Glam News Magazine

Îmbrăcămintea burgheză poate fi direct legată de Yves Saint Laurent încă de pe vremea când brandul a creat ținutele pentru Belle du Jour din 1967, în care Catherine Deneuve a încălcat toate regulile modei prin ținutele purtate în rolul escortei de lux pe nume Left Bank. În ultimul an, jachetele din tweed, pantalonii evazați, cămășile cu fundă și și cizmele înalte până la genunchi, acum inseparabil legate de aspectul burghez, au fost reinterpretate în fel și chip pe podiumuri. La Burberry, Riccardo Tisci a abordat mărcile burgheziei britanice; la Celine, Hedi Slimane a interpretat moștenirea burgheză a lui Céline Vipiana; iar luna trecută, la Maison Margiela, John Galliano și-a dedicat colecția haute couture reconectării cu stilul de viață burghez din perioada postbelică, adaptând-o pentru o nouă eră progresivă.

Cu alte cuvinte, aspectul burghez este relevant și în ziua de azi și ne face să ne amintim de valorile fundamentale – politețe, maniere, comportament – într-o perioadă politică în care acele principii se deteriorează rapid. Așadar, vă puteți imagina de ce Anthony Vaccarello a ales acest moment pentru a deschide arhivele fondatorului Saint Laurent în departamentul burghez. Păstrând anumite detalii din Belle du Jour, dacă nu chiar și aceleași siluete, s-a folosit de toate elementele garderobei burgheze și le-a combinat cu latexul și lenjeria S&M.

“Nu mi-am dorit să fie vorba despre sex, am vrut doar să reinterpretez stilul burghez”, a subliniat Vaccarello. “Am vrut să îmbin acele momente cu prezentul; să îmbin acele clipe cu ceva mai tânăr, mai puțin burghez și mai puțin clasic.” Nimic nu ar fi putut să reprezinte acest scop mai bine decât ceea ce el a descris drept „ceva ieftin ca latexul”. Numai că, nu te-ai putea abține să-ți imaginezi că toate aceste haine din latex și cizme înalte ar fi arătat mai senzual pe niște modele ceva mai pline de îndrăzneală. Întrebat dacă a fost influențat de mișcarea #MeToo, Vaccarello a menționat: „Cred că femeia mea are puterea de a face orice vrea. Nu este supusă. Ea preia controlul. Este puternică.”

Sursa foto: Filippo Fior / Gorunway.com

Lasă un comentariu