Glam News Magazine

Țin să vă anunț că am terminat să mai fiu acel om modern care poartă parfumuri fresh, condimentate și sport (ok, poate că n-am purtat niciodată parfumuri sport…). Vreau să adaug o notă de clasic în viața mea, și, astfel, în acest an am decis să ignor toate parfumurile moderne și să aleg mirosurile clasice, cu tradiție.

Da, vreau să miros la fel de mișto precum bunicii noștii și, dacă ești la fel ca mine, și încerci să miroși tot mai diferit decât ceilalți, dar în același timp atemporal și clasic, atunci această listă de parfumuri masculine clasice este exact ceea ce cauți.

1. Aramis Classic

Aramis Classic

Aramis este tatăl parfumurilor clasice. Este un parfum sexy și plin de farmec, care este piață încă din 1965. Cu o coloană vertebrală complexă de ierburi, piele, mușchi și citrice, Aramis miroase a cel mai sigur om din cameră. El are mari puteri seducătoare și stârnește gelozia majorității bărbaților. Da, este posibil să fie old school, dar după cum știm cu toții, nu există nimic mai cool decât parfumurile old school.

2. GUERLAIN Habit Rouge 

GUERLAIN Habit Rouge

La fel ca Aramis, Habit Rouge a fost lansat în 1965, iar în timp ce primul este un exemplu de parfumerie americană, Habit Rouge este cât se poate de francez (de la GUERLAIN, la ce ne puteam aștepta?). Parfumierul Jean-Paul Guerlain a fost un călăreț pasionat de cai, iar în Habit Rouge oferă o semnătură care reușește să aducă prospețimea, pudra și căldura orientală într-o singură sticlă. Habit Rouge strălucește cu o bergamotă proaspătă, se încălzește cu pielea roșie și aduce textură cu vanilia pudrată.

3. Jean Paul Gaultier Le Male

Jean Paul Gaultier Le Male

Deși Le Male împlinește doar 25 de ani în acest an și, prin urmare, nu este la fel de clasic precum celelalte parfumuri din această listă, a avut întotdeauna o oarecare vibrație retro. De asemenea, este un parfum “mare” – totul în Le Male este excesiv, de la sticla de marinar până la mirosul inconfundabil. Le Male este un parfum pentru bărbatul ceva mai modern – un amestec soft, pudrat și răcoritor de mentă, lavandă și vanilie, care se simte în mod excesiv masculin și neașteptat de feminin. Le Male a fost și este unul dintre cele mai bune parfumuri făcute în ultimii ani. Îl port de 15 ani, iar dacă acest lucru nu spune multe despre el, nu știu ce altceva o poate face.

4. Acqua di Parma Colonia

Acqua di Parma Colonia

Lansat în 1916, Acqua di Parma Colonia este, din punct de vedere tehnic, cel mai clasic parfum din această listă. Dar mirosind Colonia, îți va fi greu să crezi că are peste 100 de ani deoarece miroase foarte actual. După cum îți poți da seama din nume, acesta este o Apă de Colonie clasică (un parfum curat, efemer, bazat pe ierburi, flori și mușchi). Dar, spre deosebire de multe ape de colonie, care sunt ușoare și au o persistență slabă, Colonia are o prezență remarcabilă și o longevitate foarte bună. Colonia este o apă de colonie perfectă pentru orice ocazie, indiferent dacă este o zi de vară caldă sau o noapte friguroasă!

5. Miller Harris Feuilles de Tabac

Miller Harris Feuilles de Tabac

În cele din urmă, ultima alegere din listă dovedește că nu trebuie să fii un parfum foarte vechi pentru a fi clasic, așa că hai să spunem că a fi clasic este mai mult o atitudine – un vibe, nu o vârstă. Miller Harris a lansat Feuilles de Tabac (Frunze de tutun) în 2000, dar mirosindu-l ai putea spune că are aceeași vârstă ca și Habit Rouge sau Aramis. Feuilles de Tabac are fructe de pădure picante, frunze de tutun dulci și netede, ace de pin verde și căldura boabelor de tonka înmuiate de patchouli. Este un „Rebel fără cauză”. James Dean l-ar purta cu mândrie, cred!

Lasă un comentariu