Glam News Magazine

Relativ necunoscută, niacinamida este un ingredient care pur și simplu nu primește suficient credit. În ciuda listei sale impresionante de beneficii anti-îmbătrânire, este adesea trecută cu vederea, mulți optând pentru ingrediente mai cunoscute pentru îngrijirea pielii, cum ar fi retinolul și vitamina C. Chiar dacă are beneficii similare cu vitamina A (retinol) și C, este potrivită pentru toate tipurile de piele și funcționează bine cu orice ingrediente pentru îngrijirea pielii, astfel încât să poată îmbunătăți efectiv rezultatele rutinei curente.

Ce este niacinamida?

Niacinamida, cunoscută și sub numele de nicotinamidă, este o formă solubilă în apă a vitaminei B3. Nu trebuie confundată cu cealaltă formă a acidului nicotinic (niacină), care se găsește în legume, carne, pește, cereale și fasole, care este transformat în niacinamidă în organism. Aplicat local, niacinamida se dovedește a oferi beneficii excelente anti-îmbătrânire pentru piele. La fel ca și vitamina C, niacinamida nu este produsă în mod natural de către organism deci pentru a obține beneficiile ei trebuie integrată în rutina de îngrijire a pielii sau ingerată prin alimente sau suplimente.

Ce face niacinamida mai exact?

Ce nu face? Ingredientul minune întărește bariera pielii, stimulând activitatea celulelor precum ceramidele și acizii grași, plus producția de colagen și ajută la reținerea apei; ceea ce pentru tine și pentru mine înseamnă piele fermă și tânără! De fapt, acționează ca un antioxidant, asigurându-se că bariera pielii este suficient de puternică pentru a combate razele UV și poluarea, care sunt legate de degradarea colagenului și apariția ridurilor și liniilor fine. Mai mult, luminează și previne hiperpigmentarea (pete maronii sau tonuri inegale ale pielii); pe scurt, face multe.

Cum se utilizează niacinamida?

În primul rând, trebuie găsit produsul care se potrivește tipului tău de ten. Se recomandă ca pentru un ten gras să se utilizeze un ser pe bază de apă cu o concentrație de niacinamidă mai mare, în timp ce pentru un ten uscat ar trebui utilizată o cremă hidratantă, emolientă sau toner, cu o concentrație de niacinamidă mai mică. În ceea ce privește rutina de îngrijire a pielii, niacinamida este atât de amabilă încât se va înțelege cu toate ingredientele; deci nu trebuie să fii expert pentru a o folosi!

Ti-am stârnit curiozitatea? Iată selecția mea a celor mai bune produse cu niacinamidă de pe piață …

1. Serul pentru tenul gras și predispus la acnee

Dacă vei căuta pe google niacinamidă, primul produs care va apărea va fi Revolution Skincare Niacinamide 10% + Zinc 1% și există un motiv întemeiat. Acest ser are o armată incredibilă de adepți loiali în spate, fiind unul dintre cele mai bune seruri de pe piață.

Extrem de concentrat, serul va face minuni pentru oricine are probleme cu acneea sau are un ten predispus la pete. De ce? Reduce dimensiunea porilor, petele inflamate și previne orice fel de pigmentare. Adaosul de zinc 1% ajută la reducerea petelir, minimizând excesul de sebum; o problemă obișnuită pentru pielea grasă.

2. Fondul de ten matifiant

La prima vedere, Makeup Revolution IRL Filter pare un fond de ten standard; dar este mult mai mult decât atât. Este o bază de machiaj hibrid pentru îngrijirea pielii; formula micro-pigmentului conține niacinamidă, ceea ce înseamnă că nu numai că face pielea să arate impecabil, ci va lucra și la rezolvarea problemelor tale de piele, în loc doar să le mascheze. Vor afecta aceste ingrediente suplimentare finisajul? Nu, nici măcar un pic. Finisajul este fără cusur, arată natural și este confortabil.

3. Cremă hidratantă

Revolution Skincare Moisture Cream va face pielea să strălucească. Formula cu niacinamidă luminează pielea, energizând celulele, făcându-le de fapt mai tinere. Indiferent dacă suferi de acnee, arsuri solare sau piele îmbătrânită, crema o va rezolva. Desigur, toate aceste beneficii sunt datorate niacinamidei, care și protejează împotriva oricăror agresori externi pe care îi poți întâlni într-o zi. Mai mult, este realizată cu particule de sidef, ceea ce se traduce într-o strălucire și mai mare. În plus, are și un factor de protecție UVA SPF30.

Lasă un comentariu