Glam News Magazine

Un design de curte interioară captivant oferă un sentiment de seninătate și permite naturii să devină o parte importantă pentru ideea de acasă. Spațiile de grădină sunt oaze personalizate pentru încărcarea bateriilor zi de zi. Pentru a crea aceste spații și a explora diferitele moduri în care ele pot prinde viață, am pregătit o galerie de modele inspiraționale luate din toată lumea. Adăugăm apoi câteva sfaturi utile pentru cei care se bucură de privilegiul de a avea o curte interioară pe care și-o doresc s-o reamenajeze grandios.

Sfaturi pentru a amenaja o curte interioară fabuloasă

Plante și iar plante

Plantele sunt esențiale pentru o curte interioară. Vor avea același impact asupra designului general ca și pernele și perdelele din interior. Folosiți flori, arbuști, plantați garduri vii înguste sau ierburi verticale pentru a înverzii spațiul. Luați în considerare cel puțin un copac ce va ofer umbra necesară în zilele călduroase.

Mergeți pe verticală

Utilizați pereți înalți și garduri pentru plante/grădini verticale. Este o soluție perfectă în special dacă nu dispuneți de mult spațiu pentru curte interioară. Există online multe modele din care să vă inspirați.

Less is more

Ce e mult strică – după o vorbă românească. Acest principiu elegant formulat ca “Less is more” se aplică perfect și în cazul curților interioare. Nu aglomerați spațiul cu plante și decorațiuni, ci alegeți un design aerisit, iar rezultatul va fi unul de impact.

Folosiți mobila de grădină adecvată

În funcție de spațiul disponibil și de stilul de amenajare, alegeți mobila de gradină și decorațiuni în ton. Canapea, fotolii și o măsuță joasă, toate de ratan sau scaune cu spătar în jurul unei mese înalte, sub o pergolă, șezlonguri sau simple băncuțe, există mai multe opțiuni. Dacă spațiul vă permite, amenajați și spații de depozitare care vă vor fi utile. Pentru a face totul mai confortabil, adăugați perne și pături primitoare.

Protecție împotrva razelor UV și a ploii

Dacă aveți o curte interioară însorită, este vital să vă gândiți la o protecție împotriva razelor UV. Structurile aeriene oferă, de asemenea, adăpost de ploaie și intimitate. Gama de opțiuni este fantastică în zilele noastre, de la acoperișuri automate de înaltă calitate, jaluzele exterioare și copertine retractabile până la umbrele mai accesibile și foi de policarbonat rezistente la UV.

Creați un punct de interes memorabil

Gândiți-vă la poziționarea unui punct focal fabulos – cum ar fi o sculptură, o plantă arhitecturală, o fântână – care să atragă atenția și să o păstreze. Va da tonul atmosferei pentru o curte interioară mult visată.

Lasă un comentariu