Glam News Magazine

Dacă ai putea trăi oriunde în lume, unde ar fi? Potrivit unui nou studiu, există un singur răspuns practic: Viena, Austria. Orașul european a fost numit cel mai locuibil oraș din lume de către The Economist Intelligence Unit.

Ce face Viena atât de deosebită? Factori precum crima redusă și corupția, asistența medicală excelentă, educația accesibilă, climatul moderat, libertățile societății și infrastructura puternică, pentru început. Dar mai este și stilul de viață al orașului: Viena a primit note mari pentru ofertele de mancare si bautura, sport și cultură.

La urma urmei, orașul găzduiește o scenă artistică diversă, care include Muzeul istoric Belvedere și galeria Secession – casă a artiștilor de avangardă din Viena de la începutul secolului al XIX-lea. Cafenelele se găsesc la orice colț de stradă. Chiar și apa de la robinet, pompată direct din Alpi, este extraordinară.

Locul al doilea a mers la Melbourne, Australia, urmat de Osaka, Japonia. Orașul japonez a urcat șase locuri în șase luni, datorită crimelor în scădere și a transportului de calitate (care include, da, un tren Hello Kitty). Dar dacă mai degrabă urmăriți țările cele mai bune de locuit, atât Canada, cât și Australia au avut trei orașe în top zece: Melbourne, Sydney, Adelaide și Calgary, Vancouver și Toronto.

Iată lista completă de top 10:

  1. Viena, Austria
  2. Melbourne, Australia
  3. Osaka, Japonia
  4. Calgary, Canada
  5. Sydney, Australia
  6. Vancouver, Canada
  7. Toronto, Canada
  8. Tokyo, Japonia
  9. Copenhaga, Danemarca
  10. Adelaide, Australia

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu