Glam News Magazine

Moment istoric atât pentru Chanel, cât și pentru modelul Teddy Quinlivan. Casa franceză a făcut un pas uriaș spre incluziune, Teddy fiind primul transgen care să reprezinte Chanel.

Quinlivan s-a remarcat ca imagine în campania MILK Make-Up’s Kush pentru mascara și a pozat roscată pentru Redken’s Colour Gel Lacquers și a mai lucrat pentru Channel înainte de a-și dezvălui identitatea de gen. Propunerea să fie imaginea campaniei Summer Look a luat-o prin suprindere, în contextul în care face parte dintr-o comunitate marginalizată, după cum a mărturisit pe Instagram.

“Am decoperit că nu mai plâng când lucrurile sunt triste, dar nu este interesant când vărsăm lacrimi în momentele de triumf? Acesta a fost unul dintre acele momente de plâns triumfător pentru mine. Pentru că întreaga mea viață a fost o luptă. De la batjocurile constante din timpul școlii, când copiii mă amenințau că mă omoară și îmi descriau în detaliu cum vor face asta, la propriul tată care mă bătea, până la reacțiile urâte primite după ce am dezvăluit public abuzurile sexuale la muncă. Această victore a făcut ca toată mizeria să conteze. (…) Lumea te va arunca pe jos, te va scuipa și îți va spune că nu ai valoare. Este treaba ta să ai puterea să te ridici și să continui lupta, pentru că dacă renunți nu vei mai experimenta niciodată lacrimile de triumf. Mulțumesc tuturor celor care au făcut ca acest vis să devină realitate!”

Teddy Quinlivan și-a recunoscut identitatea ca transgender în 2017 și de atunci a fost o prezență constantă la Fashion Week. Modelul de 25 de ani din Boston a fost, de asemenea, imaginea campaniei din 2018 a lui Louis Vuitton, ca să nu mai vorbim de apariții pe mai multe coperți de reviste. Este clar o nouă direcție în care marile branduri se deschid către acceptarea acestei minorități, iar Quinlivan este o deschizătoare de drumuri în acest sens.

Lasă un comentariu