Glam News Magazine

Turismul de aventură s-a dezvoltat foarte mult în ultimii 15 de ani, adresându-se atât celor care pactică sport constant și au calități fizice care să-i ajute în activități exterioare de mare provocare, cât și persoanelor active care doresc să iasă din confortul vieții cotidiene și să facă mișcare în aer liber. Așadar, de la alpinism, căţărat pe blocuri gheaţă şi stâncă, cu pluta şi caiacul pe apă, schi şi schi pe placă, parcurgerea canioanelor sau cheilor, coborârea pe ape repezi şi alte sporturi destul de dure până la drumeţii, plimbarea cu bicicleta, mersul cu pluta, canoe şi caiac, cu barca pe lacuri, înotul, călăritul, schi şi schi pe placă, pe pârtii uşoare sau moderate, opțiunile sunt numeroase pentru turistul de aventură.

Marele Canion, Arizona

aventura

Excursii pe jos, plimbări cu pluta sau pe uscat cu bicicleta, lasă-te surpins de magnitutidea naturii. Implică trasee ce necesită condiție fizică. Nu poți parcurge cei 446 km ai canionului decât în câteva luni, dar poți explora cascade și caverne și orice ai alege să faci vei avea la final de zi experiențe de neuitat. 

Patagonia, America de Sud

aventură

O altă destinație deloc la îndemână, Patagonia te întâmpină cu peisaje largi de explorat. Drumeții, excursii, plimbări cu bicicleta, plimbări cu barca, caiac, canoe, acesta este locul perfect. Poți vizita și cel mai mare ghețar din America de Sud. Aer curat și mișcare cât cuprinde.

Kauai, Hawai

aventura

Cea mai veche dintre insulele principale din Hawai este un paradis tropical, un loc încântător pentru relaxare, dar și o destinație pentru cei care vor să simtă mai multă adrenalină. Surfing, snorkeling, scuba diving sunt opțiunile pentru amintiri de neuitat.

Rio De Janeiro, Brazilia

aventura

Acest oraș minunat oferă posibilitatea celor mai bune drumeții urbane. Aici se adună marea, munții, pădurile și plajele pentru a crea un paradis pentru turistul activ. Poți urca până la statuia lui Hristos, una dintre minunile lumii și simbol al Braziliei, prin pădurea tropicală a muntelui Corcovado. Poți chiar să vezi maimuțe și insecte rare de-a lungul drumului. Nisipul moale al Plajei Copacabana invită la activități sportive estivale sau la o pauză de relaxare înainte de o noapte energică în cluburi alături de localnicii din Rio care se mândresc cu un stil de viață lipsit de griji.

Parcul Național Arenal, Costa Rica

aventura

Zona poate fi explorată cu piciorul, bicicleta, barca sau… tiroliana. Se spune că cele mai extreme experiențe cu tiroliana sunt în Costa Rica, iar Parcul Național Arenal ce include și vulcanul cu același nume este destinația perfectă în acest sens. Te poți bucura apoi de o baie sub cascade sau în piscinele naturale ce te lasă cu gura căscată.

Marele Barieră de Corali, Australia

aventura

Dacă dorești o destinație impresionantă în ceea ce privește diversitatea florei și faunei, nu mai căuta. Marele barieră de corali este locuința celui mai divers ecosistem din lume. Firește, scufundările sunt cele mai populare activități, dar și excursiile cu barca sau croazierele sunt la mare căutare, pentru cei mai comozi.

Whistler Mountain, Canada

aventura

Este o destinație perfectă dacă ești fan al sporturilor de iarnă, în special. Poți practica ski alpin, sanie, patinaj pe gheață. Dacă o alegi ca destinație pentru vară, poți face drumeții, mountain bike și călărie. Traseele sunt pitorești, iar urșii prietenoși. Lăsând gluma la o parte, din cauza dispariției pădurilor, datorată secetei, urșii s-au apropiat tot mai mult de comunitățile de aici, iar în timp mulți s-au domesticit destul de mult.

Machu Picchu, Peru

aventura

Un nume aproape hilar pentru acest paradis care pune la dispozitie turistului de aventură munte și văi superbe. Dacă te încumeți la o asemenea călătorie primești răsplată atât priveliști minunate, cât și istorie veche, atât de veche încât nu e decât în mică parte deslușită: ruinele incașe de la Machu Picchu, într-un vârf din Munții Anzi. 

Queenstown, Noua Zeelandă

aventura

Drumeții, parapantă, ciclism montan, rafting pe apele învolburate sunt câteva dintre opțiunile pe care le ai la dispoziție. Pentru aventură extremă, mergi la podul Kawarau Gorge, unul dintre cele mai atractive locuri de bungee juming din lume. Și să nu uităm de lacurile de un albastru limpede ca cerul.

Park City, Utah – SUA

aventura

Poate nu te-ai gândit niciodată la această destinație, dar este foarte ofertantă în ceea ce privește activitățile în aer lber, în special iarna: schi, snowboarding, bob, snowmobil, dar și în sezonul cald: drumeții, cislism montan, pescuit în râuri, Park City Alpine Coaster. Indiferent ce ai alege câștigi peisaje spectaculoase  la pachet cu aventura.

 

Sursă foto: Pinterest

Lasă un comentariu