Glam News Magazine

Când mirosim parfumuri, suntem inspirați să ne gândim la diverse lucruri care înseamnă mai mult decât notele din interior. Mirosim texturi și ne imaginăm că parfumurile sunt țesături luxuriante. De asemenea, ne gândim la amintiri, oameni, locuri și sunete – lucruri din viața reală pe care le putem lega de conceptul abstract pe care îl mirosim. Unul dintre cele mai evidente moduri în care experimentăm parfumul este prin culoare, indiferent dacă este roșu aprins, roz vibrant, gri delicat sau un bej cald. Astăzi vorbim despre acele parfumuri care evocă culoarea albă.

1. Jacheta din piele albă

Narciso Rodriguez Narciso

Pentru mine, Narciso evocă un imens spațiu alb. Este un parfum expansiv care te face să te simți ca și cum ai sta în centrul unei camere vopsite în alb pur. Spațiul este răcoros și aerisit, iar în centru stă o gardenie uriașă, realizată din mătase albă. Narciso este un parfum alb cu flori și mosc care se simte ca o experiență sau o emoție. A purta Narciso înseamnă a păși în acea cameră goală și a admira frumusețea copleșitoare din interior.

2. Rochia din dantelă albă

Honor Woman amouage

În parfumerie alb = flori albe și, dacă vorbim despre flori albe, de ce să nu vorbim despre regină: Honour Woman de la Amouage. Foarte rar descriu un parfum ca fiind sfâșietor de frumos, dar Honor Woman ar putea sfărâma chiar și o inimă din cea mai dură piatră. Aici există un  melanj de flori albe: tuberoză, iasomie, gardenie și crin, fiecare dintre ele se reunesc pentru a picta, în linii mari, imaginea unei femei în nuanțe de fildeș, bej și alb. Este uimitor.

3. Cămașa albă din satin

meteorites guerlain

Dacă celelalte parfumuri din această listă evocă albul pur, Meteorites de la Guerlain amintește de pulberea albă măcinată fin, cu o tentă iridescentă. Este un parfum perlat care amestecă măr, trandafir, violetă și mosc alb pentru a crea ceva cosmetic. Meteorites strălucește la fel de tare precum un iluminator pentru obraz perfect aplicat. Cum să nu îl iubești?

4. Tricoul alb

Aqua di Parma Colonia Pura

Personal, pe mine, Aqua di Parma Colonia Pura mă face să mă gândesc la nuanțe de alb murdar. Creată ca o subversiune modernă a apei clasice de apă de colonie, Colonia Pura este alimentată de mosc, ce se amestecă cu citrice, flori și lemn pentru a crea o experiență care se simte ca un râu curgător, plin de pietre gri. Colonia Pura este șic, sofisticat și un mod neobișnuit de a mirosi culoarea albă.

Lasă un comentariu