Glam News Magazine

Plantele înseamnă viață. Pe lângă rolul lor pentru mediu, ele oferă un spectacol inedit la nivel estetic și alte facilități pentru petrecerea timpului liber. Dacă sunteți iubitori de natură și de plante, trebuie să adăugați următoarele grădini botanice în lista de călătorii și să vă pregătiți pentru a fi copleșiți.

Grădina Botanică Regală din Sydney, Australia

grădini botanice

Această grădină de 74 de acri este una dintre cele mai importante instituții botanice istorice din lume. Este formată din patru zone majore: Grădinile Inferioare, Grădinile Mijlocii, Grădinile Palatului și Bennelong. Este una dintre cele mai vechi grădini botanice coloniale care au supraviețuit din lume și unul dintre cele mai vechi și mai extinse peisaje culturale publice din Australia. Intrarea este gratuită pentru toate categoriile de public și este deschisă zilnic între orele 7:00 și 18:00.

Grădina Botanică din New York, SUA

grădini botanice

Întinsă pe 250 de acri, grădina botanică din Bronx, New York este o încântare pentru iubitorii de natură. Vizitatorii pot descoperi păduri tropicale interioare, zone de deșert, un râu, cascade și dealuri verzi. Grădina conține 50 de grădini în interior și o seră vintage. Este deschisă în toate zilele săptămânii, cu excepția zilei de luni, iar tarifele de intrare sunt mai ridicate în week-end.

Grădina Botanică Kew din Londra, Anglia

grădini botanice

Această grădină este patrimoniu mondial, ceea ce o face să fie una dintre cele mai bune atracții turistice din Londra. Se întinde pe o suprafață de 132 hectare (330 de acri) și are o colecție de peste 50.000 de soiuri de plante vii. Erbariul Kew este unul dintre cele mai mari din lume și are în jur de 7 milioane de exemplare de plante conservate. Accesul vizitatorilor se face între orele 10.00 și 18.00, de luni până joi (când se închide la ora 19.00) și până la ora 20.00 de vineri până duminică și de sărbători (când se închide la 20:30).

Grădina Botanică din Singapore

grădini botanice

Veche de 160 de ani, această grădină botanică se întinde pe o suprafață de 82 de hectare, cu o distanță liniară de 2,5 km. Programul de vizitare este unul aparte, fiind deschisă în fiecare zi din an, între orele 5.00 și 12.00, până la miezul nopți. Are peste 1200 de specii de Orhidee, un parc pentru copii, o grădină de ghimbir, o pădure tropicală și multe altele. Mai mult, accesul este gratuit pentru fiecare grupă de vârstă, cu excepția intrării în Grădina Națională de Orhidee din zona centrală, pentru care trebuie achitată o taxă.

Grădina Botanică din Denver, SUA

grădini botanice

Grădina botanică din Denver se întinde pe un teren de 23 de acri în Colorado. Parcul este format din diverse grădini tematice, un conservator și un amfiteatru ce găzduiește concerte pe timpul verii. Prezintă cea mai extinsă colecție de plante cu temperatură rece din întreaga lume și șapte grădini care includ plante din Colorado și alte câteva state vecine. Grădina rămâne deschisă între orele 6 și 21 pm. Taxa de intrare diferă în funcție de categoriile de vârstă ale vizitatorilor.

Grădina Botanică Canario Viera y Clavijo, Spania

Cunoscută și sub numele de Jardín Canario, această frumoasă grădină se află în apropiere de Gran Canaria, una dintre Insulele Canare. Se extinde pe aproximativ 27 de acri și este împărțită în numeroase grădini ostentative, cum ar fi: Grădina cactușilor, Grădina Insulelor, Grădina ascunsă, Pădurile cu frunze de laur și multe altele. Este un adevărat rai pentru iubitorii de natură. În plus este un rai cu acces liber în toate zilele săptămânii, între orele 9.00 și 18.00, neexistând taxe de intrare.

Grădina Tropicală Nong Nooch, Thailanda

grădini botanice

Este una dintre acele grădini botanice de-a dreptul impresionante. Cu o suprafață de 500 de acri pe care o ocupă în provincia Chonburi, Thailanda, grădina a devenit deschisă publicului în 1980 și, de atunci, a devenit o atracție turistică semnificativă. Cuprinde diferite grădini, inclusiv grădina franceză, grădina engleză, plante variate, iar pe lângă viața sălbatică, turiștii pot experimenta chiar ceremonii religioase, demonstrații de arte marțiale și spectacole de elefanți. Grădina este deschisă pentru turiști de la 8 dimineața până la 6 seara, iar accesul este gratuit pentru copii.

Grădina Botanică Arctică-Alpină din Tromsø, Norvegia

grădini botanice

Deținută de Universitatea din Tromsø, această grădină insulară este cea mai nordică dintre grădinile botanice și este una dintre cele mai neobișnuite, întrucât triumfă în condiții adverse. Aici puteți descoperi flori strălucitoare care cresc din roci. Dacă ajungeți în iunie veți avea ocazia să vedeți culori surprinzătoarea în „Valea Rododendrului”. Intrarea este liberă.

Grădina Botanică din Montreal, Canada

grădini botanice

Grădina Botanică din Montreal se întinde pe o suprafață de 74 de hectare și este formată din grădini tematice și sere. Sunt peste 22.000 de specii de plante, 10 sere expoziționale și mai mult de 20 de grădini tematice. Marea varietate a colecției sale de floră și facilități pe care le oferă vizitatorilor este ceea ce o face una dintre cele mai spectaculoase grădini botanice din lume. Este deschisă în fiecare zi, cu orar diferit – sâmbătă până miercuri, între orele 9 și 18, iar joi și vineri, între 9:00 – 19:00.

Grădina Botanică Națională Kirstenbosch, Africa de Sud

grădini botanice

Acoperă 528 hectare și include o grădină și o rezervație naturală. Încă de la înființarea sa din 1913, păstrează flora sud-africană, astfel încât grădina include multe specii de plante rare și pe cale de dispariție. Grădina este deschisă pe tot parcursul anului între orele 8:00 și 19:00 în timpul verii, și 8:00 – 18:00 în timpul iernii. Aici poate fi vazută și o mare varietate de păsări împreună cu vederi panoramice uimitoare.  Copiii sub șase ani au intrarea liberă.

Grădina Botanică din Rio de Janeiro, Brazilia

Această grădină afișează o varietate de peste 6.500 de specii pe o suprafață de peste 54 de hectare. Pe lângă faptul că prezintă flora braziliană și străină, găzduiește și monumente istorice și artistice. Se evidențiață între multele grădini botanice din lume de asemenea prin grădina de palmieri regali. Programul grădinii: luni, între 12:00 -18:00, iar marți-duminică, 8:00 l-18:00. Taxa de intrare diferă în funcție de grupa de vârstă.

Grădinile Longwood din Pennsylvania, SUA

Această grădină botanică constă în 436 hectare de suprafață în păduri și pajiști. Prezintă plante exotice, horticultură interioară și exterioară și atracții sezoniere. Vizitatorii se pot bucura de evenimente și spectacole, ateliere și prelegeri educaționale. Colecțiile de plante includ o mare varietate de bonsai, stejar, lemn de brad, fag, liliac, orhidee și multe altele. Pe lângă aceasta, grădina oferă și plante native din Africa de Sud și Australia. Pentru publicul larg, grădina este deschisă în fiecare zi între orele 9:00 și 18:00, iar taxa de intrare diferă în funcție de categoria de vârstă și perioada din an, de Sărbători prețul biletelor fiind mai mare.

Grădina Botanică Indiană din Kolkata, India

Acoperă peste 109 hectare de teren și prezintă o mare varietate de plante rare. Colecțiile speciale ale grădinii includ plante medicinale, bambuși, nuferi, citrice și plante suculente. Pentru a avea grijă deosebită de mediu, guvernul indian a declarat că este o zonă fără plastic. În afară de plante, puteți vedea animale în interiorul parcului și o mare varietate de șerpi. Iarna grădina este deschisă între 5:30 – 17:30, iar vara ora de închidere se poate prelungi până la 18:00. Atracția principală a acestei grădini este “Marele Arbore Banyan”, care are o vechime de peste 100 de ani. Arborele în sine este ca o pădure groasă, acoperind suprafața de 18.918 metri pătrați (4,67 acri).

Foto: flickr.com

Lasă un comentariu