Glam News Magazine

Din Bretania până în sudul Franței și micile sale sate colorate de la marginea Mediteranei, prin Dordogne și bazinul Arcachon, iată un tur virtual al celor mai populare 15 locuri de o frumusețe uluitoare din Franța care nu trebuiesc ratate.

1. Grădinile Palatului Versailles

© DEA / G. SIOEN

Un simbol arhitectural al splendorii și decadenței aristocrației franceze, Palatul de la Versailles încă fascinează la fel de mult ca oricând. Pe urmele regelui Soarelui, Marie Antoinette și Vatel, vizitatorii se pot bucura și de grădinile franceze, care sunt o creație superbă din partea lui André Le Nôtre.

2. Mont-Saint-Michel

© Arthit Somsakul

Mont-Saint-Michel este o insulă stâncoasă de 97 de hectare aflată în Normandia. Un loc de pelerinaj, orașul său fortificat și imensul său golf poate fi vizitat în funcție de valurile care pot fi înfricoșătoare.

3. Porquerolles

© ONLY FRANCE

Porquerolles este un mic colț de paradis, la mai puțin de două ore cu barca de la Toulon. Clasificată drept rezervație naturală, insula a fost mult timp închisă publicului și puținele sale proprietăți sunt păstrate cu sfințenie. Drept urmare, după ora 18:00 insula se golește pentru a aparține doar câtorva privilegiați: proprietarii de case norocoși, oamenii care locuiesc la puținele hoteluri din zonă, împreună cu marinarii din port.

4. Duna din Pilat

© ONLY FRANCE

De-a lungul Coastei d’Argent, chiar la intrarea în bazinul Arcachon, această dună renumită este cea mai înaltă din Europa. De pe duna de nisip poți vedea kilometri de priveliști, infinitul oceanului și pădurile Landes.

5. Casa și grădinile lui Claude Monet din Giverny

© DEA PICTURE LIBRARY

Călcați pe urmele lui Claude Monet și cufundați-vă în natura care a inspirat cele mai frumoase tablouri ale maestrului impresionismului. De la grădini pline de flori și lacurii până la fosta casă a pictorului transformată într-o fundație în onoarea sa, locul oferă o priveliște superbă.

6. Câmpurile de lavandă din Sénanque Abbey

© Julian Elliott Photography

Lăsând la o parte ideea comună pe care o avem cu toții despre Provence, câmpurile de lavandă sunt unul dintre obiectivele obligatorii de vizitat din Franța. Mai ales atunci când vă îndreptați spre Abbey of Sénanque, unde câmpurile se întind cât puteți vedea cu ochii.

7. Étretat

© Arterra

Celebru pentru fabuloasele sale stânci de calcar, cufundate abrupt în mare, Etretat oferă una dintre cele mai frumoase panorame din Franța. Un loc de contemplare pentru artiști, cum ar fi Matisse și chiar Monet, se poate începe o vizită de pe plajă până sus unde regiunea este  populată cu case din Normandia în stilul Belle Epoque.

8. Golful Cassis

© cwrgutierrez

La o distanță mică de Marsilia, Cassis, cu portul său fermecător și casele sale construite pe stâncă, găzduiește un golf demn de Caraibe. Accesibil cu barca, acest loc ceresc acoperit de stânci, mai este supranumit și degetul lui Dumnezeu.

9. Gradinile Marqueyssac

© Copyrights by Sigfrid López

Situat în Dordogne, parcul castelului de Marqueyssac se întinde pe 22 de hectare. Grădina a fost proiectată de Julien de Cerval și este unul dintre cele mai vizitate locuri din regiune.

10. Saignon 

© jenifoto

Saignon este un sat fermecător ce combină toate elementele provensale care ne fac să visăm, inclusiv case din piatră acoperite cu iederă, fântâni și locuri de unde se pot admira câmpurile de lavandă.

11. Farul Petit-Minou

© fhm

Cu un nume parcă desprins din povești, farul Petit-Minou se află deasupra rocilor de pe coasta de nord a Brestului. Oferind o panoramă la 360 de grade a mării, locul este deosebit de plăcut la apusul soarelui.

12. Mougins 

© ONLY FRANCE

Un sat fermecător din ținutul Cannes, Mougins este o adevărată carte poștală provensală. Străzile înguste sunt acoperite de iederă și pline de fântâni adorabile. În depărtare, există o priveliște frumoasă asupra Mării Mediterane, la granită cu Croisette.

13. Castelele din Valea Loarei

© Maxim Burlyay

Castelele Amboise, Blois, Chambord, Cheverny Villandry și Chenonceau din Valea Loarei sunt care mai de care mai captivante. Fie că le vizitați unul câte unul sau vreți să le vedeți pe toate dintr-un zbor cu balonul cu aer cald, ele sunt o parte semnificativă a istoriei franceze.

14. Cheile Verdonului

© davidevison

Versiunea franceză a Marelui Canion, Cheile Verdonului formează o graniță naturală care cuprinde un pârâu lung de 21 km. Situate între departamentele Var și Aples-de-Haute-Provence, fanii sporturilor nautice le pot coborî în canoe și caiac.

15. Corsica 

© Pascal POGGI

Situată în mijlocul Mediteranei, între Franța și Italia, Corsica este unul dintre acele locuri peste care timpul nu are aproape niciun control. Între mare și munți, se mândrește cu o vegetație sălbatică ce se răspândește liber, mărginită de pârâuri cristaline și mici sate tipice pe deal, precum Bonifacio.

Lasă un comentariu