Glam News Magazine

Am fost atras de parfumurile Byredo chiar dinainte de a-mi permite să achiziționez parfumuri de nișă. De la ambalajul lor minimalist, dar ușor de recunoscut, până la denumirile unice și intrigante, parfumurile de lux suedeze emană eleganță și rafinament precum o sticlă de vin fin.

Nativul suedez Ben Gorham a lansat brandul de parfumuri în urmă cu 15 ani, în 2006, cu misiunea de a „traduce amintirile și emoțiile în arome și experiențe”. Primul lor parfum, Gypsy Water, a devenit un favorit incontestabil al iubitorilor de parfumuri din toată lumea, iar de atunci, el a creat numeroase parfumuri și chiar a lansat o linie de produse cosmetice în parteneriat cu make-up artista britanică Isamaya Ffrench.

Parfumurile lui Gorham i-au dus pe pasionații de parfumuri într-o călătorie olfactiva prin timp și spațiu. Recent, a mers până la crearea unui parfum intitulat Mixed Emotions pentru a descrie natura tumultoasă a vremurilor noastre. Acesta este, probabil, exemplul perfect al geniului fondatorului: a fi capabil să îmbutelieze emoțiile, fie că sunt bune, rele sau undeva la mijloc.

Parfumurile Byredo sunt genul în care dorești să te răsfeți, așa că, pentru a te ajuta să le descoperi, am ales patru dintre cele mai unice parfumuri unisex ale sale, datorită aromelor cu care pur și simplu nu poți da greș.

1. Gypsy Water

byredo Gypsy Water

Parfumul favorit al celebrităților și al iubitorilor de parfumuri de nișă deopotrivă, Gypsy Water, pur și simplu, merită toată atenția. Parfumul este o odă adusă frumuseții culturii romilor, obiceiurilor unice, credințelor intime și modului de viață distins. Notele sale de vârf ușoare și aerisite de boabe de ienupăr și lămâie se combină cu note de bază reconfortante de vanilie și chihlimbar. Acest parfum cu spirit liber câștigă primul loc pe lista mea, deoarece, în timp ce unele parfumuri sunt rezervate pentru anumite anotimpuri, acesta se poate purta pe tot parcursul anului.

2. Blanche

byredo Blanche

După cum sugerează și numele, Blanche („alb”) amintește de un dormitor cu lenjerie de pat proaspăt spălată și un buchet proaspăt de flori. Blanche explorează mirosul texturii și al pielii; trupurile ce alunecă pe cearșafurile de un alb pur și lumina dimineții care se revarsă în cameră. Este moale, pudrat și feminin. Blanche este simplist, dar reconfortant, datorită notelor de vârf de aldehidă și trandafir care se topesc într-un mosc slab.

3. Velvet Haze

Velvet Haze byredo

Nu mă pot sătura de acest parfum misterios, pentru sezonul rece. Mirosul lemnos, aromat și atât de ușor picant se pretează atât la o zi petrecută în natură, cât și citind și scriind într-o cafenea. Cu note de bază de mosc, ambră și patchouli, parfumul ne îmbarcă într-un vârtej psihedelic care amintește de frumusețea hipnotică a unui foc tabără. Velvet Haze este o experiență a tuturor simțurilor pe care ambra catifelată și cacaoa o îmbogățesc cu învelișul lor sublim.

4. Bal D’Afrique

Velvet Haze byredo

În ceea ce privește compozițiile, Bal D’Afrique este una dintre cele mai unice și complexe din această listă. Este frumos, exotic și neașteptat, născut din ideea de a captura Parisul la sfârșitul anilor 1920. Mai exact, este menit să îmbine pasiunea orașului pentru cultura, arta, muzica și dansul african. În lumea mea de vis, pulverizez acest parfum cald și romantic înainte de o întâlnire pariziană pe malul Seinei. Dar, în mod realist, notele aromatice de neroli, iasomie și lemnul de cedru îl fac pe Bal D’Afrique perfect pentru purtarea de zi cu zi.

Lasă un comentariu