Glam News Magazine

O mulțime de bucătari spun că mâncăm cu ochii și de aceea modul în care arată mâncarea în farfurie este foarte important, iar ei se străduiesc să pregătească farfurii aranjate creativ, folosind vesela ca suport pentru opera lor de artă. Mai sunt însă și cei care aleg mâncarea ca material pentru exprimare artistică și cu imaginație și îndemânare reușesc să dea viață unor produse alimentare. Iar partea grozavă este că nu trebuie să fii bucătar-șef sau artist să încerci Food Art. Mulți părinți recurg la modalități de a aranja mâncarea în farfurie spre a fi mai atractivă pentru copii, iar rezultatul este surprinzător. Tot ce ai nevoie este de puțină creativitate. Pentru inspirație, vizualizează galeria de mai jos.

Privind în urmă, mâncarea a jucat întotdeauna un rol în artă: de la pictorii din peșterile din epoca de piatră foloseau sucul vegetal și grăsimile animale ca ingrediente de legătură în vopselele lor până la artiștii de astăzi pentru care mâncarea este o formă de artă.

Filippo Tommaso Marinetti a fost primul artist din epoca modernă care s-a gândit la prepararea și consumul alimentelor ca artă. Mișcarea futuristă de avangardă, formată de Marinetti și alți artiști la Milano în 1909, a cuprins epoca industrială, de la automobile și avioane la metode de fabricație și planificare urbană. Ei credeau că gătitul și masa, atât de centrale în viața de zi cu zi a tuturor, ar trebui să fie, de asemenea, centrale pentru idealurile lor. În 1932, Marinetti a publicat The Futurist Cookbook. Nu a fost doar un set de rețete, a fost un fel de manifest. El a încadrat prepararea și consumul alimentelor ca parte a unei noi viziuni asupra lumii, în care distracția a devenit performanță de avangardă. Cartea prescria elementele necesare pentru o masă perfectă. O astfel de masă trebuia să prezinte originalitate, armonie, formă sculpturală, miros, muzică între feluri de mâncare, o combinație de gusturi. Ideile lui sunt încă de explorat.

Food art este un excelent exemplu de creativitate în ceea ce privește produse alimentare, sculpturi alimentare și alte decorații alimentare. Este un tip de artă cu adevărat unic și interesant, care a apărut din pasiunea unor oameni cu înclinații artistice de a încerca să se exprime în moduri creative noi. Decorațiunile alimentare cu astfel de idei de design oferă mâncărurilor un aspect total nou și le fac să se simtă mai delicioase la gust. Aspectul lor nu arată totuși timpul necesar realizării produsului final. Pentru unele dintre ele trebuie să rezervi câteva ore bune.

 

Foto: Pinterest

Lasă un comentariu