Glam News Magazine

Deja probabil toată lumea a vizitat Milano, Londra, Paris sau Barcelona, dar Europa are o multitudine de destinații pe care probabil că nu le-ați luat în considerare înainte. Mai jos vă prezint 11 orașe din Europa mai puțin cunoscute pe care trebuie să le vizitați.

1. Kotor, Muntenegru

Situat în cea mai îndepărtată zonă a unui golf, se află situl patrimoniului mondial UNESCO al orașului vechi din Kotor. Unul dintre cele mai bine conservate obiective turistice din regiune, care se mândrește cu o bogată tradiție culturală, Kotor este un oraș frumos, amplasat pe un golf. Săriți într-o barcă și vizitați insula artificială Lady of the Rocks sau vizitați castelul venețian pentru a vă bucura de priveliști impresionante asupra orașului. Vă veți pierde pe străzile și piețele vechi din Orașul Vechi și vă veți bucura de stilul pe stilul romano-gotic al Catedralei Sfântului Trifon, construită în secolul al XI-lea.

2. Preveza, Grecia

Situat pe Golful Amvrakikos, acest oraș mic și modern are un centru pitoresc istoric, unde străzile pietruite și pietonalele sunt căptușite cu taverne și cafenele. Portul are o frumoasă promenadă în care localnicii se bucură de mersul pe jos, în timp ce orașul are o scenă culturală și artistică, cu multe activități organizate frecvent.

3. Osijek, Croația

Situat pe malul râului Drava, Osijek se mândrește cu o arhitectură elegantă fin-de-siècle, un centru fortificat renovat (Tvrda) datând din secolul al XVIII-lea, perfect pentru o zi de explorare, biserica magnifică St Peter și St Paul și o falză impesionantă dealungul râului. Explorați cafenelele și barurile pentru a încerca brandy sau rakija.

4. Ferrara, Italia

Cu toții suntem de acord că și cel mai umil oraș din Italia poate avea ceva magic. Deși nu este un oraș mic, Ferrara este renumit pentru zidurile sale vechi. Casa unor palate din secolul al XIV-lea și al XV-lea și a unos catedrale uimitoare, orașul este ideal pentru plimbări romantice. Asigurați-vă că veți gusta din toate delicatesele locale.

5. Clonakilty, Irlanda

Irlanda are multe orașele secrete de care probabil că nu ați auzit niciodată, dar unul dintre cele mai frumoase este Clonakilty, un mic oraș de coastă din Cork. Luminos, colorat și vesel, este un mic oraș plăcut, unde puteți găsi pub-uri pline de viață și pensiuni pitorești, precum și restaurante fermecătoare unde puteți savura delicatesele locale, inclusiv budinca neagră. În afara orașului, zona este plină de golfuri și mici peninsule.

6. Sintra, Portugalia

În timp ce suntem mari fani ai Lisabonei și Porto, Portugalia are o mulțime de alte bijuterii care așteaptă să fie descoperite. Sintra, cuprinsă între munți și mare, se mândrește cu un bogat patrimoniu istoric, o natură verde și o bucătărie magnifică. Orașul a fost o muză a scriitorilor din secolele XVIII și XIX iar aura sa este cu totul romantică. Palatul Queluz, Palatul Monserrate, Palatul Pena și Castelul Moorilor reprezintă momente deosebite.

7. Trondheim, Norvegia

Capitala Norvegiei în timpul Vikingilor, Trondheim este situată pe malul râului Nidelva. Cu un patrimoniu cultural bogat, este deosebit de dinamic și vibrant, ceea ce îl face unul dintre cele mai interesante orașe din nordul Europei. Monumentele care merită vizitate includ conacul din lemn Stiftsgarden, un palat regal din secolul al XVII-lea, precum și Catedrala Nidaros, cea mai mare catedrală medievală din nordul Europei.

8. Salamanca, Spania

Situat în inima Spaniei, Salamanca este ceea ce am putea numi un oraș demn de Instagram. Centrul istoric are clădiri de gresie care, la apusul soarelui, strălucesc într-o nuanță de auriu, încât orașul era numit “Orașul de Aur”. Aici fiind și cea mai veche universitate din țară, Salamanca este un oraș studențesc, cu o arhitectură uimitoare, inclusiv Catedral Vieja din secolul al XII-lea și Casa de las Conchas, o structură din secolul al XV-lea, decorată cu sute de scoici. Asigurați-vă că vizitați Plaza Major, o piață în stil baroc unde localnicii și studenții se adună la orice oră.

9. Lucerna, Elveția

Amplasat în centrul Elveției, în partea nordică a lacului de unde își are numele, Lacul Lucerna, este un oraș prietenos, care poate fi ușor explorat pe jos. Casa celui mai vechi pod acoperit din Europa, Lucerna (sau Luzern, în limba germană) este un oraș vechi fermecător, unde puteți să vă plimbați pentru a vă bucura de peisaje splendide asupra orașului. Muzeul de artă din Lucerna și arhitectura superbă, merită cu siguranță o vizită.

10. Ghent, Belgia

Uitați de Bruxelles, Antwerp sau Bruges și descoperiți Ghent, un mic oraș din Flandra. Un oraș modern, cu o moștenire istorică puternică și o arhitectură perfectă, Ghent este casa castelului Gravensteen, a unei frumoasă clopotnițe din secolul al XIV-lea și al Mănăstirii Sf. Petru. Plin cu elevi în timpul săptămânii, orașul preia o atmosferă mai neobișnuită în weekend, când majoritatea studenților se întorc în orașul lor natal. Atunci ar trebui să explorați orașul pe jos.

Lasă un comentariu