Glam News Magazine

După un an la Louis Vuitton, Virgil Abloh crede că este timpul să petrecem mai mult timp cu noi înșine și să apreciem frumusețea lucrurilor familiare, să facem o plimbare plăcută în lume. Prezentarea lui a fost planificată inițial în fața Catedralei Notre Dame, dar incendiul l-a obligat să își schimbe planurile. În schimb, el a mutat-o pe străzile și cafenelele din Place Dauphine, pentru a oferi spectatorilor șansa de a sta sub copaci, pe băncile Louis Vuitton sau de a bea un pahar de șampanie la mese în aer liber și de a se bucura de o colecție delicată, cu forme ușoare, pantaloni fluizi, pasteluri, flori și tehnici de couture.

Abloh a avut câteva săptămâni intense, chiar și pentru el, deschizându-și expoziția retrospectivă la Muzeul de Artă Contemporană din Chicago, prezentând colecția pentru Off-White, iar acum cea de-a treia colecție Louis Vuitton. Dar spune că și-a planificat bine direcția în care vrea să meargă cu Vuitton. “Am hotărât să nu schimb prea drastic colecțiile în fiecare an – la început așa am dorit, însă era să pic într-o capcană. Susțin diversitatea și ideea că luxul își poate lărgi spectrul în această epocă. Deci voi continua pe aceeași linie și cu un sentiment al libertăți de a fi copil, încă învățând. Încerc să îmi schimb ritmul complet.”

El a reușit să creeze un teren comun între estetica culturilor de streetwear și domeniul exclusiv de lux. Dar trebuie să adăugăm și cunoștințele sale despre lumea artei contemporane. În calitate de șef al uneia dintre cele mai apreciate case pentru bărbați din lume, el este în măsură să ofere o sensibilitate ținutelor bărbătești prin mase, cămăși lila și pantaloni roz, care au depășit barierele de gen, acum reprezentâd masculinitatea modernă. Colecția a reprezentat un omagiu adus fericirii copilăriei: perioada în care “întâlnirea tineretului cu hainele și moda nu sunt încă influențate de societate”. Opțiunile principale nu mai sunt împărțite între treningurile gri sau costumele navy – iar unele dintre modelele care au defilat în show-ul său (Devonté Hynes, Hector Bellerin, Lucien Clarke) conduc societatea către lărgirea spectrului.

Sursa foto: Getty Images

Lasă un comentariu