Glam News Magazine

Parfumurile lemnoase sunt exact ceea ce vă așteptați să fie: parfumuri create folosind și inspirate din lemn. Există multe tipuri de lemn utilizate în parfumerie, dar, probabil, două dintre cele mai răspândite și celebre, sunt lemnul de santal și lemnul de cedru, fiecare având multe variante naturale și sintetice care fac parte din paleta parfumierului.

Acest stil de parfumerie poate însemna mai multe lucruri și este plin de contraste. Parfumurile lemnoase pot fi atât reci cât și calde, puternice sau soft, aspre sau blânde, picante sau minerale și, de asemenea, mult, mult mai mult. Pot evoca pielea caldă sau zilele fierbinți, suprapunându-se cu celelalte familii de parfumuri și estompând toate liniile de gen.

Parfumurile lemnoase sunt pur și simplu unele dintre cele mai interesante, evocatoare și frumoase. Iată cinci parfumuri pe care trebuie să le cunoașteți.

1. Miller Harris Le Cedre

Miller Harris Le Cedre

Le Cedre este un bun exemplu de lemn soft și senzual. Având o notă delicioasă și delicată și pudră de lemn de cedru, care este puțin picantă și care contrastează foarte bine cu piperul și orhideea, Le Cedre este un parfum introvertit care se simte introspectiv și liniștit. Cred cu adevărat că este unul dintre cele mai frumoase parfumuri lemnoase, evocând imaginea unui bărbat frumos, cu barbă îngrijită, un păr bogat și gust excelent la cărți.

2. GUERLAIN Santal Royal

GUERLAIN Santal Royal

Dacă Le Cedre este tipul liniștit din colț, Santal Royal este tipul extrovertit care este în centrul atenției; acesta este un exemplu de cât de tare poate fi un parfum lemnos, dar și de modul în care ne poate transporta în locuri exotice. Santal Royal conține lemn de santal condimentat cu note de chihlimbar pentru a crea o prezență impresionantă. Notele fructate de piersică și scorțișoară picantă ne poartă chiar în mijlocul unui bazar aglomerat, răsfoind printre țesături bogate, bibelouri aurii și delicatese irezistibile. Credeți-mă când spun asta: de fiecare dată când l-am purtat, câte cineva m-a întrebat cu ce m-am dat. Cred că asta vă spune tot ce trebuie să știți despre Santal Royal.

3. Serge Lutens Féminité du Bois

Serge Lutens Féminité du Bois

Parfumurile lemnoase sunt adesea privite ca masculine, iar o mare parte din parfumeria masculină obișnuită folosește într-adevăr note de lemn; totuși, a spune că lemnoasele sunt exclusiv masculine nu este 100% adevărat. De exemplu Feminite du Bois de la Serge Lutens, a fost unul dintre primele parfumuri care a explorat categoria lemnoaselor din punct de vedere feminin. În acest parfum iconic Lutens, cedrul picant este contrastat de prune, creând o juxtapunere izbitoare între calitatea puternică și unghiulară a lemnului și suculența fructelor. Rezultatul este un parfum singular și îndrăzneț, care prezintă eleganța feminină a lemnului.

4. Miller Harris Peau Santal

Miller Harris Peau Santal

Dacă adorați parfumurile, veți ști că lemnul de santal este foarte la modă acum, datorită în principal lui Le Labo. Creația lor Santal 33 abordează această notă de obicei bogată și lemnoasă, dintr-un unghi nou, atât proaspăt, cât și expansiv. Peau Santal explorează o temă similară, dar cred că o face într-un mod mai interesant – una mai texturală și mai tactilă. Lemnul de santal aici este curat și clar, dar și cremos și cald. Se ondulează, trecând fără probleme de la răcoros la cald, cu o prospețime dată de verdeața minerală a frunzelor de violetă.

5. Juliette Has A Gun Sunny Side Up

Juliette Has A Gun Sunny Side Up

Juliette Has a Gun este un brand care știe să se distreze, așa că nu este de mirare că Sunny Side Up vine într-o sticlă care, privită de sus, arată ca un ou. Tema parfumului sunt zilele fierbinți însorite petrecute pe plajă unde nisipul este atât de fierbinte încât ai putea prăji un ou pe el. Mirosul evocă loțiunea solară, folosind aspectele cremoase ale lemnului de santal pentru a recrea pielea fierbinte, sărutată de soare, acoperită cu cremă de soare cu nucă de cocos. Este la fel de plăcut ca o zi fierbinte de vară petrecută pe plajă (adică foarte plăcută).

Un comentariu

Lasă un comentariu