Glam News Magazine

Știai că 40% dintre adulți vor lua în considerare tratamentul non-chirurgical în următoarele 12 luni pentru a contracara îmbătrânirea pielii? Injectarea botoxului este acum una dintre cele mai populare proceduri și este accesibilă tuturor, dar ce se întâmplă atunci când dorești rezultatele oferite de botox, dar nu vrei să te înțepi?

Există o mulțime de alternative la botox care îți vor oferi un efect similar, dar fără ace. Haide să investigăm …

Ce este botoxul?

Toxina botulinică de tip A (botox pe scurt!) este injectată în mușchii feței pentru a-i paraliza parțial. Ea împiedică contractarea mușchiului în care este injectat, astfel încât să pară relaxat și neted și, prin urmare, ajută la reducerea aspectului ridurilor și la prevenirea formării altora noi. Dezavantajul este că efectele sunt temporare, epuizându-se după aproximativ șase luni.

Care ingrediente pentru îngrijirea pielii imită efectul botoxului?

• Antioxidanții – previn stresul oxidativ care poate descompune colagenul și afectează procesul natural de reparare a pielii, în urma căruia apar liniile fine și ridurile. Cei mai buni antioxidanți sunt vitamina E, vitamina C, resveratrol, vitamina A (retinol) și ceaiul verde.

• Ceramidele – sunt grăsimi care apar în mod natural în piele și reprezintă peste 50% din compoziția pielii. Ele ajută la întărirea barierei pielii și completează ceramidele existente, astfel încât pielea să arate și mai tânără și să pară mai netedă.

• Acizii grași omega – întăresc suprafața pielii acționând ca niște blocuri de construcție între straturile de suprafață. Acestea creează un aspect mai fin, mai uniform, cu aspect mai tânăr.

• Niacinamida – cunoscută și sub numele de vitamina B3 și nicotinamidă, ajută la reducerea porilor măriți și la reducerea liniilor fine și a ridurilor.

• Peptidele – sunt fragmente de proteine ​​care funcționează în moduri specifice pentru a viza diferite probleme. Argireline este o peptidă sintetică deosebit de bună la imitarea unui efect botox asupra pielii, deoarece ajută la reducerea mișcării mușchilor dinamici ai feței.

• Acidul hialuronic – care apare în mod natural în piele, deține 1000x din greutatea sa în umiditate și, pe măsură ce îmbătrânim, nivelurile noastre de acid hialuronic se reduc, ceea ce poate accentua liniile fine și ridurile. Utilizarea produselor cu acid hialuronic va ajuta la hidratarea tenului și îl va face să pară mai neted.

În cât timp vei vedea rezultatele alternativelor botox?

Desigur, aplicarea unei soluții topice pe piele nu va funcționa niciodată la fel de repede ca și tratamentul cu botox, însă rezultatele, deși inițial subtile, pot fi impresionante.

Principalul lucru de reținut este că trebuie să îți creezi o rutină și nu este suficient să aplici aceste produse din când în când, când îți aduci aminte.

Unele rezultate vor apărea aproape instant, totuși, pentru a profita de beneficiile ingredientelor active ar trebui să utilizezi produsul timp de aproximativ 12 săptămâni. În plus, spre deosebire de injecțiile cu botox, nu există ingrediente străine în organism, astfel evitând acel aspect „exagerat” care poate apărea odată cu utilizarea excesivă a Botoxului.

1. Crema de ochi pentru reducerea linilor fine – Filorga Time-Filler Eyes

Filorga Time-Filler Eyes

De ce este o alternativă a botoxului?

Conține o tri-peptidă puternică și un ingredient activ asemănător cu botoxul pentru a ajuta la obținerea unui contur mai neted și mai rafinat al ochilor, reducând în același timp aspectul liniilor de expresie și al ridurilor.

Ingrediente vedetă: acid hialuronic, tripeptide, acid citric (pentru un efect de peeling delicat).

Textură: Gel cremos.

Aplicare: Aplică atât dimineața, cât și seara pe tot conturul ochilor – inclusiv pleoapă.

Cu Time Filler Eyes, nu obții doar o cremă de ochi care ajută la relaxarea conturul ochilor. Ea va netezi acele semne plictisitoare ale îmbătrânirii. Formula folosește un complex unic de ingredeinte care vor „umple” zonele din jurul ochiului, în timp ce o peptidă matrikină vor face și genele mai voluminoase.

2. Pentru ridurile care își fac apariția în momentul în care zâmbești – The Ordinary Argireline 10%

De ce este o alternativă a botoxului?

Conține un complex de peptide argireline de 10%, care este cel mai apropiat ingredient de botox pe care îl poți folosi.

Ingrediente vedetă: complex peptidic Argireline.

Textură: consistență ușoară, asemănătoare apei.

Aplicare: Aplică atât dimineața, cât și seara înainte de seruri și creme mai grele.

Dacă ești în căutarea unui produs ieftin care să vizeze liniile dinamice, acesta este. Conține 10% Argireline, o peptidă sintetică ce are mai multe efecte diferite de combatere a ridurilor. Formula acționează prin contracararea formării vizibile a ridurilor cauzate de mișcarea musculară și, în același timp, susține producția de colagen, vizând apariția liniilor fine prin promovarea nivelurilor optime de umiditate în piele.

3. Ser cu efect instant – Dermalogica Age Smart Phyto-Nature Firming Serum

Dermalogica Age Smart Phyto-Nature Firming Serum

De ce este o alternativă a botoxului?

Conceput pentru a întineri pielea, serul ridică stratul exterior al tenului și îl hrănește utilizând peptide biomimetice (care acționează ca o apărare naturală a pielii împotriva factorilor de mediu). Vedeta spectacolului este acidul cafeic, obținut dintr-un tip de boabe de cafea verde care va reduce ridurile și liniile fine (oferind acel efect de botox).

Ingrediente vedetă: peptide, acid cafeic.

Textură: un ser gel de culoare galben pal și un ser lichid transfparent care se combină pe măsură ce îl pompezi pentru a crea o textură matasoasă, care se absoarbe rapid în piele.

Aplicare: Poate fi utilizat atât dimineața, cât și seara. După ce ai amestecat cele două seruri în palmă, aplică pe față și pe gât.

Acest ser minune se simte cu adevărat hrănitor și bogat pe piele, iar după o singură utilizare pielea va deveni mai netedă și mai suplă, iar efectele după utilizarea sa timp de o săptămână vor fi destul de vizibile. Liniile fine vor dispărea, iar tenul va arăta mai neted și mai luminos. Cu toate acestea, este scump dacă îl comparăm cu prețul botoxului!

4. Crema hidratantă de zi – Kiehl’s Powerful Wrinkle Reducing Cream SPF30 

Kiehl’s Powerful Wrinkle Reducing Cream SPF30 

De ce este o alternativă a botoxului?

Această cremă anti-îmbătrânire conține o peptidă de cupru care îmbunătățește pielea, nu numai că o întărește, ci și netezește și reduce liniile fine și ridurile, promovând producția de colagen și elastină.

Ingrediente vedetă: peptidă de cupru.

Textură: textură cremoasă.

Aplicare: Se utilizează numai dimineața și se aplică pe față și pe gât.

Perfectă pentru netezirea liniilor fine și a ridurilor în timpul zilei, această cremă hidratantă bogată este concepută pentru a combate semnele existente de îmbătrânire, dar conține și un SPF 30 pentru protecție suplimentară pentru pielea ta (care ajută la prevenirea ridurilor ulterioare).

5. Crema de noapte – Filorga Time-Filler Night

Filorga Time-Filler Night

De ce este o alternativă a botoxului?

Peptidele care stimulează colagenul (hexapeptida) incluse în formulă vor relaxa mușchii fără a îngheța expresiile faciale!

Ingrediente vedetă:  hexapeptidă, gluconolactonă (efect exfoliant), acid hialuronic.

Textură: textură netedă de gel-cremă.

Aplicare: Aplică seara numai pe față și pe gât.

Această cremă te va face să te trezești cu o piele netedă și strălucitoare după o singurp utilizare. Combinația de ingrediente peptide, acid hialuronic și gluconolactonă (care exfoliază celulele moarte ale pielii, lăsând-o să pară mai fină) rivalizează cu oricare dintre tratamentele cu botox!

Lasă un comentariu