Glam News Magazine

Coasta Amalfi este una dintre cele mai frumoase destinații de călătorie din lume și o demostrează postările pe rețelele de socializare. Acest paradis de coastă este situat în sudul Italiei, la mică distanță de Napoli. Întreaga zonă este plină de plaje cu apă albastră, lanțuri montane pitorești și sate idilice. Totul este minunat, dar plănuirea unei călătorii aici poate fi dificilă. Cum ajungeți aici? Ce nu trebuie ratat în această călătorie? Unde este mai bine să stați? De câte zile este nevoie să vedeți coasta? Care este cel mai bun itinerar?

Coasta Amalfi

Cum ajungeți pe Coasta Amalfi și cum să vă deplasați eficient?

A ajunge la coasta Amalfi nu va fi tocmai ușor. Indiferent de punctul de plecare, va trebui să ajungeți la gara centrală din Napoli sau la gara centrală din Salerno. Apoi cu feribotul, autobuzul sau mașina. Feribotul este cel mai rapid, mai puțin aglomerat și prilejuiește cele mai epice peisaje. Autobuzul este accesibil, dar foarte aglomerat. Dar este o soluție salvatoare pentru a vă deplasa. Totuși să închiriați o mașină este varianta atractivă, dacă nu doriți să economisiți.

Unde să stați

Coasta Amalfi parcurge aproximativ 40 km (25 mile) de la punctul său de plecare (Vietri sul Mare) până la capătul său (Positano) și este formată din 13 orașe fermecătoare. Având în vedere câțiva factori precum serviciile, nodurile de transport public, calitatea plajelor și frumusețea generală, acestea sunt cele mai potrivite orașe în care să cauți cazare:
1) Positano. Este fără îndoială cel mai frumos oraș de pe întreaga coastă. Din păcate, șederea în Positano va fi, de asemenea, foarte, foarte scumpă. Cu toate acestea, merită banii.
2) Amalfi. Este mai accesibil decât Positano, dar totuși foarte drăguț. Rezervă o cameră la hotel în Amalfi și vei fi chiar în mijlocul orașului, facilitând deplasarea.
3) Praiano. Eviți aglomerațiile într-o atmosferă frumoasă și autentică de oraș mic și este o alegere ideală dacă planul tău este o vacanță relaxantă pe plajă. Dezavantajul este distanța față de principalele puncte de transport public.

Itinerar pentru 5 zile

Ziua 1: Positano

Coasta Amalfi

Positano este bijuteria Coastei Amalfi. Este cel mai faimos și vizitat oraș din această regiune și dintr-un motiv bun. Este renumit pentru casele sale în culori pastelate, plaja cu apă albastră vie și priveliștile uimitoare. La sosire veți fi fermecați. Aceasta este prima oprire perfectă pe itinerariul dvs. de pe Coasta Amalfi pentru a începe puternic într-unul dintre cele mai renumite locuri.
Pe lângă frumusețea sa, există și o mulțimede lucruri uimitoare de făcut în Positano. Mergeți la plajă pentru a savura soarele cald italian, faceți drumeții pentru că priveliștile orașului sunt uimitoare, explorați străzile sinuoase ale orașului și piețele colorate.

Ziua 2: Amalfi și Ravello

La doar o mică distanță de Positano se află frumosul oraș Amalfi și deasupra Ravello. La Amalfi se poate ajunge cu mașina sau cu feribotul din Positano. Este nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a ajunge acolo. Aceste orașe sunt destinația perfectă pentru a doua zi datorită apropierii lor și a ofertelor diverse. Amalfi este situat de-a lungul țărmului coastei Amalfi, iar Ravello este situat în munții de deasupra. Vizitarea ambelor într-o singură zi este ușoară și perfectă.
Amalfi este un oraș colorat, istoric de coastă, cu peisaje frumoase. Plaja de aici este mai puțin aglomerată decât în Positano, făcându-l locul perfect pentru relaxare. În plus față de plaja minunată, orașul este plin de arhitectură interesantă și magazine ce oferă tot felul de delicii.
Ravello este situat la 365 de metri deasupra Amalfi, de-a lungul stâncilor accidentate. Ravello este destul de diferit de toate celelalte orașe de-a lungul coastei, deoarece nu este un oraș pe plajă. Este un oraș în stil maur care arată și se simte ca ceva dintr-o piesă shakespeariană. Cel mai bun lucru despre Ravello sunt grădinile laterale ale stâncii, care oferă vederi spectaculoase asupra coastei și a mării. Dacă sunteți în căutarea unei experiențe romantice italiene de-a lungul coastei Amalfi, mergeți la Ravello.

Ziua 3: Sorrento

Sorrento este cu siguranță un oraș mult mai mare decât vecinii săi, așa că aici veți găsi o atmosferă complet diferită.
Printre numeroasele avantaje ale orașului Sorrento se numără faptul că este unul dintre locurile mai puțin costisitoare de cazare în această regiune și oferă o bază pentru a explora celelalte obiective turistice.
Chiar dacă Sorrento nu este la fel de faimos ca Positano, aici veți găsi vile impunătoare cocoțate pe laturile stâncilor, podgoriilor, livezilor de lămâi și priveliști uluitoare. În plus vă puteți răfăța cu produse tradiționale italiene clasice, cum ar fi popularul lichior de lămâie Limoncello.

Ziua 4: Tur cu barca de-a lungul coastei

Una dintre cele mai bune modalități de a vedea Coasta Amalfi este cu un tur cu barca. Există o selecție bună de tururi care oferă un sortiment de aventuri. De la navigație obișnuită cu vin și brânză, la aventuri cu barca cu motor până la insulele din apropiere și până la croaziere la apus, veți fi încântați de alegere. Unul dintre avantajele excursiilor cu barca este că puteți explora o mare parte a coastei într-un timp scurt. Iar vederea coastei de pe mare oferă o perspectivă uimitoare. Tururile cu barca sunt o modalitate eficientă de a vedea orașele mai puțin turistice. Un alt avantaj este că se opresc adesea în locuri interesante și le permit oaspeților să sară în apă și să meargă să înoate în marea albastră strălucitoare. Acesta este un mod perfect de a te bucura de frumusețea coastei Amalfi.

Ziua 5: Capri

Capri este o insulă mică formată din munți accidentați, magazine de înaltă calitate și hoteluri și vile de lux. Deși nu face parte din punct de vedere tehnic din Coasta Amalfi, o vizită aici este esențială. Este una dintre cele mai populare destinații turistice pentru cei bogați și faimoși din toată Europa. Veți fi surprins de mega iahturile și de conacele impunătoare vizibile în acest loc de joacă pentru cei bogați. Dar deși Capri oferă o mulțime de locuri și atracții concepute special pentru cei bogați, există, de asemenea, o selecție amplă de activități pentru turiștii obișnuiți. Unul dintre punctele culminante este Grota Albastră, o peșteră de mare de-a lungul coastei, care are o mică deschidere a soarelui, transformând apa într-o nuanță imposibil de albastră. Există, de asemenea, plaje minunate care arată ca în niște cărți poștale perfecte. Nu puteți rata această insulă istorică și frumusețea ei naturală.

Lasă un comentariu