Glam News Magazine

Împodobirea bradului și colindatul sunt tradiții românești așteptate cu emoție, în special de copii. Sunt obiceiuri strămoșești care se păstrează și aduc bucurie în casele oamenilor. Însă Crăciunul este sărbătorit diferit în lume și există destule tradiții mai neobișnuite, dintre care am selectat 10 pentru a vi le prezenta în cele ce urmează.

Brazii împodobiți cu pânză de păianjăn, în Ucraina

tradiții

Pânzele de păianjen în casă nu sunt de dorit, dar în Ucraina brazii de Crăciun decorați cu pânză de păianjăn falsă este un obicei pentru a aduce succes în anul următor. Legenda spune că o familie săracă s- a dus la culcare în Ajunul Crăciunului, pentru că nu ar fi putut să-și decoreze copacul. Păianjenii, în roamingul zidurilor și podelelor, au auzit strigătele familiei și au luat-o asupra lor pentru a decora copacul cu pânzele lor. În ziua de Crăciun, firele s-au transformat în aur și argint, schimbând averea familiei pentru totdeauna.

KFC, pe masa de Crăciun a japonezilor

tradiții

Crăciunul nu este o sărbătoare națională în Japonia, dar asta nu este o piedică pentru a sărbători această zi și în niciun caz nu-i oprește pe japonezi să o marcheze într-un stil aparte. În multe case japoneze, o găleată KFC cu pui prăjit este principalul fel de mâncare de Crăciun. Datorită lipsei de curcani și a marketingului inteligent făcut de KFC, puiul prăjit este atât de popular încât dacă sunteți în Japonia de Crăciun trebuie să comandați cu câteva săptămâni în avans pentru a-l avea pe masă de Sărbători.

Crăciun pe role, în Caracas

tradiții

În capitala Venezuelei, drumrile sunt închise de Crăciun pentru că oamenii merg la biserică pe role. Se circulă astfel toată perioada festivă.

În Suedia, caprele sunt parte din sărbătoare

tradiții

De Crăciun caprele au un rol important pentru suedezi și sunt întâlnite de la ornamente mici, până la capre gigantice din paie, cum ar fi aceasta din orașul Gavle, ridicată în luna decembrie. Capra mare Gavle este renumită pentru că este vandalizată sau arsă frecvent. Din 1966, capra de paie a supraviețuit până în ziua de Crăciun de numai 13 ori.

De Crăciun, fetele din Cehia își prezic norocul în dragoste

tradiții

De Crăciun, femeile din Cehia apelează la o tradiție veche pentru a-și prezice norocul în dragoste pentru anul care vine. Fetele necăsătorite stau la ușile din față și își aruncă pantofii peste umeri. Dacă un pantof cade cu vârful îndreptat spre ușă, se spune că femeia își va găsi sortitul în următoarele 12 luni.

La saună, în Estonia

tradiții

În Estonia, Crăciunul este un amestec de tradiții păgâne prin care se sărbătoresc Solstițiul de iarnă și Crăciunul. Cei mai mulți estonieni încep programul de sărbătoare cu o vizită la cea mai apropiată saună.

Budincă de prune – tradiție în Marea Britanie

tradiții

Budincă de prune este o tradiție importantă în Marea Britanie. Multe familii au propriile lor rețete care sunt transmise din generație în generație. Budincile sunt aproape negre, datorită timpului lung de gătire și zahărului caramelizat și sunt umezite cu suc sau brandy. De obicei, budinca este făcută cu cel puțin patru sau cinci săptămâni înainte de Crăciun și poate dura până la un an. În mod tradițional, fiecare membru al gospodăriei stropeste budinca în timp ce își pune o dorință. Când este timpul să fie servita budinca, tradiția cere să fie stropită cu brandy.

În India se împodobesc bananierii

tradiții

Doar 2,3% din populația Indiei este creștină, dar aceasta nu înseamnă că indienii nu săbătoresc Crăciunul. Numai că, în absența brazilor sau pinilor, sunt decorați în schimb bananierii și copacii de mango.

Norvegienii ascund măturile în ajunul Crăciunului

tradiții

În Norvegia, se crede că în ajunul Crăciunului ies duhurilor și vrăjitoarelor rele. Pentru a se proteja, familiile își ascund toate măturile înainte de a merge la culcare.

23 decembrie – Noaptea Ridichiilor în Mexic

tradiții

Noche de los ranbanosis este sărbătorită în Oaxaca – Mexic în data de 23 decembrie. Ridichiile sunt sculptate în scene de naștere, figuri istorice și multe altele.

 

foto: Pinterest

Lasă un comentariu