motive florale duce stilul de amenajare către tradițional, fiind și el o opțiune pentru cei care preferă acest lucru.

Cât despre combinațiile de culori pe care le puteți folosi, cea mai răspândită este firește albastru și alb. Oricare ar fi stilul și designul, această combinație funcționează întotdeauna foarte bine. Tonurile de crem și maro închis accentuează de asemenea bine albastrul folosit în amenajările interioare accentuând calmul pe care îl invocă albastrul. Combinațiile cu nuanțe de gri sunt și ele la îndemână și se pliază bine pe dierite stiluri de amenajare. Foarte bine merg de asemenea combinațiile de diferite nuanțe de albastru, în special pentru piesele de semnătură. Iar cine vrea să fie mai îndrăzneț, poate opta pentru galben, portocaliu sau vișiniu. Ele vor oferi accente delicioase de culoare, fără a anula puterea relaxantă a albastrului.

Lasă un comentariu