Glam News Magazine

Într-un sezon de la Paris în care brandurile exploatează la maximum îmbrăcămintea burgheză, iată că Olivier Rousteing pare să ducă totul puțin mai departe. Wonder Boy, noul documentar în care Olivier încearcă să afle răspunsuri despre originile sale, l-a inspirat pe designerul Balmain să abordeze garderoba esoterică franceză de care își amintește atunci când a crescut în Bordeaux – „poate cel mai burghez oraș din toată Franța” – la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. „Am aflat de la o vârstă fragedă că anumite clase și cluburi erau închise persoanelor care arătau ca mine”, a scris el într-un comunicat, „și am petrecut nenumărate ore visând și planificând cum pot deschide ușile pentru a fi acceptat.”

Concret, el se referă la garderoba acelor “superiori” de clasă mijlocie, atât de răspândită în Franța în anii ’70 -’80: umeri supradimensionați, pantaloni ecvestri, cizme înalte și mătăsuri în culori de maro și albastru. El a dus puțin la extrem acele piese cu flerul tipic Balmain, fetișizând codurile vestimentare care reprezentau idei de apartenență și de succes pentru el ca și copil.  Dar „această colecție adaptează acele simboluri ale excluderii clasei superioare și le reinterpretează pentru a putea fi purtate de publicul larg și nu de cercuri restrânse”, a spus Rousteing.

Aceasta a fost colecția lui “I-made-it”, un fel de fantezie a oricărui copil, care a crescut în acea perioadă și s-a visat departe în lumea modei prin paginile revistelor de modă ale mamelor lor. Rousteing a chemat chipurile copilăriei sale să îl sprijine: Helena Christensen, Esther Cañadas, Liya Kebede, Julia Stegner, Carolina Rebeiro și Erin Wasson au urcat pe podium, readucând nostalgia tuturor la viață. În cadrul intim Balmain pe care le-a creat Rousteing, a fost un moment destul de emoționant. „Astăzi, știind că sunt pe jumătate etiopian, pe jumătate somalian și 100% francez, îmi dau seama că această căutare a mea de răspunsuri despre trecutul meu m-a ajutat să îmi dau seama cât de fericit sunt că trăiesc în prezent, în acest Paris plin de noi posibilități, mai puține granițe și mai multă incluziune”, a concluzionat el.

Sursa foto: Daniele Oberrauch / Gorunway.com

Lasă un comentariu