Glam News Magazine

Poate vi se pare o idee învechită, dar tapițeria din catifea a revenit în atenția designerilor de interior care apreciează că aceasta va fi una dintre cele mai căutate tendințe din anul în curs.

Catifeaua este un material cu istorie îndelungată, dar care nu își pierde actualitatea și nici noblețea cu trecerea timpului. A fost adusă la Bagdhad în secolul XII de către negustorii de țesături şi peste câteva secole ajunge în Italia. A devenit foarte repede simbolul nobilității, fiind materialul de bază din care erau confecționate trenele regilor şi rochiile reginelor. Catifeaua poate fi din fibre sintetice, bumbac, mătase naturală sau lână şi poate fi în relief, iridescentă sau țesută împreună cu alt material.

Există suficiente argumente pentru care să iei în calcul această textură când vine vorba de alegerea mobilierului, fie canapea, fotolii, colțar, banchetă sau scaune:

  • este o țesătură care arată grozav indiferent dacă este folosită într-un decor vintage sau într-unul modern. Este o soluție clasică, dar în acelasi timp modernă, ceea ce face ca tapițeria din catifea să nu se învechească.

catifea

catifea

 

 

  • este disponibilă într-o multitudine de nuanțe. Trebuie să stergeti din memorie imaginea catifelei din copilărie. Catifeaua de azi nu numai că are o calitate superioară, dar este produsă și într-o multitudine de nuanțe și modele.

catifea

  • este moale, în sensul luxos al cuvântului, oferind senzația de confort. O canapea cu tapițerie de catifea completează perfect tabloul unei după-amieze cu program de lectură sau a unei seri de relaxare cu Netflix.

catifea

  • contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate. Există studii care arată că materiale precum mătasea şi catifeaua, prin senzația de confort pe care o induc, relaxează şi îmbunătățesc somnul, ceea ce are un aport considerabil asupra stării generale de sănătate.

 

  • este, practic, indestructibilă. Aici exagerez un pic, dar trebuia să scot în evidență durabilitatea acestei țesături.

catifea

  • se curăță ușor cu ajutorul unei perii de haine. Perierea se face în direcția țesăturii.

catifea

foto: Pinterest

Lasă un comentariu