Glam News Magazine

Oudul, sau lemnul de agar, este un rășinos format în inima copacilor Aquilaria atunci când se infectează cu un anumit tip de mucegai. Este apreciat pentru mirosul său bogat, intens și animalic, care, în forma sa pură, miroase cumva între brânza albastră și o fermă de animale. Asta poate fi deranjant, dar oudul aduce o intensitate fumurie, de piele parfumurilor de lux. A devenit răspândit în parfumeria occidentală în ultimii 20 de ani datorită popularității sale. Este, de asemenea, un profil unic de miros care se pretează la multe compoziții diferite.

Unul dintre lucrurile grozave este că, deoarece este atât de nou, este complet fără gen și poate fi purtat de oricine. În aceast articol, am ales cu atenție o selecție de oud-uri fantastice pe care oricine le poate purta.

1. Miller Harris Oud Eclat

Miller Harris Oud Eclat

„Éclat” înseamnă „a avea un efect strălucitor”, iar în cazul lui Miller Harris Oud Éclat, acel efect este o imponderabilitate strălucitoare care îl face cel mai neobișnuit dintre oud-uri, datorită ambroxanului, un ingredient asemănător chihlimbarului, care miroase argintiu și marin. O altă surpriză vine sub formă de cristale de zahăr, care adaugă dulceață compoziției și o natură transparentă. Oud Éclat este o interpretare complet nouă a oud-ului, care se simte interesantă și proaspătă.

2. Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire Oud Blanc

Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire Oud Blanc

Oud Blanc își imaginează fumul de oud ca pe o pătură suplă de cașmir într-o nuanță frumoasă de alb ca zăpada. Oudul și tămâia se împerechează cu un frumos trandafir turcesc și ramuri de mosc alb suplu. Impresia este minimalistă și subtilă, unde toate ingredientele se reunesc pentru a crea ceva cu totul nou. Nu miroase a oud, a trandafir sau a mosc; este o armonie a acestor ingrediente – un parfum senin, învăluitor, care se poartă ca o dispoziție sau o aură.

3. Juliette Has A Gun Another Oud

Juliette Has A Gun Another Oud

Nu te lăsa descurajat de numele parfumului, acesta nu este doar un alt oud, este de fapt un oud minunat, moale și catifelat. Aroma subtilă de zmeură și mosc asemănătoare cașmirului îi conferă oud-ului o aromă de piele, dar aici nu vorbim de bice sau hamuri, nu, lucrurile sunt mai mult îndreptate în direcția articolelor din piele, de lux și, spre deosebire de multe oud-uri, acesta nu este afumat sau lemnos, se simte complet neted. Oudul perfect pentru cineva care își dorește ceva mai subtil.

4. Atkinsons Oud Save The King

Probabil că nu este surprinzător faptul că un parfum numit „Oud Save the King” de la un brand de patrimoniu britanic conține un acord de ceai Earl Grey, dar are o aromă unică și surprinzătoare. Bergamota este amestecată cu ceai negru, iris, piele, lemn de santal și oud pentru a crea un parfum afumat, dulce și lemnos potrivit pentru un rege sau o regină. Miroase lemnos și gurmand, aproape ca și cum ar fi suficient de bun pentru a fi mâncat, ceea ce provoacă dependență.

5. Initio Oud for Happiness

Cu un nume precum Oud for Happiness, s-ar putea să te aștepți la un oud mai strălucitor și mai plin de viață, și asta este ceea ce Initio a oferit cu cea mai recentă lansare. Oud for Happiness se deschide cu ghimbir revigorant, savuros și o notă de portocală. Se încălzește curând, contrastând suculența deschiderii cu lemnul dulce și vanilia. Fumul de oud se împletește peste tot, ducând toată prospețimea într-o direcție fierbinte și argintie.

6. Acqua di Parma Oud & Spice

Acqua di Parma Oud & Spice

Oud & Spice este un parfum pictat în culori îndrăznețe. Dungi vii de oud negru peste care sunt suprapuse bucăți roșii, aprinse și picante de piper. Este un parfum care se simte ca și cum ar fi în flăcări – mocnește ușor pe piele, emanând o intensitate care este enigmatică, atrăgătoare și departe de parfumurile răcoritoare pentru care Acqua di Parma este renumită.

Lasă un comentariu