Glam News Magazine

Livingul este centrul unei case, camera în care îți petreci cel mai mult timp și în care îți primești invitații. Iar cum majoritatea apartamentelor și caselor sunt mici, întrebarea este cum să amenajezi spațiul încât să rămână loc să și respiri. Iată câteva ponturi ce te pot ajuta!

Mai puțin mobilier

Într-un living îngust, fiecare bucată de spațu contează, astfel că este indicat să alegi mai puține piese de mobilier. Optează pentru o masă simplă, canapea cu spatar și scaune de club, o soluție potrivită pentru confort și funcționalitate. Ia în considerare rafturile suspendate pentru că vor aerisi camera. De asemenea este indicat să alegi mobilier în nuanțe deschise care va amplifica impresia de spațiu.

Culori deschise pentru pereți

Nu este un secret că pereții în tonuri deschise va da senzația de spațiu mai mare. Folosește alb, culori pale de citrice, nuanțe marine sau culori pastelate, alege culori complementare pentru pereți și tavan.

Poziționarea tablourilor mai sus de nivelul ochilor

Un truc excelent pentru a crea senzația de spațiu într-un living mic constă în a așeza tablourile mai sus de nivelul ochilor. Explicația este simplă: acest fapt face ca privirea să fie direcționată în sus, nu în jos, ceea ce va lărgi câmpul vizual.

Mai multe surse de iluminat

Dacă livingul are o fereastră exterioară, acesta este un atu etraordinar. Dacă nu, trebuie să te bazezi numai pe iluminatul artificial. Folosirea mai multor surse de iluminare la diferite înălțimi va atage atenția asupra diferitelor zone ale spațiului, făcându-l să se simtă într-adevăr mai mare și mult mai interesant.

Oglinzi

Folosirea oglinzilor pentru a crea vizual senzația de mai mult spațiu este o soluție veche, dar actuală în același timp. O oglindă de mari dimensiuni va crea iluzia unei deschideri, iar dacă este așezată pe un perete în unghi drept cu fereastră efectul de deschidere va fi uimitor pentru că va reflecta lumina.

Fotografii de mari dimensiuni

Fotografiile uriașe sau fototapetul reprezintă o soluție eficientă pentru a crea senzația de spațiu într-un living mic. Trucul este vechi, dar funcționează de fiecare dată.

Accente de culoare

Puțină culoare ce contrastează în decor va rupe imaginea, va accentua anumite elemente, dând astfel o notă de adâncime spațiului.

Utilizarea covoarelor

Covorul nu trebuie să acopere întreaga încăpere, ci să delimiteze vizual anumite zone: zona de odihnă, zona de servit cafeaua, zona biroului etc. Marginea cororului crează o linie estetică ce indică intrarea sau trecerea de la o zonă la alta și astfel iluzia unui spațiu mai mare.

 

Foto: Pinterest

Lasă un comentariu