Glam News Magazine

Compania Pantone a decis că portocaliul cojii de portocală este una dintre culorile de Primăvară / Vară 2024. Sunt complet de acord. Portocaliul este atât de evocator de căldură; ne face să ne gândim la apusuri de soare delirante, la fructe delicioase, rochii flamboaiante și înghețată delicioasă. Toate lucrurile portocalii sunt minunate!

Parfumurile de asemenea ne pot face să ne gândim și la culori specifice, iar multe dintre ele ne amintesc de o culoare portocalie stridentă. Acest lucru se poate întâmpla pentru că parfumierii folosesc note portocalii, precum portocala, mandarina sau floarea de portocal, ori mirosul doar ne transportă către un loc specific. Pentru acest articol am ales cinci parfumuri moderne care evocă culoarea sezonului, pentru a sărbători cu fast începutul sezonului cald!

1. GUERLAIN Aqua Allegoria Orange Soleia  – apă de toaletă

GUERLAIN Aqua Allegoria Orange Soleia

Orange Soleia evocă un portocaliu cel mai pur, sub forma unei note de portocală atât de vii, încât îți lasă impresia că este ceva de băut. Orange Soleia îmbină portocalele dulci și lipicioase cu portocalele roșii, o notă de trandafir picant și note lemnoase, pentru a vă transporta chiar lângă un arbust de portocal ce se scaldă în razele soarelui, în inima Siciliei. Este atât de însorit, atât de răcoritor și atât de portocaliu, încât nu te poți abține să nu zâmbești atunci când îl porți.

2. Acqua di Parma Blu Mediterraneo Arancia di Capri – apă de toaletă

Acqua di Parma Blu Mediterraneo Arancia di Capri

Acqua di Parma aduce stilul italienesc mai aproape de noi, iar Arancia di Capri nu face excepție. Captând frumusețea suculentă, răcoritoare și însorită a portocalelor din insula Capri, acest parfum este în esență lumina soarelui într-o sticlă. Fructele portocalii contrastează cu infuzia de plante verzi. Arancia di Capri vă aduce nu doar o nuanță strălucitoare de portocaliu, ci și un bloc de culori vibrante în care albastrul profund al cerului și vegetația bogată a frunzelor oferă contrastul perfect.

3. Serge Lutens Fleurs d’Oranger – apă de parfum

Acqua di Parma Blu Mediterraneo Arancia di Capri

Dacă v-ați întrebat vreodată cum ar fi să vă cufundați într-un pat de petale de flori de portocal, atunci nu ați încercat niciodată Fleurs d’Oranger de la Serge Lutens, pentru că exact așa se simte acest parfum. Inspirat de recolta de flori de portocal din Maroc, Fleurs d’Oranger surprinde mirosul înfocat al petalelor albe și al condimentelor fierbinți, evocând o zi petrecută într-o piață plină de viață printre grămezi de mirodenii, flori și țesături.

4. 4711 Original – apă de colonie

4711 Original

În 4711 portocala dulce se îmbină frumos cu bergamota și lămâia pentru a crea o deschidere curată și revigorantă. În același timp, parfumul de neroli cu nuanțe portocalii aduce o calitate aerisită și aurie, creând un amestec perfect atât de cunoscut de noi ca și „colonie”. 4711 este un parfum ușor și delicat, de un portocaliu timid care nu vrea să iasă în evidență prea tare.

5. Eight & Bob Memoires de Mustique – apă de toaletă

Eight & Bob Memoires de Mustique

Cel mai frumos portocaliu din lume îl are apusul de soare, iar Memoires de Mustique surprinde perfect strălucirea intensă și caldă a soarelui, când începe să se scufunde sub orizont. Cu o floare de portocal moale, confuză, accentuată de atmosfera fructată de caise oferită de osmanthus și de dulceața aurie a mierii, Memoires de Mustique este plin de lumină în culoarea chihlimbarului. Are o culoare la fel de frumoasă și revigorantă ca briza răcoroasă a nopții care adie ușor pe măsură ce apune soarele.

Lasă un comentariu