Glam News Magazine

Pantone, companie care studiază influența pe care o au culorile pe plan mondial, a desemnat albastrul clasic ca și culoarea anului 2020. “Este o culoare care anticipează ce se va întâmpla în continuare. Ce va aduce viitorul pe măsură ce trecem în orele de seară? Aceasta este o întrebare pertinentă înainte de a porni într-un nou deceniu”, a explicat Laurie Pressman, vicepreședintele Pantone Color Institute, făcând referire la faptul că albastrul clasic este nuanța ce amintește de cerul din amurg.

Albastrul clasic este o nuanță îndrăzneață despre care se spune că aduce un sentiment de pace și liniște. „Inspirând calm, încredere și conexiune, această nuanță de albastru scoate în evidență dorința noastră de a avea o bază sigură și stabilă pe care să construim pe măsură ce trecem într-o nouă eră.” Bineînțeles că nu trebuie să alegi albastrul clasic numai pentru că Pantone a spus asta. Dar ai putea adăuga atingeri de albastru în designul interior pentru că îți place aspectul și / sau vrei să încerci ceva diferit de culoarea existentă sau opțiunile comune? Desigur! De ce nu? Este plăcut să reîmprospătăm ocazional decorul. Adăugarea culorilor este o modalitate ușoară de a face acest lucru, fie pictând un perete, achiziționând o nouă canapea sau pur și simplu adăugând o nouă vază. Apoi ai putea analiza și efectul pe care îl are asupra stării de spirit, în acord cu viziunea reprezentanților Pantone.

Oricum ar fi, trebuie să recunoaștem că anul acesta culoarea Pantone este una care poate fi inclusă cu ușurință în proiectele de design interior. Albastrul clasic este universal și se încadrează frumos în orice încăpere. Dar nu doar Pantone mizează pe albastru anul acesta. Shutterstock numește Phantom Blue drept una dintre cele trei culori cheie pentru 2020, iar Jotun a inclus Statement Blue în colecția lor de culori cheie pentru anul în curs. Coloro și WSGN au făcut același lucru pentru Purist Blue, iar ItalianBark a ales albastru pentru copii ca una dintre culorile recomandate pentru 2020. Așadar lasă-te inspirat/ă în a include albastrul clasic în interiorul casei tale. Ai mai jos câteva exemple. 

Un comentariu

  1. Superbe sugestii! Si eu voi face anul acesta camera copilului in aceasta nuanta, combinata cu mobilier alb!

Lasă un comentariu