Glam News Magazine

Iată-ne la începutul unui alt an. Nu știu despre tine, dar anul meu 2021 a zburat și lumea parfumurilor a continuat să se miște într-un ritm exorbitant de rapid, compensând, se pare, timpul pierdut în acel an ciudat despre care nu ne place să vorbim, numit „2020”. În lumea parfumeriei, 2021 se simte ca și doi ani reuniți într-unul singur!

După cum este tradiția Glam News, în fiecare ianuarie îmi curăț globul de cristal, stropesc cu un strop de Amouage pentru noroc și încep să privesc ce ne rezervă viitorul parfumeriei. 2022 este anul în care sperăm cu toții să ieșim din crisalida noastră Covid, ieșind din viețile ciudate pe care le-am trăit în ultimii doi ani. Lucrurile nu vor fi normale, este adevărat, dar asta ne oferă posibilitatea de a crea ceva nou. Nu știu tu, dar mie mi se pare destul de interesant și mă întreb cum parfumul va fi o parte din asta!

Iată previziunile mele parfumate pentru 2022!

1. Parfumurile sintetice

Din ce în ce mai mult, consumatorilor le pasă de unde provin produsele lor, arătând o preocupare mai mare pentru ingrediente. Din acest motiv, în ultimii cinci ani s-a vorbit mult despre materialele din parfumurile noastre și dacă ingredientele naturale sunt mai bune decât cele sintetice. În realitate, parfumeria modernă, așa cum există astăzi, se bazează în întregime pe interacțiunea dintre materialele naturale și cele sintetice. Putem spune chiar că materialele sintetice sunt adesea necesare pentru a recrea mirosurile naturii pe care le găsim în parfumurile pe care le iubim.

Spre sfârșitul anului 2021, am văzut mai multe mărci care au avut un discurs deschis și onest despre valoarea materialelor sintetice. De exemplu Synthetic Jungle a lui Frederic Malle, care are chiar cuvântul în numele său, sau A Drop d’Issey a lui Issey Miyake, care recreează parfumul natural de liliac (nu poate fi extras din floare în sine) folosind chimia. Cine a spus că sinteticele nu sunt grozave?

2. Parfumul se suprapune cu tehnologia

Când vorbim adesea despre parfum, vorbim despre tehnici străvechi – despre ingrediente culese și prelucrate manual, dar, în adevăr, parfumul este o industrie cu gândire de viitor când vine vorba de tehnologie. De zeci de ani, marile case de parfumuri au fost capabile să folosească tehnologiile headspace pentru a capta parfumul oamenilor, locurilor și lucrurilor, recreându-le în laborator ca și note parfumate, așa că nu este surprinzător faptul că tehnologia precum inteligenmța artificială este folosită pentru a crea parfumuri.

Dar cum cred că vom vedea această suprapunere a parfumului și tehnologiei în lumea reală? Ei bine, cred că va fi sub forma interacțiunii și a felului în care experimentăm parfumul. De exemplu Phantom a lui Paco Rabanne permite să atingem cu smartphone-ul pe capul sticlei în formă de robot pentru a ne transporta într-o lume a experienței digitale – adică, este pur și simplu grozav.

Poate că vom vedea mai multe sticle interactive în viitor. Poate chiar vom vedea mai multe parfumuri virtuale – cine știe! Tot ce putem spune cu certitudine este că inovațiile tehnologice vor continua să ne surprindă mintea și, cel mai probabil, și nasul!

3. Lumânările vor rămâne la modă

Să recunoaștem, cu toții ne-am petrecut ultimii doi ani cuibărindu-ne. Ne-am decorat casele la perfecțiune, făcându-le confortabile și plăcute pentru timpul suplimentar petrecut în interior. La fel ca noi înșine când ieșim, vrem ca și casele noastre să miroasă la fel de bine pe cât arată, se pare.

Întotdeauna am văzut parfumul pentru casă ca acea atingere finală folosită pentru a-ți complimenta decorul și contribuie la starea de spirit și la senzația spațiului pe care alegi să-l parfumezi.

4. Parfumurile fresh

Când ne gândim la parfumuri fresh, ne gândim adesea la parfumurile curate, acvatice din anii ’90 – arome precum CK One, Cool Water și L’Eau d’Issey, care încă miros grozav și astăzi. În 2021 am văzut câteva exemple în care această idee oceanică a prospețimii a fost contestată cu răsturnări contemporane. Sky de la Anna Sui este un exemplu grozav și, deși s-ar putea să fii atras de adorabila sa sticlă în forma unui balon cu aer cald, va fi senzația incredibil de curată și aerisită a parfumului său moscat de lacramioare care te va cuceri. Există, de asemenea, verdeața suculentă a lui Miller Harris Reverie de Bergamote, care înalță simțurile și crează un sentiment de liniște.

Acestea sunt parfumuri fresh, dar nu așa cum le știm și cred că vom vedea mai multe în 2022.

5. Noi modalități de a purta parfum

Industria caută mereu modalități unice de a îmbunătăți experiența de purtare a parfumului și, în ultimii cinci ani, am observat o creștere a popularității produselor auxiliare, cum ar fi parfumul de păr și parfumurile solide. În 2021, mărcile s-au jucat cu felul în care parfumul poate fi purtat, iar gelurile parfumate au acaparat piața. Versace a lansat un gel de corp superb pentru parfumul lor Dylan Turquoise, iar Serge Lutens a lansat Confit de Parfum în trei versiuni cu textura de gel pentru a prelungi durata de viață a parfumului.

În 2022 sunt încrezător că mărcile de parfumuri vor continua să ne surprindă cu noi moduri de a ne purta parfumul.

6. Go Big or Go Home

baccarat rouge 540

Se pare că pandemia a remodelat în întregime fiecare aspect al vieții noastre, inclusiv modul în care purtăm parfumul și o tendință pe care cu siguranță cred că o vom vedea anul acesta este crearea continuă a ceea ce îmi place să numesc „parfumuri mari”.

Acestea sunt acele arome puternice care ne anunță sosirea cu mult înainte de a intra într-o cameră și zăbovesc mult după ce am plecat. Gândește-te la parfumuri cu sillage nuclear precum Baccarat Rouge 540 și prezențe îndrăznețe ca orice din colecția Parfums de Marly. Parfumurile mari ne vor ajuta să ieșim în lume în 2022.

Lasă un comentariu