Glam News Magazine

L’Artisan Parfumeur a făcut parfumuri de nișă încă din anii 1970. Acesta a fost de fapt primul brand de nișă și încă de la începuturi, cei de la L’Artisan Parfumeur au continuat să creeze parfumuri fascinante, adesea ciudate, dar mereu frumoase. Brandul a reușit întotdeauna să inspire pasiunea iubitorilor de parfumuri din întreaga lume, lucrând pentru a crea parfumuri care să aducă mereu ceva nou, fie că este vorba de un stil complet nou sau de o nouă perspectivă asupra unui lucru familiar. Pe scurt: L’Artisan Parfumeur este un brand extrem de interesant și eu sunt întotdeauna curios să văd ce au de gând să mai creeze. Ceea ce mă conduce la o minunată creație by L’Artisan!

Histoire d’Orangers este extrem de potrivit pentru primăvară/vară. Creat de Perfumeriul Marie Salamagne, (Jo Malone London Mimosa & Cardamom) este inspirat de amintirea călătoriei prin regiunea marocană Souss, care se află pe dealurile Anti-Atlas. Din călătoria ei, Salamagne spune că “amintirea mea despre apusul din Taroudant rămâne neatinsă. Dintr-o data, valea are umbre excepționale, o lumină caldă intensifică nuanțele terenului brut și atmosfera devine mai proaspătă. De fiecare dată când mă gândesc la acest peisaj măreț, mă gândesc la apa de flori de portocal. O apă delicată și delicioasă, ultra-revigorantă și incredibil de luminată. ” O descriere destul de evocatoare, nu? Mirosul se joacă cu contrastul dintre căldura soarelui și răcirea umbrei, creând o floare de portocal vibrantă și incredibil de însorită pe care L’Artisan o descrie ca fiind “rafinată”.

Note: Mosc alb, Neroli, Flori de portocal, Ceai alb, Ambrox și Boabe de Tonka

Cum miroase?

Deschiderea lui Histoire d’Orangers este asemănătoare soarelui care se ridică deasupra orizontului în zori. Este strălucitoare și proaspătă, cu note luminoase, spumante de citrice care strălucesc și dansează. Impresia inițială este incredibil de asemănătoare cu cea de colonie, cu claritatea amestecului de mandarină cu neroli.

Inima este o arie de flori de portocale și de neroli, care este încântător de radiantă și cremoasă. Există un ton puternic de miere în mijlocul floralelor, dar în loc să se simtă lipicios și dulce, impresia este de miere diluată, acționând mai mult ca o glazură strălucitoare pe flori, oferind strălucire fără greutate. Ceaiul alb oferă puțină amărăciune florilor de portocal, dar reușește și să “șteargă” liniile dintre vârf și inimă, inimă și bază.

În Histoire d’Orangers, moscul se simte complet pur și aproape arid. De asemenea, asigură longevitatea mirosului, oferindu-i o persitență surprinzătoare unui parfum cu flori de portocal.  O “supradoză cu Ambrox” extinde impresia moscului, oferindu-i o senzație caldă, asemănătoare pielii, care este cu siguranță intimă.

Histoire d’Orangers captează perfect esența portocalei amare în toată splendoarea sa. Există o strălucire a fructului, țesută cu verdeața frunzelor și albitatea cremoasă a florilor. Este un parfum frumos, simfonic și euforic, dar și surprinzător de simplu. Histoire d’Orangers este la fel de ușor de purtat precum o cămașă de bumbac proaspăt spălată. Este la fel de minunat ca o zi de vară și strălucitor ca arborele de portocal amar din grădină.

Review

CALITATE8.5
PERSISTENȚĂ7.3
SIAJ7
MIROS9

Nota

8

Lasă un comentariu