Glam News Magazine

Profesia de actor presupune interpretarea de roluri, astfel că actorii trebuie să pretindă mereu că sunt altcineva. Iar unii actori nu numai că se pricep foarte bine să intre în pielea unui personaj, dar îl și înfățișează fidel ca trăsături fizice. Iată 20 dintre cei care au reușit să se identifice vizual cu personaje istorice, în roluri emblematice.

Val Kilmer ca Jim Morrison

actori

Mulți dintre cei care au vizionat filmul „The Doors”(1991) susțin că este cu adevărat dificil să vezi diferența dintre Val Kilmer și Jim Morrison.„The Doors”nu a fost bine primit de colegii de trupă, prietenii apropiați și familia lui Morrison, din cauza descrierii lui Morrison, dar interpretarea lui Kilmer a fost uimitoare.

Anthony Hopkins ca Pablo Picasso

actori

Anthony Hopkins este genial, indiferent de rol, iar în cazul de față se pare că s-a născut pentru a-l juca pe celebrul pictor spaniol Pablo Ruiz Picasso, în Surviving Picasso (1996).Filmul a primit recenzii mixte, iar cele mai apreciate au fost acțiunea și makeover-ul lui Hopkins (deși nu era mare nevoie).

Ashton Kutcher ca Steve Jobs

actori

Deși interpretarea lui Ashton Kutcher în rolul lui Steve Jobs, în filmul biografic american din 2013, a fost extrem de lăudată, filmul nu s-a descurcat bine la box office. A primit recenzii mixte de la critici și telespectatori. Asemănarea fizică rămâne însă uluitoare.

Jamie Foxx ca Ray Charles

Dacă prima poză ar fi alb-negru, ar fi foarte dificil să spui cine este adevăratul Ray Charles. Jamie Foxx este un actor remarcabil, iar portretizarea lui Ray Charles în filmul biografic “Ray”din 2004, i-a adus o recunoașere binemeritată: premiul Oscar pentru cel mai bun actor, premiile Globul de Aur, BAFTA, Guild Actors Screen și Critics ’Choice. A devenit singurul actor care a câștigat Globul de Aur la categoria Musical sau Comedy (și nu drama) și al doilea actor care a câștigat toate cele cinci premii ale actorului principal pentru aceeași interpretare.

Audrey Tautou ca și Coco Chanel

Audrey Tautou este o actriță cu adevărat talentată. A primit numeroase premii în cariera sa, în special pentru Venus Beauty Institute (1999) și Amélie (2011). Rolul ei în filmul „Coco Before Chanel”(2009) a fost foarte lăudat și pentru prestația ei a fost nominalizată pentru cea mai bună actriță la premiile César.

Ben Kingsley ca Mohandas Karamchand Gandhi

actori

Nu exista o alegere mai bună decât Ben Kingsley pentru filmul de epopee istoric „Gandhi”din 1982. Câștigătorul unui Oscar, a unui Grammy, a unui BAFTA, a două Globuri de Aur și a unui premiu de la Screen Actors Guild a oferit o reprezentație care a mișcat pe toți. Așa cum era de așteptat, filmul a avut un succes critic și comercial. A fost nominalizat la premiile Oscar în unsprezece categorii, câștigând opt, între care și pentru cel mai bun actor.

Marion Cotillard ca Édith Piaf

Marion Cotillard a jucat rolul lui Édith Piaf în filmul “La Vie en Rose”(2007), iar interpretarea ei a fost atât de uluitor încât a ajutat-o să câștige următoarele premii: Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță, Premiul BAFTA pentru cea mai bună actriță în rol principal, Premiul César pentru cea mai bună actriță în rol principal și premiul Globul de Aur pentru cea mai bună actriță – Motion Picture Musical sau Comedie.

Bruno Ganz ca Adolf Hitler

actori

Bruno Ganz a murit pe 16 februarie 2019 , dar actorul va rămâne în amintire pentru rolurile sale memorabile în filme precum The American Friend (1977), Jonathan Harker în Nosferatu the Vampyre (1979) și Damiel the Angel in Wings of Desire (1987) . El a primit aclamări internaționale pentru portretizarea lui Adolf Hitler în filmul “Downfall”(2004), nominalizat la Oscar. Unul dintre criticii de la The Guardian a descris performanța lui drept cea mai convigătoare interpretare.

Cate Blanchett ca Bob Dylan

Filmul “I’m Not There” (2007)  este inspirat din viața și muzica compozitorului american Bob Dylan. Uimitor, șase actori au jucat rolul principal în înfățișarea diferitelor fațete ale persoanelor publice ale lui Dylan, iar unul dintre ei a fost Cate Blanchett. Ceilalți au fost Christian Bale, Marcus Carl Franklin, Richard Gere, Heath Ledger și Ben Whishaw.

Daniel Day Lewis ca Abraham Lincoln

actori

Deși Sir Daniel Michael Blake Day-Lewis s-a retras din industria cinematografică, el va fi veșnic recunoscut drept unul dintre cei mai buni actori din toate timpurile. Așadar, atunci când l-a înfățișat pe Abraham Lincoln în filmul „Lincoln”(2012), nu a fost de mirare că rolul său a primit o aclamare imensă din partea tuturor. La urma urmei, a petrecut un an în pregătirea rolului, a citit peste 100 de cărți despre Lincoln și a lucrat multe ore cu make-up artistul pentru a realiza o asemănare fizică cu Lincoln. A primit un premiu BAFTA Britannia pentru performanța sa.

Jennifer Lopez ca Selena Quintanilla-Pérez

Jennifer Lopez a jucat rolul Selena în filmul de biografie muzicală din 1997, care a arătat viața și cariera artistei bine cunoscute în comunitățile latine din Statele Unite și Mexic. Avea doar 23 de ani când a fost ucisă de Yolanda Saldívar, președintele clubului de fani. Lopez a fost nominalizată la Globul de Aur și a câștigat premiul ALMA pentru actrițe de excepție într-un lungmetraj și premiul Imagen pentru cea mai bună actriță.

Denzel Washington ca Malcolm X

actori

Când regizorul Spike Lee a decis să creeze un film biografic despre activistul afro-american Malcolm X, nu a existat o opțiune mai bună decât Denzel Washington. Actorul a câștigat premiul pentru cel mai bun actor al New York Film Critics Circle și a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor.

Gary Oldman ca Ludwig Van Beethoven

actori

Gary Oldman este cunoscut pentru versatilitate și stilul de acțiune expresiv. Este, probabil, unul dintre cei mai mari actori ai generației sale. El a câștigat un premiu Oscar, trei premii BAFTA, un premiu Globul de Aur și un premiu Screen Actors Guild. Prestația sa în “Immortal Beloved” (1994) a fost una memorabilă.

Halle Berry ca Dorothy Dandridge

Halle Berry a fost extrem de lăudată pentru prestația ei în filmul “Introducing Dorothy Dandridge” (2000) și a câștigat mai multe premii, inclusiv Globul de Aur, un premiu Emmy Award și un premiu Black Reel. Dorothy Dandridge a fost prima actriță afro-americană nominalizată la premiul Oscar.

Robert Downey Jr. ca Charlie Chaplin

Filmul “Chaplin” (1992) i-a adus recunoașterea ca actor. Asta pentru că înainte de aceast film,  Robert Downey Jr. nu era bine văzut de public sau critici. S-a pregătit intens pentru acest rol și a câștigat premiul BAFTA pentru cel mai bun actor, iar interpretarea sa l-a propulsat în lumea cinematografică.

Meryl Streep ca Margaret Thatcher

Adesea descrisă drept „cea mai bună actriță a generației sale”, Streep a înfățișat-o pe Margaret Thatcher, prima femeie premier a Regatului Unit.Streep a numit această experiență „o provocare descurajantă și captivantă”și a participat la o sesiune a Camerei Comunelor pentru a-i vedea pe parlamentarii britanici în acțiune în pregătirea rolului ei. Prestația sa i-a adus al treilea Oscar și, de asemenea, cel de-al treilea premiu al Globului de Aur pentru cea mai bună actriță.

Morgan Freeman ca Nelson Mandela

Când un film este regizat de Clint Eastwood și jucat de Morgan Freeman și Matt Damon, acesta este predestinat succesului. Freeman, ca întotdeauna, a fost excepțional și a câștigat nominalizarea la premiul Oscar pentru cel mai bun actor, iar Damon a fost nominalizată la cel mai bun actor în rol secundar.

Peter O’Toole ca T.E. Lawrence/Lawrence al Arabiei

Peter O’Toole a jucat în rolul principal al filmului de epopee istoric bazat pe viața lui T. E. Lawrence cunoscut și ca Lawrence al Arabiei. Filmul a fost nominalizat la zece categorii Oscar în 1963 și a câștigat șapte premii. O’Toole a primit prima sa nominalizare la Premiul Oscar pentru cel mai bun actor.

Robert De Niro ca Jake LaMotta

Robert De Niro a jucat în filmul „Raging Bull”(1980) în rolul lui Jake LaMotta, regretatul boxer american cu greutate medie, film care acum este considerat unul dintre cele mai mari realizate vreodată. De Niro a câștigat un Oscar pentru cel mai bun actor pentru rolul său.

Jesse Eisenberg ca Mark Zuckerberg

Dacă nu ați urmărit “The Social Network” (2010), opriți utilizarea Facebook și vizionați filmul. Trebuie să urmăriți, deoarece merită. Interpretarea lui Jesse Eisenberg este de excepție, iar acțiunea vă va face să înțelegeți mai bine Facebook.

 

Foto: amazon.com

Lasă un comentariu