Glam News Magazine

Santorini nu are nevoie de nicio introducere, fiind una dintre cele mai populare destinații de vară din Grecia, cu hoteluri de tip peșteră, stânci abrupte și apusuri de soare superbe. Există atât de multe lucruri uimitoare de făcut aici, încât aveți nevoie de un plan înainte de a ajunge pe insulă ca sa nu ratați cele mai importante obiective.

Capitala Fira

Santorini

Chiar dacă este mică, Fira oferă priveliști superbe, biserici pitorești și străzi pietruite, care sunt prea bune pentru a fi ratate. De asemenea, nu uitați să vizitați Muzeul Arheologic din Thera pentru o mică privire asupra patrimoniului și trecutului insulei.

Situl arheologic Akrotiri – o privire asupra Atlantidei

Cu peste 3000 de ani în urmă, o erupție vulcanică catastrofală a consumat Santorini, provocând dispariția mijlocului insulei în oceanul de dedesubt, insula considerându-se de multă vreme casa legendei Atlantidei.
Erupția vulcanică a fost una dintre cele mai mari erupții din lume și s-a produs în jurul anului 1600 î.Hr. Nu numai că a făcut ca marea majoritate a insulei Thera (marea insulă care odinioară a fost Santorini) să se scufunde sub ocean, dar a lăsat un imens crater care a format vastele stânci din Santorini – ducând la multe presupuneri despre faptul că aceasta este locul Atlantidei.
În ultimii cinci decenii, arheologii au găsit un loc precum situl arheologic Akrotiri care ne arată o privire asupra trecutului. Mergeți aici pentru a afla mai multe despre trecutul dramatic (și destul de recent) al insulei, în timp ce descoperiți și unele dintre așezările antice.

Oia

Santorini

Din Fira puteți ajunge ușor în Oia, un sat pitoresc ce oferă priveliști uluitoare. Casele sale albe cu acoperișuri albastre sunt celebre în toată lumea. Iar apusurile de soare, la fel. Puteți să le urmăriți la o plimbare liniștită în acest sat dintre stânci sau de la o masă în unul dintre restaurantele cu vedere de aici.

Farul Akrotiri

Santorini

Așezat la capătul opus al insulei de Oia, Farul Akrotiri este un punct minunat de văzut. Dacă închiriați o mașină mică, ar trebui cu siguranță să vizitați. Explorață litoralul dramatic, priveliștile superbe și bucurați-vă de farmecul autentic grecesc.

Kamari

Kamari este o stațiune populară, cunoscută pentru plajele sale cu pietre negre. Satul a fost construit după cutremurul din 1956, fiind conceput ca un sat de vacanță, exclusiv turistic.

Perissa

Cunoscută pentru nisipul fin și apa cristalină, stațiunea Perissa găzduiește și rămășițe ale epocii bizantine, Biserica Agia Irini, Biserica Sfanta Cruce și Muzeul de minerale și fosile cu exponate de excepție. Se spune că aici este cel mai bun nisip negru din zonă, cu multiple proprietăți terapeutice. Este de asemenea o locație bună pentru practicarea sporturilor acvative.

Insula Nea Kameni – vârful vulcanului Santorini

Luați-vă pantofi comozi, urcați la bordul unei bărci locale și săriți pe insula Nea Kameni, vârful vulcanului Santorini. Peisajul vulcanic este încă destul de activ, dar „adormit”. Nu uitați să împachetați și echipamentul de înot! Unele bărci vor face o mică oprire la marginea insulelor în puncte geotermale care încălzesc marea de dedesubt.

Mănăstirea Profitis Ilias

Santorini

Este o mănăstire în vârf de munte care merită vizitată atunci când explorați Santorini. Mergeți în interiorul unora dintre frumoasele clădiri monahale și bucurați-vă de priveliștile de aici, de asemenea de produsele locale care se găsesc la vânzare aici.

Megalochori

Megalochori este un oraș mic, perfect pentru a fi explorat câteva ore. Mergeți dimineața devreme și opriți-vă la una dintre brutăriile orașului pentru a lua un Saganaki (brânză prăjită și unul dintre cele mai simple feluri de mâncare din bucătăria grecească). Orașul nu este atât de aglomerat de turiști, astfel că va fi ca o pauză în programul dvs. În plus, aici se află unele dintre cele mai importante vinării unde se organizează degustări de vinuri, pe care ar fi bine să nu le ratați.

Satul pitoresc Pyrgos

Acest mic sat este acasă pentru mai puțin de 1.000 de oameni, localnici prietenoși pe care îi veți ține minte pentru totdeauna. Satul oferă și o oportunitate excelentă pentru fotografii reușite, datorită farmecului local și a peisajelor minunate. Construit pe vârful unui deal, este cu adevărat unul dintre obiectivele de bifat când ajungeți în Santorini.

Lasă un comentariu