Glam News Magazine

Realizatorii de filme petrec mult timp cercetând locații perfecte pentru a reflecta și completa cel mai bine scenariul. Pentru că, deși în era digitală se poate crea orice cadru cu tehnologia modernă, nimic nu se compară cu realitatea. Iată 10 dintre cele mai importante locații de filmare de la Hollywood care au creat magia filmului în trecut și pe care le puteți adăuga pe lista de destinații de călătorie.

The Godfather/Nașul – Savoca, Italia

În seria de filme gangster, „Nașul”, familia Corleone a venit din orașul Corleone din Sicilia. Dar regizorii au ales să filmeze în satele din apropiere, Savoca și Forza d’Agro, pentru autenticitatea personajului principal. Ascuns pe dealurile Santa Teresa di Riva, Savoca este un sat mic de doar opt km lungime, cu mai puțin de 2.000 de oameni care trăiesc acolo. Satul medieval oferă un cer albastru profund, ziduri închise, căsuțe rustice din piatră și biserici care vă vor face să credeți că sunteți de fapt în film.

Jurassic Park – Valea Hanapepe, Kauai, Hawaii

Unele părți din Jurassic Park, regizate de unul dintre cei mai legendari regizori din toate timpurile, Steven Spielberg, au fost filmate pe insula Kauai, Hawaii, care a oferit mai multe locații de filmare pentru de asemenea legendarul film. Scenele cu plimbările cu elicopterul și cascadele au avut loc la Cascada Manawaiopuna situată în Valea Hanapepe. Deși multe dintre locațiile insulei sunt inaccesibile turiștilor, sunt disponibile plimbări cu elicopterul, pentru a ateriza în zone foarte izolate și nelocuite, astfel încât turiștii să poată explora și fotografia. Cu un climat umed și păduri tropicale luxuriante, Kauai oferă experiența cea mai privată dintre insule din Hawaii, cu 80% din teren nelocuit de oameni.

Harry Potter – Colegiul Christ Church, Oxford, Marea Britanie

locații de filmare

În timp ce așteptăm în continuare scrisoarea noastră de la Hogwarts, putem menține magia vie călătorind acolo unde a fost imaginată Școala de vrăjitorie din Hogwarts. Colegiul Christ Church din Oxford a fost folosit pentru scara de piatră a școlii fictive, iar designul sălii de mese a inspirat Marea Sală din Hogwarts. Cadrele exterioare ale Catedralei au fost luate ca bază pentru Hogwarts.

Lord Of The Rings/Stăpânul Inelelor – Matamata, Noua Zeelandă

locații de filmare

Majoritatea filmelor din seria „Lord of the Rings” ale lui JR Tolkien au fost filmate în Noua Zeelandă. Sunt locații de filmare utilizate atât pentru trilogia „Lord of the Rings”, cât și „The Hobbit” care rămân intacte chiar în afara pitorescului sat rural Matamata. Veți descoperi casele sale mici, grădini cu gard viu perfect îngrijit și un pub funcțional la The Green Dragon Inn. Nu uitați să vizitați casa lui Bilbo Baggins la Bag End!

Ghostbusters – Hook & Ladder Company 8 Firehouse, New York, SUA

Pregătiți-vă să prindeți niște fantome din sediul central al Ghostbusters din New York, care este stația de pompieri Tribeca Hook and Ladder Company 8 din New York, clădire ce a fost construită în 1903 și a rămas în funcțiune de-a lungul anilor. În timp ce exteriorul sediului central se află în New York, interiorul a fost filmat într-o altă stație de pompieri din Los Angeles, care a fost dezafectată în 1960 și declarată monument istorico-cultural de către Comisia pentru patrimoniu cultural din Los Angeles. Puteți vizita stația de pompieri Hook and Ladder 8 din New York pentru a urma pașii celor trei parapsihologi.

Lara Croft: Tomb Raider – The Cradle of Life/Lara Croft Tomb Raider: Leagănul Vieții – Angkor Thom, Cambodgia

locații de filmare

Franciza de jocuri video Lara Croft adaptată ca „Lara Croft: Tomb Raider-The Cradle of Life” a fost filmată în mare parte în Cambodgia, în frumosul complex de temple din Angkor Thom. Puteți urma pașii arheologului englez extrem de inteligent și atletic Lara Croft și puteți călători cu propria misiune în templul Bayon din secolul al XII-lea din ultimul oraș al Imperiului Khmer Angkor Thom.

Avatar – Hawaii, SUA

Un amestec captivant de acțiune live și secvențe CGI ar fi putut face din „Avatar” unul dintre cei mai mari câștigători de Oscar. Dar veți fi surprinși să aflați că realizatorii au preferat scene non-CGI, filmate în principal la Keahua Arboretum din Kauai, o rezervație naturală care înconjoară râul Wailua. Filmul a avut și secvențe pe coasta Hāmākua pe marea insulă Hawaii. Această locație de filmare poate fi accesibilă cu mașina.

Indiana Jones și ultima cruciadă (Indiana Jones and the Last Crusade) – Al Khazneh, Jordan

locații de filmare

Al Khazneh, tezaurul din vechiul oraș Petra din Iordania, a înlocuit templul care a adăpostit Sfântul Graal în filmul de aventuri plin de acțiune „Indiana Jones și ultima cruciadă”. Orașul antic Petra este una dintre cele șapte minuni ale lumii. Acest oraș istoric și arheologic din sudul Iordaniei se va ridica la înălțimea așteptărilor cu labirintul său de peșteri, temple și morminte sculptate în gresie roz.

Rocky – Muzeul de artă Philadelphia, Pennsylvania, SUA

Vă amintiți cum se antrena Rocky pe treptele din Philadelphia în timp ce „Eye of the Tiger” se aude pe fundal? Puteți urca aceleași trepte în afara Muzeului de Artă din Philadelphia. Acestea sunt cele 72 de trepte iconice din piatră care duc până la intrarea în muzeu, unde Sylvester Stallone și-a filmat scena de antrenament iconică din filmul „Rocky” din 1976. Intrarea în muzeu necesită bilet, dar alergarea treptelor este gratuită.

X-Men Series-Hatley Castle, Canada

locații de filmare

Sunt multe filme și emisiuni care au fost filmate la castelul Hatley, dar cel mai bine este cunoscut ca fiind sediul școlii lui Charles Xavier pentru tinerii supradotați din seria de filme „X-Men. Exteriorul castelului a fost folosit și pentru „X-Men 2”, „X-Men: The Last Stand” și, cel mai recent, „Deadpool. Cu toate acestea, în viața reală, această faimoasă locație de film este centrul administrativ pentru Royal Roads University, dar este deschisă pentru tururi cu plată timp de cinci zile din săptămână.

Lasă un comentariu