Glam News Magazine

Deținerea unui iaht este o plăcere a celor mai bogați oameni din lume. Ne referim la iahturi de lux, unice, construite la cerere și a căror întreținere presupune de asemenea sume exorbitante.  Este o extravaganță a unei categorii restrânse de oameni, care a apărut la începtul secolului al XX-lea și care a luat până astăzi proporții de miliarde de dolari. Iată cele mai scumpe 10 super-iahturi:

10. Lady Moura –  210 milioane $

A fost construit de șantierele navale Blohm + Voss în 1990 pentru omul de afaceri saudit Arab Nasser Al-Rashid. Extravaganța acestui super-iaht pornește de la exterior, denumirea lui fiind scrisă în caractere proeminente de aur de 24 de carate. Luxul continuă la bordul Lady Moura unde există o piscină cu acoperiș retractabil, un elicopter și o masă de living Viscount Linley de 23 metri. Cu toate acestea, caracteristica remarcabilă a Lady Moura este, fără îndoială, platforma hidraulică unică acoperită cu nisip, care alunecă dintr-o parte a iahtului, care poate fi ajustată pentru a se situa chiar lângă linia de plutire. Nu numai că această oază plutitoare are nisip real și șezlonguri, dar și palmieri pentru o experiență cu adevărat autentică. Lady Moura are, de asemenea, o barcă Mangusta 80 sau o barcă Sant Juan de 15metri, precum și un elicopter S76B. În cele din urmă, iahtul este capabil să găzduiască până la 30 de persoane și  transportă 60 de membri ai echipajului.

iahturi

iahturi

iahturi

9. Al Mirqab  – 250 milioane $

Al Mirqab a fost construit de Peters Schiffbau Wewelsfleth din Germania pentru premierul Quatar-ului și ministrul de externe Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani. Este unul dintre cele mai mari din lume și a fost numit cel de-al doilea cel mai frumos  iaht, după ce a fost finalizat în 2008. La bordul său sunt zece apartamente, care pot găzdui până la 24 de persoane, fiecare cu baie și dormitor dublu. Proprietarul norocos are două camere VIP pentru el însuși și există 55 de camere pentru găzduirea membrilor echipajului. Punctele forte ale acestui super-iaht includ cinematograful de la bord, puntea de soare, piscina si helipadul, precum si barurile din afară, piscina, jacuzzi și o gamă diversă de echipamente pentru sporturi nautice.

iajturi

iahturi

8. Dilbar – 256 milioane $

Construit în 2008 de către Lürssen Yachts, aparține oligarhului rus Alisher Usmanov. A fost numit după mama sa și este una dintre cele mai mari ambarcațiuni din lume, cu o lungime totală de 110 metri. Este frecvent folosit de către proprietarul său miliardar pentru a vizita insulele sale private. Dilbar are piscine și un heliport, printre multe alte caracteristici de lux, oferă spațiu suficient pe punte pentru a găzdui 20 de persoane și un echipaj de 48 de persoane. iahturi

iahturi

7. Al Said – 300 milioane $

Lürssen Yachts ocupă și această următoare poziție în top cu un iaht privat de lux, care aparține și a fost numit după Qaboos Bin Said Al Said, sultanul Orman-lui. Se știe puține despre Al Said, printre care și faptul că include o sală de concerte suficient de mare pentru a găzdui o orchestră de 50 de instrumente. În momentul construirii sale în 2007 a fost cel de-al doilea cel mai mare iaht din lume. Poate găzdui până la 70 de persoane, cu un echipaj de 154 de persoane. 

iahturi

iahturi

6. Motor Yacht A – 323 milioane $

Nu există nimic unic în ceea ce privește numele acestui super-iaht, însă are un design original, inspirat din designul unei nave de război sau al unui submarin. A fost proiectat de Blohm + Voss din Hamburg pentru miliardarul rus și soția sa Andrey și Aleksandra Melnichenko. Și după cum se poate aștepta, Motor Yacht A este în sine simbolul luxului. Interiorul ambarcațiunii se întinde pe o suprafață de un pic peste 7300 de metri pătrați, cuprinde un dormitor matrimonial și o discotecă de 760 de metri pătrați, precum și șase apartamente de oaspeți, care pot fi transformate în patru saloane mai mari datorită pereților în mișcare. Mobilierul, sticla și tacâmurile sunt fabricate din cristal francez. Deasupra punții, Motor Yacht A găzduiește un hangar cu elicopter, precum și o barcă păstrată în corpul navei și trei piscine, dintre care una are fundul de sticlă și este situată direct deasupra discotecii menționate mai sus. A fost conceput pentru a găzdui până la 14 persoane și are suficient spațiu pentru 42 de membri ai echipajului. 

iahturi

iahturi

5. Dubai – 350 milioane $

Deși ați spune că sunteți lămuriți în ceea ce privește super-iahturile de lux, am ajuns abia la jumătatea clasamentului. Inițial un proiect comun între șantierele navale Blohm + Voss și Lürssen, Dubaiul a fost comandat de către Printul Jefri Bolkiah din Brunei cu mai mult de 10 ani înainte de lansarea navei în 2006. A fost achiziționat de Platinum Yachts pentru Înălțimea Sa Sheik Mohammed Rashid al-Maktoum, conducătorul orașului Dubai, care a proiectat interiorul decadent. Caracteristicile cele mai remarcabile ale acestui super-iaht sunt abundența de zone de plajă, mai multe jacuzzi și piscina. Interiorul oferă mozaicuri realizate manual și o scară circulară uimitoare, cu trepte de sticlă, a căror culoare se schimbă odată cu lumina care intră dinspre puntea de sus. Culorile îndrăznețe domină interiorul decorat spectaculos, în timp ce puntea spațioasă a Dubaiului găzduiește puntea proprietarului pe două nivele, o zonă lounge spațioasă, numeroase apartamente VIP și de oaspeți și o zonă de echipaj suficient de mare pentru a transporta până la 115 persoane. În cele din urmă, un heliport, care poate găzdui un elicopter de până la 9,5 tone, completează acest ansamblu extravagant.

iahturi

iahturi

iahturi

4. Azzam – 650 milioane $

Lürssen Yachts se află și în spatele acestui super-iaht, care a fost livrat de curând șefului Sheikh Khalifa bin Zayed al-Nayan, președinte al Emiratelor Arabe Unite și Emir din Abu Dhabi, pentru o sumă de 650 milioane de dolari. Acest lucru îl face să fie cel de-al patrulea cel mai scump iaht de lux din lume. Cu toate acestea, Azzam a dominat topurile pentru prețul său, dar și pentru dimensiunile sale imense. Măsoară o lungime de 180 de metri și în plus este unul dintre cele mai rapide, atingând viteze de peste 30 de noduri. Interiorul de lux a fost proiectat de decoratorul francez Christophe Leoni și pentru moment nu se știe altceva despre Azzam. 

iahturi

iahturi

iahturi

3. Streets of Monaco – 1.1 miliarde $

După cum indică numele său, acest iaht de lux reprezintă o replică plutitoare a orașului Monaco. Mai exact, este o machetă după o secțiune din Monte Carlo și se preconizează că producerea lui va costa peste 1,1 miliarde de dolari. Acest super-iaht extraordinar de puțin peste 150 de metri, conceput de Yacht Island din Anglia prezintă reproduceri la scară redusă a reperelor din Monaco: faimosul cazinou Monte Carlo și pista de curse, Hotel de Paris, Cafe de Paris, La Rascasse și Hotelul Loews. Streets of Monaco oferă, de asemenea, piscine și terenuri de tenis, săli somptuoase de locuit care le imită pe cele care aparțin celor mai bune hoteluri din Monaco. Acestea includ șapte apartamente de oaspeți (care pot găzdui până la 16 persoane), cu camere de recepție, băi, dressinguri și balcoane. Există și facilități de grătar, o mini cascadă, un café-bar unic, care oferă priveliști subacvatice, elicoptere și submarine. Lipsește miliardarul care să transforme acest proiect în realitate. El se va bucura de un apartament de mărimea unui penthouse de lux, pe trei etaje. Un vis care poate deveni realitate cu banii necesari.

iahturi

iahturi

2. Eclipse – 1.5 miliarde $

Miliardarul rus Roman Abramovici este proprietarul mândru al acestui iaht, al doilea cel mai scump din lume. A fost construit de Blohm+ Voss din Hamburg și măsoară de 136 de metri lungime, de asemenea, devenind al doilea ca mărime din lume. Dimensiunea imensă a Eclipse permite spațiu pentru 24 de cabine pentru oaspeți, două piscine, mai multe căzi cu hidromasaj și o sală disco, fără a menționa cele două heliporturi, trei bărci de lansare și un mini-submarin capabil să se scufunde până la 50 metri sub apă. În plus, pentru o securitate maximă, Eclipse este prevăzut cu sisteme de detectare a intrușilor și cu un sistem de apărare antirachetă, în timp ce dormitorul principal și podul iahtului oferă o plajă și ferestre antiglonț. În cele din urmă, acest vas unic se mândrește cu un scut anti-paparazzi, care constă din lasere speciale. La detectarea posibililor fotografi profesioniști care se ascund în împrejurimi, o lumină strălucește direct pe cameră pentru a preveni fotografierea. Are un echipaj de 70 de membrii care să mențină această extravaganță plutitoare. 

iahturi

iahturi

iahturi

1. History Supreme : 4.5 miliarde $

Extravaganța supremă pe apă are un nume pe măsură. Acest vas a fost proiectat de către designerul britanic de lux de renume mondial Stuart Hughes, a durat peste 3 ani pentru a fi finalizat și a fost cumpărat de un om de afaceri anonim din Malaezia pentru suma de 4,5 miliarde de dolari. Prețul se datorează aurului solid și platinei utilizate pentru asamblarea acestei ambarcațiuni de lux, care conține 100.000 kg din aceste metale prețioase. Ele împodobesc întreaga barcă chiar de la baza vasului, acoperită într-un strat subțire de aur solid. Și asta nu e singura caracteristică opulentă a super-iahtului. În amenajarea și decorarea dormitorului principal au fost folosite rocă meteorit și oase de Tyrannosaurus Rex autentice. Diamante extrem de rare folosite în amenajarea spațiului se adaugă la numeroasele caracteristici extravagante ale History Supreme, cel mai scump iaht din lume. 

iahturi

iahturi

iahturi

Un comentariu

Lasă un comentariu