Glam News Magazine

Știați că istoria eșarfei începe în Egiptul antic, parcurgând milenii și civilizații, dar păstrând totuși nota de actualitate? Eșarfa are în ea o putere ascunsă. Este accesoriul care trece de multe ori neobservat, deși este detaliul care poate face ca o ținută să devină memorabilă. Da, o simplă eșarfă poate face asta, să atragă atenția asupra ta și să te scoată din mulțime. Adaugă stil și este atât de versatilă încât nu ai cum să n-o iubești. Purtată la gât, pe umeri, pe cap sau ca accesoriu pentru păr, implică nenumărate metode de a o folosi pentru un look șic. Iată care sunt tipurile de eșarfe pe care trebuie să le ai în garderobă primăvara aceasta.

Eșarfa tip batic din mătase

Cu model floral, geometric, animal print sau alte imprimeuri, este eșarfa perfectă pentru cămasa albă sau bluze uni. O poți purta și ca accesoriu pentru păr sau înfășurată de încheietura mâinii, ca să accentuezi un look office, elegant sau chiar boho-chic. Chiar dacă pare pretențioasă, eșarfa tip batic este atât de purtabilă încât nu trebuie să lipsească din garerăbă.

Eșarfa lungă

Că tot spuneam de eșarfe purtabile, cea lungă se încadrează cel mai bine în această categorie. Simplă sau brodată, uni sau multicoloră, eșarfa lungă este atât de practică încât o poți asorta ușor, îți proteajează gâtul în dimineațile răcoroase de primăvară, dar îți poate acoperi bine capul și încălzi umerii, la nevoie, așadar pune-o la loc de cinste în dulapul tău.

Eșarfa dreptunghiulară

Ea dă o notă de eleganță clasică oricărei ținute. Evident că nu mă refer la o ținută sport. Dar dacă te îmbraci casual și adaugi o eșarfă dreptunghiulară de mătase, de exemplu, deja îți schimbi look-ul. Atât de ușor! Ai grijă totuși la alăturarea de materiale și culori/printuri, pentru că efectul poate fi și unul dezastruos. O eșarfă te poate ridica, dar te poate și coborî în ochii celorlalți. La fel de ușor!

Eșarfa cu franjuri/ciucuri

Ții la look-ul tău casual sau boho-chic? Alege atunci eșarfe cu franjuri sau ciucuri. Vor adăuga sare și piper ținutei tale, în special dacă acestea sunt viu colorate. Au și un aer tineresc și jucăuș pe care îl poți folosi indiferent de vârsta pe care o ai. În cele din urmă, anii sunt numai niște cifre. Dar nu uita să iei și atitudinea relaxată cu tine, ca să nu strici înfățișarea.

Eșarfa tip șal din voal

M-am gândit să includ în recomandările de esarfe și ceva indicat la evenimente și în serile de primăvară – pentru cine romantice sau întâlniri festive cu ținută elegantă. Eșarfa tip șal din voal este perfectă. Îți acoperă umerii goi și te învăluie automat în mister. Este un accesoriu ce nu poate lipsi din garderobă și care poate să scoată din anonimat o rochie sau un top vechi.

Lasă un comentariu